in

Verkoop PS4 en Xbox One in VS daalt sneller dan verwacht


Dat onthult Daniel Ahmad, analist van de Niko Partners, op Twitter. Hij heeft toegang tot de verkoopcijfers van consoles en games die de NPD Group maandelijks bekendmaakt. “Interessant is dat de PS4 en XOne in januari 2020 veel slechter verkochten dan de PlayStation 3 en Xbox 360 in januari 2013.” Ahmad haalt de oude consoles in die periode aan, omdat die consoles op dat moment in dezelfde levenscyclus waren als PS4 en XOne nu.

“De next-gen consoles komen er aan,” vervolgt Ahmad, “maar de verkoop van beide consoles daalt sneller dan verwacht. Switch blijft wel stabiel.” Volgens Ahmed hebben “de vroege aankondigingen van de PS5 en Xbos Series X en hun backwards compatibility” invloed op de verkoop van de huidige consoles. Ook belangrijk is dat beide consoles al enkele jaren niet in prijs zijn gedaald. Verder zijn er enkele belangrijke titels die begin dit jaar op de planning stonden uitgesteld naar later in het jaar.

PlayStation 5 en Xbox Series X komen ergens rond de feestdagen van dit jaar uit. De opvolgers van beide consoles werden vorig jaar al aangekondigd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Q-n-A: Wat is jouw ‘holy grail’-wannahave op gamegebied?

Uncharted-script is volgens Tom Holland ‘beste script ooit’