in

Q-n-A Special – Jouw vragen beantwoord na een dag Red Redemption 2


Dus oké, er is een beetje een fabeltje vertelt toen we de oproep deden om meer vragen over de game te stellen. Hoewel we énorm veel info hebben meegekregen in de eerste speelsessie, konden we nu gericht op zoek gaan naar antwoorden op vragen die jullie (en members van zustersite PU.nl) hadden. Én mochten jullie nog meer vragen hebben; drop ze in de comments, dan updaten we het artikel vandaag, morgen en donderdag.

Laten we los gaan!

Red Dead Redemption 2

A Serial Gamer

We weten sinds de preview dat diepte en details een belangrijk onderdeel van de game worden. Nu vraag ik mij af of dit ook effect heeft op bepaalde items zoals je zadel.

Mijn vraag is dan ook; als je paard komt te overlijden, in the middle of nowhere, kan/moet je dan je zadel los snijden en meedragen naar een kamp/dorp om deze te behouden of kan deze weer worden opgehaald bij één van de stallen? Lijkt mij wel een vet principe, je kijkt dan namelijk wel twee keer zo goed uit. Want je bent, lopend met zadel, een makkelijke prooi voor roofdieren/gangs/de wet.

Misschien heb ik wel te veel fantasie in deze maar hoop dat je deze vraag kan beantwoorden.

Je zadel is inderdaad ontzettend belangrijk, omdat daar ook je inventory in zit. Stel dat je een geweer hebt gekocht en gecustomized, dan zit die in je zadeltas. Als je paard sterft, blijft hij ook dood. Hij verschijnt dan niet magisch ergens in een stal (waar je je aangeschafte of gestolen paarden in terug vindt en kan ‘pimpen’). Je moét dus je zadeltas meesleuren en inderdaad, los van het feit dat een wandeling naar huis een hele lange is, ben je enorm kwetsbaar.

Twee voorbeelden van hoe je je zadeltas makkelijker terug kan krijgen is door ergens een paard te fiksen (ik vermoordde er een boer voor, wat ik wat subtieler aan had kunnen pakken). Maar je kan ook naar de meest dichtstbijzijnde paardenhandelaar gaan en daar tegen een bedrag je zadeltas laten oppikken, zodat je in ieder geval je verzamelde spullen terug hebt. En zeker als je gaandeweg in de game tijd, geld en moeite hebt gestoken in die spullen laat staan de look van de tas zelf, wil je die toch echt terug.

Red Dead Redemption 2

Dat is ook het sterke aan Red Dead Redemption 2: Rockstar wil dat je waarde hecht aan dingen als je kleding, wapens en natuurlijk je paard. En dat lijkt de ontwikkelaar goed gelukt, want in die zes uur die ik heb gespeeld, baalde ik er flink van dat ik mijn paard én zadeltas kwijtraakte en ik, ondanks dat de sheriffs in mijn nek hijgden vanwege de moord op de boer, ik alles op alles heb gezet om míjn spullen terug te krijgen.

Flami

Wat is er allemaal te customizen qua character, wapens, en paard? Van alles wat ik over de game hoor lijkt het erg op een simulator.

  • Dieren jagen, villen, verkopen.
  • Wapen moet je schoon houden.
  • Je moet een relatie aangaan met je knol.
  • Je bende wil na iedere actie een brede maatschappelijke discussie over wat er is gebeurd en vinden daar dan wat van.
  • Heb je modder op je kleren dan vinden mensen daar wat van dus moet je eerst naar de wasserette om een schone onderbroek aan te trekken.

Dat klinkt leuk, voor een keertje, maar een hele lange open wereld game?

Kan je deze zorg wegnemen.

Red Dead Redemption 2

Laat ik eerst op de vraag in gaan wat er te customizen is. Sowieso kan je Arthur Morgan helemaal kleden zoals je wilt. Hoed, jassen, broeken, holsters en ga zo maar door zijn helemaal aan te passen. Op die manier kan je Arthur zo bad-ass of belachelijk maken als je zelf wilt. En de door jouw gekozen look kan je straks ook meenemen in de multiplayer-game die in november uitkomt. Het is wél zo dat de kledingkeuze in bepaalde omgevingen invloed heeft op de gezondheid van Arthur. Draag je té warme kleding in de woestijn (bijvoorbeeld toen ik met de bende van Dutch uit de bergen naar de prairies trok) dan raak je oververhit. Maar draag je alleen een blouse in de sneeuw, gaat je stamina (in de vorm van ‘cores’) heel rap naar beneden.

Wat het simulator gedeelte betreft: daar heb je een punt. Het is inderdaad een game die je best als simulator kán spelen, maar het mooie is: het hoéft niet. Laat ik een voorbeeld geven wat het jagen, villen en verkopen betreft: het zijn manieren om geld te verdienen en daar zijn je kampgenoten bijzonder blij mee, en dat doet de relatie met hen alleen maar goed. Ook kan je het wild direct meenemen naar het kamp en wordt er een stoofpot van gemaakt voor iedereen. Maar als jij liever gewoon de missies in het verhaal wilt spelen of als een dolle hond alles en iedereen overhoop wilt knallen, kan dat ook prima.

