in

Q-N-A: Lievelings ‘longplay’-game om flink wat uren mee vol te maken?


Michel Musters

Er zijn zoveel games waar ik letterlijk honderd uren in kan steken. De vijf langst gespeelde games op mijn Switch zijn bijvoorbeeld Zelda: Breath of the Wild, The Witcher 3: Wild Hunt, Skyrim, Hollow Knight en Fortnite. Al deze games heb ik meer dan vijftig uur gespeeld – de eerste twee zelfs meer dan honderd uur. Animal Crossing: New Horizons voegt zich daar al zeer binnenkort bij. Dus mocht je op de Switch naar spellen op zoek zijn die lang houdbaar zijn, dan kun je met deze voorbeelden wel even door.

The Witcher 3

Dennis Mons

Voor mij is Assassin’s Creed…. ja álle Assassin’s Creeds toch echt wel het type game waar ik echt talloze uren in kan doorbrengen zonder dat ik van kop tot kont alleen maar doe wat de main story van me verwacht (ik vermoed dat Meeta full fan boy gaat). Maar in alle eerlijkheid is voor mij Red Dead Redemption 2 perfect om echt heerlijk afgeleid te geraken. Beetje gaan vissen of jagen, of een of andere dronken zak helpen met een zijmissie. Punt is ook dat ik middenin de binnenstad van Hoorn woon en ook al is het een prutdrop, het is hier drukker dan in bijvoorbeeld Twello. Kan je dus beter niet buiten komen. Als ik dan te paard kan rondsjokken door moerassen, of over besneeuwde bergtoppen, dan heb ik toch het gevoel buiten te zijn. Ik kan echt makkelijk een paar honderd uur in die game steken. Perfecte afleiding nu.

Red Dead Redemption

Zoë Bonenfaas

Skyrim. Het maakt niet uit hoeveel uren je al in dat spel hebt zitten, je gaat er altijd weer een paar bijmaken. Zelf ben ik nog steeds niet door het hoofdverhaal heen en toch staat er op Steam dat ik er al ruim 120 uur in heb zitten. Skyrim heeft zo veel side-missions dat je soms verdrinkt in de quests. Zelfs al speel je het hoofdverhaal uit, dan zijn er nog honderden dingen die je in dat spel kunt doen. Ben je vervolgens je personage zat? Dan begin je toch opnieuw? Dit keer niet met dat ras dat je altijd kiest en dit keer ga je niet nog een keer bij de thievesguilt, de andere facties moet je ook leren kennen!

Skyrim

CodyVan Den Bogert

Dat zijn voor mij alle Zelda-games. Met als schoolvoorbeeld Breath of the Wild, simpelweg omdat hier het meest te doen is. Al moet ik zeggen dat ik nu toch wel het gevoel heb dat ik echt alles heb gezien. Ik ben trouwens sowieso het type gamer dat spellen onwijs lang speelt, en als daar niet genoeg content voor is, begin ik gewoon opnieuw. De keren dat ik Dark Souls 3 volledig heb uitgespeeld zijn bijvoorbeeld niet op een hand te tellen. Bovendien steek ik jaarlijks ruim 500 uur in Fifa, doe dat nog eens keer 15 en dan heb je ruwweg mijn totale Fifa-speeltijd..

zelda: breath of the wild

Jolien Mauritsz

Voor mij is het toch wel The Elder Scrolls 5: Skyrim. In deze game kan je honderden uren in steken, maar dan ben je nog niet klaar. Er zijn honderden quests waar je mee aan de slag kan gaan en waarschijnlijk na een paar jaar nog niet mee klaar ben. Elke nieuwe save die ik maak ontdek ik weer gloednieuwe quests en dungeons om te ontdekken. Ja ik met deze game nog wel even zoet.

Lars Cornelis?

Cities Skylines. Als ik die game opstart ben ik zo ineens plotsklaps 10 uur van mijn dag kwijt. Het is me al te vaak gebeurd dat ik dacht ‘nog heeeeeel even hier een wijkje bouwen. Oh en hier een buslijn uitstippelen. En dan maken we hier een treinstation. En hier nog een wijk. En daar wat scholen. En….’ en dan blijkt het ineens al diep in de nacht te zijn. Tegenwoordig pas ik dus echt op met Cities Skylines uberhaupt opstarten, want ik ken de risico’s. Tip van het weekend: Cities is nu gratis op Steam, dus ervaar het zelf. Of niet. Ik weet niet wat verstandiger is.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

My Friend Pedro verschijnt volgende week voor PlayStation 4

Verhaaltrailer Resident Evil 3 uitgebracht