in

PlayStation 5-schaarste komt door tekort aan halfgeleidercomponenten


Dat meldde het bedrijf gisteren in een meeting met investeerders na de bekendmaking van diens kwartaalcijfers. Ars Technica plaatste de quotes hierover afgelopen nacht online.

“Het is lastig voor ons om de productie van de PlayStation 5 te verhogen tijdens de tekorten aan halfgeleiders en andere componenten”, aldus Sony’s CFO Hiroki Totoki. Halfgeleidercomponenten staan in de hardware-industrie ook wel bekend als semiconductors. 

Hij vervolgt: “We hebben niet kunnen voldoen aan de grote vraag van consumenten, maar we doen alles wat mogelijk is om zoveel mogelijk consoles te verschepen aan consumenten die wachten op een PS5.”

Sony is niet de enige die geplaagd wordt door een wereldwijd tekort aan halfgeleidercomponenten. Ook de eind vorig jaar uitgekomen Xbox Series X en Series S van Microsoft maken er gebruik van, evenals de pc-hardware van AMD – tevens de leverancier van de chips in de nieuwe consoles.

Sony maakte gisteren bekend in 2020 4,5 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 te hebben verscheept. Eind maart wil het bedrijf in totaal 7,6 miljoen exemplaren van de console hebben verscheept. Wereldwijd zijn zowel de PlayStation 5 als de nieuwe Xbox Series-consoles niet of nauwelijks verkrijgbaar.

PlayStation 5

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Steam Game Festival is begonnen

Moon Studios-CEO: ‘Makers Cyberpunk 2077 en No Man’s Sky zijn leugenaars’