in

Pokémon Gen 8 – Een Pokémon-game voor de fanatieke spelers


Na de versimpelde Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Eevee gaat ontwikkelaar Game Freak met Gen 8 weer terug naar de klassieke gameplay van Pokémon: pokémon vangen na gevechten, met je getrainde team gymleiders en de Pokémon League verslaan om zo de beste pokémon-trainer te worden. Volgens Game Freak moet deze Pokémon-game traditionele gameplay vermengen met ‘nieuwe ontdekkingen’.

Een klassiek avontuur voor de echte Pokémon-fans

Klinkt goed, maar we weten verder niets van de game. Tsnuekazu Ishihara, CEO van The Pokémon Company, onthulde in een interview met Famitsu al iets over wat we kunnen verwachten, maar daar blijft het vooralsnog bij. ‘De game wordt gemaakt voor de spelers die Pokémon door de jaren heen met veel plezier hebben gevolgd. We willen een product neerzetten waar we over kunnen zeggen dat we het echt voor de Pokémon-fans hebben gedaan en waar je veel nieuwe pokémon kan vinden,’ aldus Ishihara.

Daar kunnen we in ieder geval uit opmaken dat er een nieuwe lading pokémon komt, al viel dat te verwachten. Ook dankzij de terugkerende klassieke gameplay wordt het voor spelers weer genieten om pokémon als vanouds te trainen, waarbij statistieken als Individual Values, Effort Values en Abilities terugkeren. Nieuwere gameplaymechanieken uit Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Eevee, zoals co-op en het gooien van Pokéballs met de Joy-Con, kunnen daarnaast een aanwinst zijn voor de aankomende game.

Pokémon

Pokémon vangen in Mediterrane gebieden

Die nieuwe pokémon vangen we ook in een nieuwe regio. Met waanzinnig mooie openwereldgames als The Legend of Zelda: Breath of the Wild op de Switch, is het voor Pokémon-fans ook te hopen dat die nieuwe regio met dergelijke pracht en praal komt. Niet alleen kunnen de steden en omgeving dan schitteren, maar alle in-game pokémon kunnen op een nieuwe wijze tot hun recht komen. Een openwereld-Pokémon kan de serie naar een hoger niveau tillen.

Daarbij hebben Pokémon-werelden in de loop van tijd meerdere wereldgebieden laten zien, van Japan tot Frankrijk en zelfs Hawaii. Er wordt gespeculeerd dat een volgende regio gebaseerd is op Mediterrane gebieden als Spanje of Italië. Dat is natuurlijk nog maar speculatie, maar het soort gebied bepaalt in feite ook wat voor soort pokémon we zien.

Pokémon

Pokémon

Pokémon

Nieuwe lading pokémon

We zijn ook erg benieuwd naar hoeveel nieuwe monsters we gaan tegenkomen. Aangezien er al meer dan achthonderd pokémon zijn, zien we soms door de bomen het bos niet meer. Honderd nieuwe pokémon zou een mooi, overzichtelijk aantal zijn, inclusief de drie starter-pokémon en een nieuwe Eevee-evolutie.

Daarnaast zien we graag de mogelijkheid om een sterkere op te bouwen met onze pokémon. In de animé zie je bijvoorbeeld hoe belangrijk het is om vriendschap te sluiten met de monstertjes. Dat zou een nieuw aspect toevoegen aan de game waarmee je je bijvoorbeeld emotioneel zou investeren in de game. In voorgaande games is bijvoorbeeld steeds meer verzorging toegevoegd, zoals het voeden van de pokémon, en laten de pokémon soms ook weten hoe ze zich voelen. Daar kan nog het een en ander bij dus.

Het hoeft echter niet alleen bij de beestjes te blijven. Een leuke nieuwe feature zou bijvoorbeeld character customization zijn, van het uiterlijk tot misschien zelfs een achtergrondverhaal. Je kan je personage dan meer een identiteit geven, waarmee je jezelf vervolgens kan onderscheiden van andere spelers. De Pokémon-ervaring kan zo een stukje persoonlijker worden.

Pokémon

Online

Als we de geruchten mogen geloven, zit de vernieuwing voor Game Freak in een versimpeld gevechtssysteem. Dat kan verhouding hebben tot de nieuwe functies die de Nintendo Switch aanbiedt. De traditionele Pokémon-games hebben namelijk sinds de Nintendo DS altijd een tweede scherm gehad en op de Nintendo Switch is dat weer anders.

Daarnaast kunnen we waarschijnlijk onlinefunctionaliteiten verwachten, aangezien Nintendo daar op lijkt in te zetten. Wereldwijd contact leggen met trainers via het Player Search System uit Pokémon X en Y, en elkaar spontaan ontmoeten is dan bijvoorbeeld een mogelijkheid voor de aankomende game. Pokémon kan een online multiplayer aanbieden zoals Super Smash Bros. Ultimate dat doet, of een co-op zoals Pokémon: Let’s Go, Pikachu en Eevee, om bijvoorbeeld samen online pokémon te vangen.

Bovendien kunnen we waarschijnlijk de eerste dlc-uitbreidingen verwachten voor Pokémon-games. Tot nu toe wordt extra content voor Pokémon-games altijd toegevoegd via speciale events, maar dat kan voor deze Switch-game anders zijn.

Pokémon

Pokémon Plus en Min

Maar, zoals we al hebben aangegeven, weten we bar weinig over deze Pokémon op de Switch. Zelfs de titel weten we niet. Wat dat aangaat hinten meerdere bronnen naar namen als Pokémon Plus en Min. Elke generatie Pokémon-games kent games wiens namen tegenpolen zijn. Pokémon Plus en Min passen binnen die traditie, en de benamingen voor de games komen ook overeen met eerdere Hoenn-pokémon, Pluse en Minun. Bovendien sluit het uiterlijk van deze twee elektrische muizen – Pluse is rood gekleurd met een plusteken en Minun is blauw gekleurd met een minteken – aan op het design van de Nintendo Switch.

Pokémon

Game Freak schept in elk geval hoge verwachtingen voor de aankomende Pokémon-game. Na Pokémon: Let’s Go Pikachu en Eevee wordt het weer tijd voor de fanatieke Pokémon-spelers om een nieuwe generatie Pokémon te ontdekken. Met onze Pokédex in de hand staan we klaar om nieuwe wegen te ontdekken in een schitterend Pokémon-avontuur, waar die lading nieuwe monsters op ons wacht. Met de Nintendo Switch krijgt Game Freak de kans om echt iets moois te maken van de achtste generatie. Hopelijk voegt Game Freak ook de daad bij het woord en worden we overdonderd.

Pokemon nintendo switch pikachu

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EA cancelt wéér een Star Wars-game en Martin mocht zelf vliegen – Commentaar

New Super Mario Bros. U Deluxe review