in

Gerucht: PlayStation VR 2 ondersteunt 4k en haptic feedback


Dat claimt UploadVR te hebben vernomen van meerdere bronnen. De resolutie zou 2000 bij 2040 pixels per oog zijn, oftewel 4000×2040 in totaal. Dat is een fors verschil met de eerste PSVR-helm, die 1920×1080 pixels in totaal weergeeft. Verder zou haptic feedback onderdeel zijn van de helm door een ingebouwde motor.

Hoewel de website aangeeft dat er speculatie bij komt kijken, lijkt het daarbij waarschijnlijk dat er oogtracking en ‘foveated rendering’ wordt gebruikt, waardoor het specifieke punt waar spelers met hun ogen naar kijken scherper oogt dan het omringende gebied. Daarmee wordt rekenkracht bespaard, terwijl het wel de natuurlijke manier waarop ogen details ervaren nabootst.

Sony kondigde eerder dit jaar een next-gen virtualrealityhelm voor PlayStation 5 aan. “Spelers zullen een nog sterker gevoel van aanwezigheid ervaren en worden nog dieper ondergedompeld in gamewerelden door deze nieuwe headset op te zetten”, werd toen gemeld. 

Er zijn nog geen officiële details over of foto’s van het apparaat uitgebracht. Wel werden de officiële, bijbehorende controllers onthuld, die hieronder te zien zijn. Deze controllers ondersteunen ook haptic feedback, vergelijkbaar met de DualSense-controller.

PlayStation VR

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Resident Evil Village is wereldwijd al drie miljoen keer verscheept

Season of Pride voor Hitman 3 is begonnen