in

Q-N-A: Gaan we upgraden naar de Switch Pro?


Ga jij upgraden? Laat het weten op Inside.Gamer.nl!

Thijs barnhard

Op de tweede dag dat ik de Switch in huis had heb ik hem keihard laten vallen. De schade viel gelukkig mee, maar er zit wel een duidelijk zichtbare kras op het scherm. Het is de voornaamste reden dat ik al heel lang zit te wachten op een nieuw model van de Switch want ik gebruik dat ding nog steeds super vaak. Dat OLD-scherm en die 4K-graphics zijn dan vooral mooi meegenomen.

switch rood

michel musters

Hoewel mijn Switch nog wél in perfecte staat is, wil ik toch wel graag upgraden. Ik ben inmiddels wel gewend aan de Switch-resolutie op mijn OLED-scherm, maar een 4K-resolutie, ook al is het upscaled, is toch wel een flinke verbetering. De aanpassingen aan de handheldmodus (mogelijk een groter scherm) boeien mij niet zoveel, want ik speel altijd docked eigenlijk. Ik ben wel voor één ding bang: ik vind het verslavend om in mijn Switch-menu bij te houden hoelang ik games heb gespeeld – zo zie ik dat games als The Witcher 3, Hollow Knight en Breath of the Wild ver bovenaan staan en houd ik tijdens het spelen van nieuwe games in de gaten in hoeverre deze spellen in mijn ‘ranglijst’ stijgen. Het schijnt dat wanneer je met je account van Switch wisselt, dat verloren gaat. Kom op Nintendo, fix dat even voordat het nieuwe model uitkomt!

The Witcher 3

lars cornelis

Ik speel eigenlijk zelden op mijn Switch, dus ik denk niet dat ik zo snel zal upgraden. Ik ben wel benieuwd hoe Nintendo de stap naar 4K zou aanpakken. Als het apparaat immers alleen maar de resolutie upscaled, vraag ik me af hoe groot het verschil is ten opzichte wat mijn tv of AVR doen, die upscalen het signaal immers ook al. Dat OLED-scherm triggert me dan weer wel trouwens. Al sinds de PlayStation Vita zweer ik bij OLED-schermen, dus misschien is dat voor mij nog wel meer reden om te upgraden dan een 4K output.

PS Vita

jacco peek

Ik denk dat gamen in 4K de Switch erg goed zal doen, ook al gaat het nooit concurreren met de PS5 en Series X. Het is vooral bedoeld om de meer veeleisende consument, die zich hard afvraagt waarom de Switch niet hoger kan dan 1080p, een modernere console te geven. Ik kijk er in ieder geval naar uit om titels als Breath of the Wild in een hogere resolutie te checken, en te profiteren van eventuele boosts wat framerate betreft.

Het is wel een beetje spijtig dat het scherm geen 1080p lijkt te gaan worden, maar OLED is een fijne upgrade. Handheld gaming wordt daardoor niet alleen mooier, maar doet ook nog goede dingen voor de batterijduur van de Switch. Dus ja, voor mij is er reden genoeg om te upgraden.

zelda: breath of the wild

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Genshin Impact 1.4 evenement krijgt een trailer!

Q&A: Gaan we upgraden naar de Switch Pro?