in

PUBG schakelt betaalde lootboxen uit in Nederland


PUBG Corp. maakte het bericht via Facebook bekend:

“Vanwege de recente juridische interpretatie van ‘lootboxen’ in bepaalde regio’s hebben we ervoor gekozen key-aankopen en key-gebruik uit te schakelen in Nederland en België. We bieden onze excuses aan voor het ongemak en zullen jullie op de hoogte houden van toekomste veranderingen.”

Het feit dat spelers geen keys voor lootboxen meer kunnen aanschaffen, betekent niet dat ze verdwijnen uit de game. PUBG bevat namelijk nog een tweede soort lootbox, die spelers kunnen aanschaffen met Battle Points, de in-game valuta die je verdient door te spelen. Deze zijn te openen zonder key. Ook bevat de game gelimiteerde lootboxen, die spelers ontvangen bij bijvoorbeeld Twitch Prime en evenementen.

PUBG

Maatregelen

Na veel discussie en speculatie lijken verschillende bedrijven toch maatregelen te gaan nemen onder druk van overheden. Deze week verscheen het nieuws dat EA stopt met de verkoop van Fifa Points in België, waarmee spelers niet meer kunnen betalen voor Fifa Ultimate Team-pakjes met willekeurige spelers.

Ook in Nederland worden lootboxen onder de loep genomen. De Kansspelautoriteit verklaarde in 2018 4 van de 10 onderzochte games onwettig, waaronder vermoedelijk Fifa en PUBG. Dit omdat voorwerpen die spelers verkrijgen in games een waarde krijgen, waardoor het gezien wordt als gokken.

Onderdeel van het probleem is dat er nog geen regels zijn voor lootboxen in games. Momenteel wordt er in de Eerste Kamer onderhandeld over de nieuwe Wet op de kansspelen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ace Combat 7 review – Gaat niet vol gas de gevarenzone in

Nintendo-president over nieuwe game, Online, uitbreiden publiek en meer