in

Q-N-A: Moet Sony zich druk maken na Microsofts overname van Bethesda?


Wat vind jij? Laat het weten op Inside.Gamer.nl!

michel musters

‘Druk maken’ is relatief: de PlayStation-consoles zijn wereldwijd gezien nog altijd veel populairder dan de Xbox-consoles. Maar met Bethesda blinkt het Xbox-merk vanaf nu uit in meer dan alleen shooters en racers; ook westerse rpg’s zijn nu groot op dat platform. Ik vind – puur van een afstandje gezien – dat Sony de laatste jaren sowieso teveel op zijn lauweren rust, ongerelateerd aan het feit dat Bethesda nu van Microsoft is. Het bedrijf geeft te weinig aandacht aan Japan en loopt ook achter in de race voor de meest succesvolle ‘Netflix-achtige’ dienst. Hopelijk zorgt de aankoop er voor dat Sony een tandje bij zet. Dat maakt mij vooral zo enthousiast over deze aankoop: hopelijk levert het twee extreem competitieve bedrijven op, waar wij als gamers de vruchten van plukken.

dennis mons

Ondanks het feit dat Bethesda wel een aantal ‘heavy hitter’-games heeft, moet je wel nog steeds eerlijk zijn over het feit dat Sony toch wel een iets sterkere grip heeft op die super exclusives die ook een groter publiek aanspreken. Ik zie mensen en masse liever Spider-Man Miles Morales en The Last of Us 2 spelen dan dat ze wachten op Elder Scrolls. Sony heeft wat dat betreft een meer mainstream machine.

Hoe intrigerend Microsoft ook bezig is (ik vind het nu al een fascinerend feit dat MS steeds verder wegloopt van de Xbox als hardware an sich) heeft Sony nogal wat IP in handen dat exclusief uitkomt op de PlayStation zoals Horizon Zero Daooowwww wait. Ouch.

Horizon Zero Dawn

Lars cornelis

Sony hoeft zich niet meteen druk te maken, want ze hebben genoeg eigen studios die doorgaans geweldig werk afleveren. Goede games komen dus vanzelf wel. Het grote verschil met de vorige generatie zal zijn dat Microsoft straks óók een hele rits ijzersterke exclusives heeft, games waarvoor mensen een console in huis halen. Een deel van de mensen zal daarom nu Xbox kiezen, een deel van de mensen zal misschien gewoon beiden in huis halen. De marktaandelen zullen gaan schuiven en dat vind ik helemaal prima, want dan zijn Sony en Microsoft gemotiveerd om te innoveren en te concurreren. Maar om je nou echt zorgen te maken als Sony zijnde? Nah.

Jacco peek

Ik denk dat Sony wel met een reactie gaat komen om consumenten eraan te herinneren dat zij ook goede exclusives hebben. Microsoft speelt een ander spelletje, maar heeft nu een serieuze kans om het verwijt dat ze geen games hebben van tafel te vegen. Anderzijds blijft Sony toch wel consoles verkopen, en blijft Game Pass alleen maar groeien. Sony hoeft dus niet opeens Ubisoft of een andere grote uitgever op te kopen om weerstand te bieden, maar misschien is het wel een wake up call om bijvoorbeeld weer wat exclusieve indiegames binnen te halen.

Gears of War 4

martin verschoor

Druk maken moet je je sowieso niet doen, is niet goed voor de gezondheid. Maar ik zou in doldwaze paniek naakt over een bureau springen als ik Sony was. Maar, nee. Alle gekheid op een stokkie. Sony zit de komende paar jar nog prima met de exclusives die ze hebben en ik geloof niet dat ze niet een plan hebben met PS Now. Dus er gaat nog wat komen wat het PlayStation-merk alleen nog maar sterker zal maken…denk ik.

ps now

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Illustratie : Ontdek alle game-titels.

Q & A: Moet Sony zich druk maken na Microsoft overname van Bethesda?