in

‘Sony levert eerste jaar gelimiteerd aantal PS5-consoles’


Men zegt dat te hebben vernomen van “mensen die bekend zijn met de situatie”. De initiële productie van de PS5 zou gelimiteerd zijn om verschillende redenen. Zo zouden de ambitieuze specificaties van de console er voor zorgen dat de prijs rond lancering hoog komt te liggen, waardoor er minder exemplaren van nodig zijn. Daarbij zou de uitbraak van het coronavirus er voor zorgen dat Sony’s promotionele plannen in het water lopen – al zou het vooralsnog geen effect hebben op de productie.

Sony zou aan fabrikanten hebben gemeld dat het tot 31 maart 2021 zo’n 5 tot 6 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 nodig heeft om wereldwijd te verschepen. Ter vergelijking: de PlayStation 4 werd na zijn lancering in november 2013 – toen alleen nog in het Westen – 7,5 miljoen keer verkocht in diens eerste twee kwartalen. Ontwikkelaars die met Bloomberg hebben gepraat, verwachten een prijs tussen de 499 en 549 dollar voor de console.

Om de relatief rustige lancering van de PlayStation 5 op te vangen, zou Sony rond diezelfde tijd de PlayStation 4 willen afprijzen. Op die manier wil het ook een nieuwe aanwas aan PlayStation Plus-abonnees creëren, zodat de nadruk komt te liggen op terugkerende verdiensten in plaats van eenmalige.

Onder de eerder genoemde promotionele plannen viel volgens Bloomberg’s bronnen onder andere een persconferentie waarbij het uiterlijk, de releasedatum en de prijs van de PlayStation 5 zouden worden onthuld. Deze zou nu niet doorgaan, of in ieder geval in een andere vorm worden gehouden.

Bloomberg meldt daarnaast dat het onwaarschijnlijk is dat de PS5 compleet wordt uitgesteld – een release eind dit jaar is noodzakelijk “zolang rivaal Microsoft de lancering van de Xbox Series X niet uitstelt”. De concurrentie tussen de twee consoles zou er voor kunnen zorgen dat beide bedrijven hun consoles met verlies gaan verkopen.

PS5

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uncharted: The Nathan Drake Collection en Journey zijn gratis op PS4

Rockstar zou werkcultuur sterk hebben verbeterd