in , , , ,

PlayStation koopt Bungie

Wat zou jij doen als je 3,6 miljard dollar zou willen uitgeven?
PlayStation heeft besloten een voormalige Xbox studio ervoor te kopen. De makers van Halo en Destiny geven echter duidelijk aan wat de fans van Destiny mogen verwachten in heldere bewoording.
Destiny blijf overal waar het is en komt zelfs op systemen waar het nu nog niet is. Zo dat is nog eens duidelijk taal en een frissen wind na het moeizame geleuter van Phil Spencer die om de hete CoD brij blijft draaien.

Verder is Bungie flink aan het rekruteren geslagen om meer talent aan te trekken zodat de studio ook andere games kan gaan maken. Ik verwacht dat die games zomaar exclusief op PlayStation zullen verschijnen al moet dat allemaal nog blijken. Bungie blijft daar in ieder geval zelfstandig in.

Wat betekent dit voor PlayStation?
Om te beginnen hebben ze een gezonde studio gekocht met een ton aan talent en een goed product dat duidelijk zit te springen om uit te breiden. Extra positief is dat er zijn geen onfrisse sex schandalen, racisme en andere narigheden aan de hand zijn.
PlayStation had wel een aantal exclusieve shooters maar Killzone en Resistance haalde nooit het beoogde succes en beide ontwikkelaars hebben hun kracht nu in andere ip’s gevonden dus het shooter gat dat er zat in hun portofolio kan daarmee netjes gedicht worden.

Hoe dan ook, het blijft lekker rumoerig in gameland en dat is prima.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
RuanMoleman
1 jaar geleden

Spyro en Crash van Microsoft. Bungie van Sony. Het zijn rare tijden..

xevulutionx
xevulutionx
1 jaar geleden

Deze aquisitie is dan ook niet helemaal te vergelijken en een wat eenvoudiger scenario.

Nu ben ik alleen misschien wel wat sceptisch over voor de buhne gekleurde statements die nu zijn gedaan. Want met de melding dat het “one community, multi platform” krijg ik t gevoel dat Sony nu met de bungie studio-aankoop MS in een hoekje probeert te zetten als badguy die dan ook maar daar tegenover, met die andere veel grotere deal, tig franchises multiplatform moet houden… Zo van ik geef nu een euro dus jij kan volgende week 50 euro geven.

Zelf helemaal geen voorstander van bestaande/geplande multiplatform franchises ineens helemaal of gedeeltelijk exclusief te gaan doen. Dat was ik niet bij COD content, niet bij SF5, niet bij FF, Deathloop en ook niet bij Elder Scrolls, Starfield en eventueel Cod etc.
Hopelijk focussen de Activision studio’s zich dan vooral op nieuwe IP’s waar ik wel wat zorgen bij heb. Uiteindelijk raakt het mij niet direct omdat ik niet beperkt ben tot een enkel platform maar ik speel wel het liefst op mijn platform van voorkeur.

xevulutionx
xevulutionx
1 jaar geleden
Antwoord aan  tielo

Wat betreft je laatste alinea tja het maakt mij wel uit omdat ik t gewoon liever op de xbox speel qua eigen voorkeur. Ik heb die andere consoles ook maar de switch stond voor het laatst aan in de zomer en de ps5 wanneer het zoontje van mn vriendin zn spiderman verder vervolgt. De keuze heb ik dan wel maar ik vraag me ook wel eens af waarom ik alles perse moet hebben. Nu komt HFW over 2 weken uit en dan zal de ps5 wel weer door mij in gebruik zijn. Ik wil niet dingen moeten kopen om t later ook te verkopen (op auto’s na), tweede hands doorverkopen trek ik zelf vrij slecht dus ik houd alles op gamesgebied zelf, zo liggen er nu 2 PS4’s en 6 Xbox one (diverse soorten) consoles in huis om die reden.

Dat van die versplintering in met film en series is een vervelend iets, iets wat ik al langer zag aankomen toen ik zelf nog in de industrie werkte, meer dan 10 jaar terug. Ooit ook met Universal om de tafel gezeten namens mijn toenmalige werkgever. Netflix was er toen net een goed jaar in Amerika met de bekende dienst en wij wilden ook iets doen in NL wat alleen niet in beweging te brengen was. Dat Universal dan pas zolaat aansloot met Peacock verbaast me nog altijd.
Echter de situatie die MS nu teweeg brengt… ik snap je gevoel wel erbij alleen lijken zij nu eerder juist een enkel punt te realiseren waar de filmindustrie juist zo versplinterd is. Nu is concurrentie zwaar noodzakelijk en zie ik persoonlijk meer daar een probleem dan dat het heel consument onvriendelijk zou werken.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door xevulutionx
Luigi1985
1 jaar geleden

Een goede shooter zou wel weer een keer tof zijn. Ik vind het jammer dat men gestopt is met de Killzone-reeks, al was de laatste niet zo bijster goed.

De gamereleases van deze week

Bekritizeer – Kena: Bridge of Spirits