in

Twee uitbreidingen voor Pokémon Sword en Shield onthuld


Beide uitbreidingen zijn onderdeel van een Expansion Pass die vanaf vandaag via de eShop gekocht kan worden voor 29,99 euro. In plaats van nieuwe Pokémon-games te ontwikkelen die zich in dezelfde regio als eerdere titels afspelen, wil ontwikkelaar Game Freak op deze manier huidige spelers nieuwe avonturen aanbieden.

The Isle of Armor verschijnt eind juni en heeft als thema ‘groei’. Dit enorme eiland aan de kust van Galar staat vol met ongerepte natuur, stranden en moerassen. Er is een dojo te vinden waar spelers les krijgen van mentor Mustard, die eerder de kampioen Leon heeft lesgegeven. De nieuwe legendary pokémon is Kubfu, een fighting-type die kan evolueren naar Urshifu. Daarnaast bevat de uitbreiding nieuwe tutor moves, kledingstukken en skins voor de fiets.

Tweede uitbreiding The Crown Tundra draait om ‘verkennen’ en komt dit najaar uit. Spelers worden de leider van een ontdekkingsteam in dit besneeuwde gebied, en kunnen de legendary pokémon Calyrex vinden, een psychic/grass-type. Daarnaast bevat de uitbreiding een nieuwe coöpmodus waarin spelers met vrienden ondergrondse Pokémon Dens kunnen verkennen, waarin oude, legendarische pokémon gevonden kunnen worden die Dynamaxen. In de uitbreiding zijn nieuwe kledingstukken en haarstijlen te vinden.

De Expansion Pass moet los voor Pokémon Sword en Shield gekocht worden; één Expansion Pass werkt dus niet in beide games. Net zoals in het hoofdspel kom je in de Expansion Pass voor Sword en Shield andere pokémon en personages tegen. Beide nieuwe gebieden zijn volgens Game Freak qua vrijheid vergelijkbaar met de Wild Area uit de hoofdgame. In totaal zijn er tweehonderd pokémon in de uitbreidingen te vinden die niet in het hoofdspel zitten.

De Expansion Pass verschijnt later vandaag op de Switch eShop en kan dan alvast aangeschaft worden. Rond de release van de uitbreidingen komen er ook gratis updates uit voor Sword en Shield waarmee het mogelijk is voor mensen die de uitbreidingen niet kopen om de nieuwe pokémon met vrienden te ruilen.

Tot slot liet Nintendo weten dat Pokémon Home, waarmee pokémon overgezet kunnen worden naar Sword en Shield, ergens in februari voor Switch lanceert. Meer details hierover volgen nog.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mod voor Sensible World of Soccer voegt 4K, nieuwe teams en meer toe

Eerste gameplay van Magic: Legends getoond