in

Prins Harry vindt dat Fortnite verbannen moet worden


De reden om de game te verbannen is volgens Harry, omdat de game verslavend werkt. “Het is alleen maar gecreëerd om verslavend te zijn. Waarom zou je zoiets in je huishouden willen?”, aldus Harry. Volgens Harry zou de game om deze niet toegestaan moeten zijn. Over social media zei de prins dat het verslavender is dan alcohol en drugs en dat kinderen meer sociaal contact met de buitenwereld moeten hebben.

Fortnite Season 8 skins

Gameverslaving

De uitspraak van Harry is opmerkelijk, gezien het gebrek aan expertise van de prins op het gebied van videogames en social media. Zo neemt de prins aan dat videogames inherent verslavend kunnen zijn, maar onderzoek wijst uit dat dit niet het geval is. Externe factoren en persoonlijkheidskenmerken spelen vaak een rol in het geval van gameverslaving, zo blijkt uit een Nederlands longitudinaal onderzoek een longitudinaal onderzoek uit Singapore.

Ook verwart de prins zoals velen besteedde tijd aan games en social media met daadwerkelijke indicatoren voor gameverslaving. Zo noemt de WHO, die gameverslaving officieel erkent als ziekte, een aantal symptomen: aanhoudend en terugkerend gamegedrag door ontbrekende controle over het gedrag, gamen ten koste van andere interesses en dagelijkse activiteiten en escalatie ondanks negatieve gevolgen voor educatie, sociale aangelegenheden, werk en andere belangrijke aspecten van het dagelijks leven.

Een groot probleem met gameverslaving blijft het gebrek aan onderzoek. Veel onderzoeken zijn correlationeel van aard, wat inhoudt dat het niet mogelijk is om een oorzaak aan te wijzen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Update Battlefield 5 voegt cosmetische microtransacties toe

Xbox One kopen? Dit is wat je moet weten