in

PlayStation 5-update laat spelers games naar usb-opslag verplaatsen


De usb-opslag kan gebruikt worden om PlayStation 4-games op te slaan en te spelen, of om PS5-games op te slaan. Om de betreffende PS5-games te spelen, moeten ze wel naar het PlayStation 5-systeem zelf worden gekopieerd. Het is daarbij niet mogelijk om PlayStation 5-games direct naar het usb-apparaat te downloaden – eerst moeten ze op de harde schijf van de PS5 worden gedownload.

Nieuwe Share Play-ondersteuning wordt via de update ook toegevoegd, waardoor PS4- en PS5-gamers samen Share Play kunnen gebruiken wanneer ze in een party zitten. Daardoor kunnen mensen die geen PS5 hebben toch al PS5-games uitproberen op hun PS4.

De update past ook enkele andere dingen aan. Zo kan men via de Game Base nu schakelen tussen parties en de vriendenlijst. Ook kan in-game voice chat met een druk op de knop in zijn geheel worden uitgeschakeld. Verder kunnen dankzij de update voortaan updates voor games gepre-download worden – al moeten betreffende games dit wel ondersteunen.

Het Game Library-scherm krijgt dankzij de update een zoekfunctie en het wordt ook mogelijk om games te verbergen. Verder kan men zelf instellen of er een screenshot of filmpje gemaakt wordt bij het behalen van een Trophy. Het statistiekenscherm van Trophy’s bevat ook meer details.

Ergens gedurende de komende weken moet de PlayStation App voor smartphones ook een update krijgen. Daarmee wordt het mogelijk gemaakt om een PS5-gamesessie via de app te joinen, de opslag van de console te managen en Trophy’s te vergelijken.

Meer details over de morgen te verschijnen update zijn op PlayStation Blog te vinden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De gameplay van Hood: Outlaws and Legends uitgelicht

De indrukwekkende rendertechniek van Horizon: Zero Dawn