in , , , ,

PS4 prijzen rijzen de pan uit!

Dat COVID zorgt voor chip tekorten is inmiddels bekend. Voor ons gamers valt het vooral op dat de PS5, Xbox series S/X en de nieuwe GPU’s van zowel Nvidia als AMD niet zijn aan te slepen! Enorme tekorten.

Kotaku stelt zelfs het volgende PS4 en Xbox Ones zijn net zo moelijk te krijgen als de next gen consoles: https://kotaku.com/ps4s-and-xbox-ones-are-now-just-as-hard-to-find-as-next-1847252612

De Nintendo Switch is vooral in het begin van COVID slecht verkrijgbaar geweest. Ze zijn nu weer een beetje leverbaar, maar de nieuwe Switch OLED preorders vliegen weer als warme broodjes over de toonbank.

Hier wat voorbeelden van prijzen voor de PS4 nieuw op Bol.com:

En zelfs op Marktplaats wordt inmiddels best een aardig bedrag gevraagd voor een PS4:

Sinds ik een PS5 heb kunnen bemachtigen heb ik mijn PS4 Pro verkocht. Maar nu ik deze prijzen zie ga ik mijn gewone PS4 500GB maar verkopen. Mijn “oude” Switch ga ik ook verkopen en die gaat plaats maken voor een OLED. Want voor een 2e hands Switch wordt gewoon goed geld betaald.

Gezien al deze prijsontwikkelingen, zijn jullie van plan om spullen te gaan verkopen of te kopen? 

Ik ben benieuwd of ik de enige ben die dit soort ontwikkelingen interessant vindt :p

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mister Frowdo
2 jaren geleden

Geen aanval, maar ik vind het vies hoe veel geld mensen durven vragen voor die toestellen nu. Men wordt rijk op kap van de pandemie. Zonde dat we in zo’n kapitalistisch universum van scalpers leven die hier nu dollartekens in zien. Het gebeurt ook op grote schaal, veel bedrijven “boomen” door de hele situatie.

Het blijven luxeproducten, maar zoveel betalen voor die consoles? Da’s het mij echt niet waard. Misschien heb ik makkelijk spreken omdat ik de PlayStation 5 ook in m’n bezit heb, maar ik zou er geen monsterprijzen voor willen betalen mocht dat niet het geval zijn geweest. Dan wacht ik nog liever. Ik krijg het simpelweg niet over m’n hart om anderen slapend rijk te maken.

Laat ons maar hopen dat de wereld zich rap herstelt en dat die vuile scalpers hun exemplaren niet meer weg krijgen. Iedereen verdient een console te bemachtigen aan de retail prijs (en die is al hoog genoeg).

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Ik vraag me af wie er eigenlijk begint met zo’n monsterbedrag voor te stellen. Zo iemand moet op de hoogte zijn van de zeldzaamheid van het product. Toen ik dit artikel las, schrok ik best wel dat nu ook de PS4 al zeldzamer aan het worden is door de corona pandemie, waardoor men dus gerust de bedragen de hoogte in kan laten schieten.

Hopelijk heb ik niet te veel naast de kwestie zitten praten. Het is natuurlijk fijn om een extra cent te verdienen aan je tweedehands console, ik vind het alleen zo vreemd dat men hier dan ook meteen wat van profiteert. Veel van die tweedehands consoles zijn die prijs absoluut niet waard. Ik geloof altijd ergens in de goedheid van de mens, maar als er geld mee gemoeid is… noem me naïef. 🙂

TomKauw
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mister Frowdo

Ik heb toevallig gisteravond nog een scalper erop aangesproken. Deze Marktplaats-gebruiker verkocht gloedjenieuwe Radeon RX 6900 XT’s voor nét iets meer dan de richtprijs — de gebruikerservaring stond vol met een stuk of twaalf verkochte PlayStation 5’s.

Niet dat het helpt, maar het luchtte toch een beetje op. Marktplaats is er zelf overigens ook helemaal okay mee, want ja: geld, hè?

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  TomKauw

De nagel op de kop. En goed dat je je frustratie wat hebt kunnen afreageren! Zal ze leren! 🙂

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Mister Frowdo
Luigi1985
2 jaren geleden

Het zijn de kopers die dit in de hand werken. Schaarste zorgt voor hogere prijzen.

Ik heb mijn soort van principes dat ik er geen stuiver meer voor uitgeef dan de winkelprijs.

Heb mijn Ps4 met twee controllers en een spel voor 75 verkocht drie weken geleden. Wel aan een vriend, die overigens 115 bood. Als t ding net nieuw was geweest en t was aan een vreemde had ik m ook voor de hoofdprijs weggedaan.

Nu was dat ding al van 2013 en dan voelt t niet goed om er bijv. het dubbele voor te vragen. Als dat ding er na een paar weken mee zou stoppen bijv.

Dutchmercenary
Dutchmercenary
2 jaren geleden

Ik heb vorige week mijn ps4 slim 500gb met twee controllers verkocht voor €200 op marktplaats. Hij stond er net twee dagen op, en was toch overbodig na dat ik mijn ps5 binnen had.

RuanMoleman
2 jaren geleden

Ik vond het knap dat ik mijn 1e gen PS4 heb weten te verkopen voor 200 euro in februari 2020, maar nu sta ik ook te kijken… Het moet niet gekker worden. Wel zoals je zegt ontzettend boeiend hoe de marktwerking is met de pandemie gaande rondom producten met chips.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door RuanMoleman
xevulutionx
xevulutionx
2 jaren geleden

Had zelf niet echt een oog gehad op de prijzen van de laatste gen consoles maar ik verkoop niet vaak mn oude spullen of consoles. De prijzen in de screenshot van Bol betreft overigens vrijwel alleen partner prijzen die dus kunnen vragen wat ze willen. En idd dat geeft ook het schaarste probleem aan.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik me ook schuldig heb gemaakt aan het in stand houden van scalping. De Series x heb ik netjes weten te reserveren. 2 stuks zelfs waarvan de tweede naar mn broer ging, uiteraard zonder winst. Echter voor de ps5 moest ik zolang wachten dat ik uiteindelijk besloot te kopen bij een scalper. De schade viel dan nog mee met 650 euro.

xevulutionx
xevulutionx
2 jaren geleden
Antwoord aan  SamuraiPizzaCat

Ja zo zag ik t ook beetje alleen altijd geroepen dat ik dit niet zou doen. Die deal die jij gemaakt hebt had ik ook willen maken maar was daarvoor toen 5 mins te laat haha. Zou t zelfde gedaan hebben alleen had ik t plan ook sackboy weg te doen.

Wat spelen we dit weekend? 10 en 11 juli

Guessing game: Game universums