in

PlayStations Jim Ryan heeft toch geen hekel aan oude games


In een interview met Time uit 2017 vertelde Ryan hoe hij verschillende delen van Gran Turismo naast elkaar zag lopen. “De PS1- en PS2-games zagen er eeuwenoud uit, waarom zou iemand dit willen spelen?” 

De opmerking schoot bij veel gamers in het verkeerde keelgat. Daarbij werd de quote vaak aangehaald wanneer gamers het hadden over de backward compatibility-mogelijkheden van de PlayStation 5.

In een nieuwsbrief van Axios Gaming heeft Ryan deze inmiddels beruchte uitspraak wat genuanceerd. “Het punt dat ik – overduidelijk niet erg goed – probeerde te maken, was dat hoe goed de PS4-versie er uit zag en hoe de franchise is geëvolueerd. Ik wilde niet respectloos naar ons erfgoed zijn.”

Ryan vervolg: “Als er één les is die ik hieruit kan trekken, is dat wanneer Kazunori Yamauchi de volgende Gran Turismo met de oude games vergelijkt, ik mijn mond dichthoud.”

Sony heeft wat kritiek te verduren gekregen over een gebrek aan ondersteuning op PlayStation 5 voor klassieke PlayStation-games. Op de PS5 kunnen immers alleen PlayStation 4-games direct afgespeeld worden. Bepaalde PS3- en PS2-games kunnen wel via PlayStation Now gespeeld worden. Ter vergelijking: de Xbox Series X en S kunnen games van alle vorige Xbox-generaties afspelen.

playstation gift card

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

World War Z Aftermath is verbeterde versie van origineel

Fantasievolle horrorgame Bramble: The Mountain King aangekondigd