in , ,

Q-N-A: Is een PSVR met kabel achterhaald?

Deze week onthulde Sony een nieuwe generatie PlayStation VR-headset, mét kabel. Is dat tegen 2022, in een tijd waarin draadloze headsets verkopen als warme broodjes, niet achterhaald? We vragen het de redactie.

DENNIS MONS

Hoe goed draadloze technologie ook wordt, er is altijd wat voor te zeggen om toch met snoeren aan de slag te gaan. De dataoverdracht is beduidend beter dan wireless en juist bij VR (ik word er kotsmisselijk van) is een hoge datarate (en dus ook betere resolutie en framerate) wel een voordeel voor mensen die VR tof vinden, maar de huidige VR-sets niet kunnen dulden. Geen idee of mensen daadwerkelijk door hun huis willen gaan rennen, maar je staat toch altijd wel op één plek. Dus dat snoer vind ik geen issue.

PlayStation VR

LARS CORNELIS

Ik vind een snoertje niet zo erg, ik heb liever dat de bril zelf compact en licht wordt. Ik vind het nu aldoor best een gedoe om aan een vr-game te beginnen, en dat ligt niet alléén aan die dikke kabel door de woonkamer. Een compacter, lichter model is hopelijk fijner om even snel op en af te zetten en maakt je wat minder ‘opgesloten’.

Quest 2

MARTIN VERSCHOOR

Een kabel vind ik niet erg, want lege accu’s zijn zeker dubbel zo irritant en op een of andere manier zijn die dingen altijd leeg. Dus zolang die kabel niet trekt aan je hoofd, in de knop raakt of makkelijk een breuk krijgt…maakt het mij niet uit.

Oculus Quest

JACCO PEEK

Ik heb het altijd gek gevonden dat de PSVR-kabels nergens in de promotiematerialen te zien zijn. In de praktijk loop je coh met een bos kabels op je hoofd, en dat is verre van ideaal. Nu belooft Sony dat terug te brengen naar één kabel, maar stiekem had ik liever gezien dat er een draadloze optie komt. Een draadloze adapter voor de HTC Vive werkt bijvoorbeeld perfect, die stop je gewoon in je achterzak. Desalniettemin heb ik wel interesse in het apparaat, aangezien ik nog geen vr-headset bezit.

MICHEL MUSTERS

Ik heb een paar jaar terug een PlayStation VR-bril gekocht en daar een paar maanden van genoten. Toen moest ik hem een keer loskoppelen van mijn PS4, en sindsdien heb ik het ding niet aangesloten. Teveel moeite. Als de opvolger van de PSVR die drempel lager maakt, overweeg ik hem aan te schaffen. Ik denk dat dat sowieso de enige manier is om vr succesvol te maken: het zo laagdrempelig mogelijk maken. Neem zoveel mogelijk lasten weg.

Beat Saber

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Heb nog nooit VR op de PS gespeeld maar het klinkt als een hoop gedoe. Ik wil gewoon gelijk spelen, zonder geneuzel. Als er vette games voor komen en de drempel is lager dan hierboven wordt beschreven bij dr vorige versie, dan zou ik t best willen proberen.

TommyNL
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Nou een hoop gedoe valt reuze mee hoor.
Zit een prima beschrijving bij van 4 stappen ofzo. Binnen een minuut aangesloten is mijn ervaring.
Het wordt allemaal erger gemaakt dan het in de realiteit is.

Maar als de opvolger met slechts 1 kabel prikje volstaat is het wel makkelijker. Dus liever 1 dan 3 kabeltjes.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door TommyNL
HanTheMan
2 jaren geleden

Ik vond de kabel geen probleem totdat ik de quest op mn kop had. Juist helemaal vrij bewegen zorgt voor meer immersie.

Dus ja met draad vind ik achterhaald

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door HanTheMan
WinNow
WinNow
2 jaren geleden

Draadloos zou natuurlijk het makkelijkste zijn. Maar voor de graphics en performance heb ik toch liever die kabel. Dan wel graag maar 1 kabel zodat het nog meer plug and play kan worden. Kijk uit naar de nieuwe Playstation VR bril!

mole28
2 jaren geleden

De kabel vind ik niet zo’n probleem.
Wat ik wel een probleem vind is de geur die dat rubber afgeeft dat om je neus heen zit…
Word ik misselijk van… (serieus, geen grapje 🙁 )

tielo
2 jaren geleden

Als je moet staan of zitten bij je game lijkt me 1 kabeltje geen enkel probleem.
Dien je een polonaise te hossen door je kamer dan voorzie ik een probleem maar de meeste games is zitten, en soms staan noodzakelijk dus prima.

