in

PlayStation koopt Nederlandse studio Nixxes Software


Dat heeft PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst – voorheen van Guerrilla Games – aangekondigd via Twitter. De Utrechtse studio heeft eerder onder andere gewerkt aan de Xbox 360-versie van Rise of the Tomb Raider en hielp Crystal Dynamics mee aan de ontwikkeling van Marvel’s Avengers. Ook bracht het diverse andere Tomb Raider- en Hitman-games naar pc en specifieke consoles.

“Ik vind het geweldig om aan te kunnen kondigden dat de getalenteerde Nederlandse studio Nixxes Software onderdeel wordt van PlayStation Studios”, aldus Hermen Hulst. “Het is een waar genot om een team met dergelijke diepgaande technische expertise en ervaring te verwelkomen binnen de PlayStation-familie.”

In een persbericht laat Hulst weten dat Nixxes Software PlayStation Studios-teams gaat assisteren in “het maken van unieke PlayStation-content van de best mogelijke kwaliteit”. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat Nixxes – in ieder geval in eerste instantie – vooral als ondersteunende studio gaat dienen, vergelijkbaar met de huidige rol van het bedrijf.

Eerder deze week kondigde Sony al aan Resogun- en Returnal-studio Housemarque te hebben gekocht. Het Japanse Twitter-account van PlayStation plaatste toen per ongeluk een illustratie waar in plaats van Housemarque de ontwikkelaar Bluepoint Games, bekend van de Demon’s Souls-remake, werd genoemd. Fans speculeren nu dat de aankoop van die studio door Sony ook binnenkort wordt aangekondigd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De I.G Member Content Verkiezing – Juni 2021

Multiplayer-actiegame Project Relic voor consoles en pc aangekondigd