in

PS5-update bevat HDR-verbeteringen en 120Hz-ondersteuning voor monitors


Gister werd bekendgemaakt dat de eerste grote PlayStation 5-update vandaag zou verschijnen, en dat is dan ook gebeurd. De update bevat echter een aantal verbeteringen die niet op voorhand waren gecommuniceerd. Voorbeelden hiervan zijn 120Hz-ondersteuning voor 1080p-monitoren en een nieuwe HDR-optie.

Dankzij de update schakelt de PlayStation 5 nu automatisch over naar non-HDR wanneer gebruikers een game spelen die geen HDR ondersteunt. Dat betekent dat gebruikers niet langer naar het instellingenmenu hoeven te navigeren om de HDR uit te schakelen.

Verder is het voortaan mogelijk om 120FPS af te spelen op 1080p-monitors. Er is echter nog altijd geen Variable Refresh Rate-ondersteuning (VRP) aan de console toegevoegd. 

Gister werd al bekendgemaakt dat het voortaan mogelijk is voor eigenaren om hun games naar externe usb-opslag te kopiëren. De usb-opslag kan gebruikt worden om PlayStation 4-games op te slaan en te spelen, of om PS5-games op te slaan. 

Om de betreffende PS5-games te spelen, moeten ze wel naar het PlayStation 5-systeem zelf worden gekopieerd. Het is daarbij niet mogelijk om PlayStation 5-games direct naar het usb-apparaat te downloaden – eerst moeten ze op de harde schijf van de PS5 worden gedownload.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Call of the Sea verschijnt in mei ook voor PlayStation

Oculus Rift 2 krijgt draadloze pc-streamingoptie