Snuivert
Snuivert
2 jaren geleden

Op zich is het wat achterhaald. Zeker over een paar jaar. Maar gezien het doel en de doelgroep van dit product, is het niet echt een probleem.

Robskeee
Robskeee
2 jaren geleden

Achterhaald? Nee niet echt.

Heb zelf een PSVR gehad en hoewel ik de VR ervaring geweldig vond, gebruikte ik hem bijna nooit. Al die toeters en bellen om even te kunnen VR-en was belachelijk. Camera neerzetten, HDMI uit tv en kabels aansluiten aan extern kastje, vervolgens van kastje weer naar TV. Meegeleverde muziek oortjes aansluiten, en je kon aan de gang. Maar dan wel helemaal versierd met kabels. Door dat externe kastje werkte mijn HDR niet meer op de PS4pro dus ik kon hem ook niet aangesloten laten.

Pas op dat je niet te ver weg draait met je hoofd want dan ziet de camera je niet meer en krijg je een zwart scherm.

Ondertussen de quest gekocht en nu inmiddels de quest 2 en dat draadloze is toch wel zo’n verademing. Pakt je bril uit je kast en je zet hem op, klaar. Geen onzin, gewoon spelen. Waar je ook bent.

Voor mij nooit meer bekabeld VR. Gemiste kans van de nieuwe PSVR.

Q-N-A: Is een PSVR met kabel achterhaald?

Als je gewoon even Warzone wil spelen

in

Q-N-A: Is een PSVR met kabel achterhaald?


Ook laten weten wat je vindt? Ga dan naar het gloednieuwe Inside.Gamer!

Dennis mons

Hoe goed draadloze technologie ook wordt, er is altijd wat voor te zeggen om toch met snoeren aan de slag te gaan. De dataoverdracht is beduidend beter dan wireless en juist bij VR (ik word er kotsmisselijk van) is een hoge datarate (en dus ook betere resolutie en framerate) wel een voordeel voor mensen die VR tof vinden, maar de huidige VR-sets niet kunnen dulden. Geen idee of mensen daadwerkelijk door hun huis willen gaan rennen, maar je staat toch altijd wel op één plek. Dus dat snoer vind ik geen issue.

PlayStation VR

lars cornelis

Ik vind een snoertje niet zo erg, ik heb liever dat de bril zelf compact en licht wordt. Ik vind het nu aldoor best een gedoe om aan een vr-game te beginnen, en dat ligt niet alléén aan die dikke kabel door de woonkamer. Een compacter, lichter model is hopelijk fijner om even snel op en af te zetten en maakt je wat minder ‘opgesloten’.

Quest 2

martin verschoor

Een kabel vind ik niet erg, want lege accu’s zijn zeker dubbel zo irritant en op een of andere manier zijn die dingen altijd leeg. Dus zolang die kabel niet trekt aan je hoofd, in de knop raakt of makkelijk een breuk krijgt…maakt het mij niet uit.

Oculus Quest

Jacco peek

Ik heb het altijd gek gevonden dat de PSVR-kabels nergens in de promotiematerialen te zien zijn. In de praktijk loop je coh met een bos kabels op je hoofd, en dat is verre van ideaal. Nu belooft Sony dat terug te brengen naar één kabel, maar stiekem had ik liever gezien dat er een draadloze optie komt. Een draadloze adapter voor de HTC Vive werkt bijvoorbeeld perfect, die stop je gewoon in je achterzak. Desalniettemin heb ik wel interesse in het apparaat, aangezien ik nog geen vr-headset bezit.

michel musters

Ik heb een paar jaar terug een PlayStation VR-bril gekocht en daar een paar maanden van genoten. Toen moest ik hem een keer loskoppelen van mijn PS4, en sindsdien heb ik het ding niet aangesloten. Teveel moeite. Als de opvolger van de PSVR die drempel lager maakt, overweeg ik hem aan te schaffen. Ik denk dat dat sowieso de enige manier is om vr succesvol te maken: het zo laagdrempelig mogelijk maken. Neem zoveel mogelijk lasten weg.

Beat Saber

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Goede monitor voor ps4 pro?

Q-N-A: Is een PSVR met kabel achterhaald?