in ,

Pre-orders voor Playdate starten bijna

Over ongeveer 2,5 uur is het zover: pre-orders voor de maffe gele handheld Playdate gaan starten! Als je interesse hebt moet je om 19:00 uur Nederlandse tijd op play.date aanwezig zijn.

Zelf twijfel ik best hard. Het idee spreekt me enorm aan (een lekker maffe handheld), maar het bedrag is toch wel flink (179 plus verzendkosten). Iemand hier die ’em gaat bestellen?

Hier nog even een beetje info: 

Op 29 juli zijn vanaf 19:00 uur de eerste exemplaren te reserveren op de website van Playdate. In totaal zijn er 20.000 stuks beschikbaar, die eind 2021 geleverd moeten worden. 

De Playdate beschikt over een vierpuntsdruktoets, twee actieknoppen en een slinger aan de zijkant van de handheld. Games worden weergegeven in zwart-wit en verschijnen in fasen; twaalf weken lang krijgen bezitters van de Playdate elke week twee games.

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Je handen na 5 minuten spelen

Hanson-e1497478915425.jpg
TomKauw
2 jaren geleden

Guilty; ik heb er eentje besteld. Wel schraal dat het apparaatje met verzend- én importkosten dus neerkomt op tweehonderd-nogwat euro.

De ‘maffe handheld’-factor deed het hem toch voor mij. Juist vanwege dat hendeltje en de beperking tot 1-bit visuals is dit toch weer iets volledig anders. De ervaring kan alsnog vies tegenvallen in de praktijk, maar Playdate is tenminste niet je zoveelste, semi-louche emulatormachine of Android-aftreksel.

Puur vanwege die insteek (en die ijskoude retro-stijl) gun ik het ze. Ben zelf enorm benieuwd naar hoe prettig het apparaat voelt — en natuurlijk het eerste “seizoen” aan spelletjes.

De games met de beste cutscenes

Wat spelen we dit weekend? 21 juli en 1 augustus