in

Q-n-A: Ga je voor de Xbox Series X of de PlayStation 5?


Martin Verschoor

Als ik er maar een mag kiezen, dan wacht ik daar nog even mee totdat ik beide consoles echt in actie heb gezien, om daarna de keuze te maken. Als ik de developers mag geloven gaan we na een jaar echt gelukkig worden met de PlayStation 5, maar als ik kijk naar wat Microsoft doet met het aankopen van studio’s, zijn de verwachtingen (van mij) ook best wel hooggespannen. Dus ik doe ze gewoon allebei, mag dat?

Xbox Series X

Michel Musters

Aiiii, dat is nu nog heel moeilijk te beantwoorden. Afgaande van deze generatie zou ik voor de PlayStation 5 gaan. Maar ik moet zeggen dat Microsoft héél hard zijn best doet om mij te overtuigen. Een (op papier) krachtigere console, vooralsnog veel beter uitgewerkte backwards compatibility, Game Pass… Uiteindelijk komt het neer op wie de betere exclusives heeft natuurlijk. Daarin liep Sony wat mij betreft deze generatie voorop, maar ik heb het idee dat dit wel eens een stuk gelijker op kan gaan volgende generatie. Moeilijk, moeilijk.

Dennis Mons

Mag je een fanboy zijn als je dit werk doet? I don’t care, ik ga gewoon toegeven dat ik al vanaf de eerste generatie een Xbox-idioot ben. Dus ik ga hoe dan ook eerst voor de nieuwe Xdoos. Mooi mazzel dat ‘ie theoretisch ook nog eens sneller en krachtiger is dan de PlayStation 5 (hoewel ik daar vrij weinig van ga meekrijgen met mijn tv uit het Jaar Kruik). Het exclusives-gedeelte is wel een probleem: Sony heeft echt wel meer vette exclusieve games. Desalniettemin ben ik eigenlijk NOG meer benieuwd naar xCloud. Want als dat goed werkt, heb je in theorie helemaal geen nieuwe doos nodig.

Zoë Bonefaas

Voor mij geen lastige vraag. Ik ga liever voor de Xbox Series X. Vooral omdat ik weet hoe een Xbox speelt en hem vrij prettig vindt werken. Wat ik tot nu toe over de Xbox Series X heb gehoord vindt ik enorm positief. Dat de console beter is of sneller is dan de PlayStation 5 is mooi meegenomen, maar al was dit niet het geval had ik alsnog voor de Xbox gegaan. Echt een sterke reden om deze console boven de andere te kiezen heb ik niet. Ik ben gewoon meer een Xbox-persoon.

Xbox series x

Jolien Mauritsz

Ik heb werkelijk geen idee welke ik moet kiezen op het moment. Op dit moment zou ik voor de Xbox Series X kiezen, puur alleen om het feit dat daar op het moment het meeste over bekend is. Wie weet als Sony naast de specificaties nog meer dingen onthult dat ik toch naar ‘kamp’ PlayStation overstap

Marcel Vroegrijk

Als ik de geschiedenisboeken er bijpak dan heeft Sony over het algemeen meer exclusieve games in mijn straatje. Oftewel verhaalgedreven actieavonturen. En het gerucht gaat nog steeds dat er een Demon’s Souls-remaster in de maak is voor de PS5, maar het zou best kunnen dat die ook nog gewoon op de PS4 te spelen is. In dat geval stap ik wellicht over naar de Xbox Series X, want Gamepass is zo’n enorm goede deal. Kortom: ik weet het nog niet en het enige wat ik nu kan doen is afwachten tot de volledige onthulling van beide apparaten.

PlayStation 5

Lars Cornelis

Why not both? Ik heb altijd al beiden gehad, alleen al uit professionele interesse, dus bij mij is het geen vraag welke ik koop. Het is wel een vraag welke ik éérst koop, want twee fonkelnieuwe consoles in één najaar is wel erg veel geld. Vooralsnog is dat voor mij makkelijk: de Xbox Series X. Waarom? Halo: Infinite. Zolang Sony daar geen kneiterdikke exclusive tegenover zet, is die keuze voor dit najaar heel eenvoudig. En nee, The Last of Us Part II Remastered tel ik niet als kneiterdikke exclusive, want die ga ik natuurlijk gewoon op de PS4 spelen zodra ‘ie uitkomt.

Halo Infinite

Jacco Peek

Puur voor de games zou ik altijd eerst voor de PS5 kiezen. De Series X mag dan op papier (waarschijnlijk) krachtiger zijn, dat compenseert niet voor het feit dat je er geen God of War 2 op kan spelen. Dat gezegd hebbende ga ik uiteindelijk beide consoles in huis halen en voor third-party games gewoon de beste versie kiezen. Daarbij is de backwards compatibility-aanpak van Microsoft veel beter en kan ik eind dit jaar The Witcher 3 in 4K en 60fps spelen!

PS5

Dus zeg het maar! Voor welke console ga jij aan het einde van het jaar? (En we mogen en kunnen allemaal fans zijn van de één of de ander: Hou het leuk in de comments!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Tomb Raider gratis te downloaden op Steam

Update: Gamestop-winkels zijn nu toch gesloten