Dus nee, die brede maatschappelijke discussie hoef je niet te houden. Je kan vaak ook naar een missie rijden zonder een gesprek te voeren. En ook ben je niet verplicht om eten en geld te fiksen voor het kamp. De kans dat je kampgenoten geen zin hebben om je te gaan helpen met missies wordt er alleen wel groter van. Maar dat maakt misschien voor jouw manier van spelen niets uit als je bepaalde missies ook in je eentje kan doen.

Met andere woorden: Red Dead Redemption 2 kan je als een rpg spelen als je dat wilt, maar ook als een third-person open wereld shooter. In de game is er de mogelijkheid om nieuwe skills te leren en kennis op te doen in een zogenoemde Compendium. Daar worden zaken als kennis over dieren, planten, bendes, wapens en gereedschap uitgebreid uitgeschreven en zijn ook makkelijk te bekijken. Als je dus iemand bent die bijvoorbeeld graag op rpg-achtige wijze wilt craften en items combineert om zo tot unieke nieuwe items te komen (waar je uitleg over krijgt in de vorm van Pamflets die je in de open wereld verzamelt) dan kan je wat dat betreft helemaal los gaan in RDR2.

Red Dead Redemption 2

Eventuele zorgen over moeten grinden door middel van grinden kan ik in ieder geval wegnemen. Als je liever geld in het laatje brengt voor het kamp (of alleen voor jezelf natuurlijk) door middel van het beroven van bijvoorbeeld banken, winkels of willekeurige mensen die onderweg je pad kruizen, kan dat ook. Natuurlijk krijg je dan wel de wet achter je aan.

Dat schoonhouden van je wapen en de relatie met je paard is ook een vrije keuze. Het punt is wel dat er vijftig plus wapens in de game zitten en sommige natuurlijk duurder zijn dan anderen. Ook als je je wapen helemaal hebt gecustomized, gaan waarschijnlijk veel gamers het zonde vinden als die uiteindelijk stuk gaat, omdat je het niet schoonhoudt. Er zijn genoeg rustmomenten in de game om dat te doen. Het is een kleine handeling maar voegt wel realisme toe. Dus als je op pad gaat voor een missie is het sowieso vet om alles even goed voor te bereiden, toch? Ik vond dat persoonlijk juist ontzettend tof: op de juiste (en awesome) manier gekleed, eventueel geschoren (je haar en baard groeit in realtime) en goed bewapend op jouw eigen paard springen om kont te gaan schoppen in een missie. The cowboy life.

Dus een lang verhaal kort: je kan de game zo simulator-achtig maken als je zelf wilt. Maar als je liever GTA-stijl snoeihard te werk wilt gaan, is dat ook prima.

Red Dead Redemption 2

Darroox

Mijn vraag kan je gekke pakjes of perks voor je wapens verdienen in Red Dead? En kan je Red dead ook in Rambo-style spelen met veel schieten enzo en geld?

Je wapens kan je in ieder geval helemaal naar eigen smaak aanpassen. Dus als je bijvoorbeeld een gouden kolf wilt voor je colt, en een houten loop, maar het pistool zelf bij wijzen van spreken groen wilt hebben, dan kan dat ook. Daarnaast is het mogelijk om je wapens in te laten graveren en het hout te laten bewerken zodat er coole versieringen op komen. Die zijn trouwens de hele game te zien, dus ook in de cinamatic momenten. Mij is zelfs verzekerd dat je custom personage, wapens en paard ook te gebruiken zijn in de multiplayer-game.

Eigenlijk heb ik al antwoord op je tweede vraag gegeven: Dat kan zeker wel, maar je gaat het jezelf er niet makkelijker op maken. Mensen in de wereld van Red Dead Redemption 2 gaan horen van je reputatie als bad-guy en vluchten of waarschuwen de wet. Net als in GTA komt er een prijs op je hoofd te staan en maakt het spelen van missies of extra missies niet makkelijker.

Dennis (@Kenniestuk – Twitter)

Merkte je veel van de gun degradation?

Red Dead Redemption 2

Tijdens de zes uur dat ik speelde eigenlijk vrij weinig. Maar dat komt ook omdat ik zelf niet een enorm gunslinger was in de game en dus zuinig aan was met mijn wapens. Ben je er één die flink tekeer gaat, zal de nauwkeurigheid van je wapens wel afnemen en als je ze niet schoonhoudt, gaan ze dus ook stuk. Er zijn mensen die zich nu zorgen maken dat ze de hele game door lopen te poetsen en te borstelen: niets is minder waar. Het zijn gewoon kleine handelingen. Of je die handelingen ook kunt omzeilen of uit kunt zetten, kan ik niet vertellen. Heb het niet grpobeerd en het was ook niet nodig.

RICKIEBOY649

Ik meen mij te herinneren dat de laadtijden bij RDR op mijn Xbox 360 (bij het opstarten van de game, maar soms ook bij het starten van een missie) vrij lang waren. Hoe is dat bij dit deel? Aangezien het een enorm groot spel beloofd te worden kan ik mij voorstellen dat de laadtijden (zeker op de One en One S, of de gewone PS4 uiteraard) wat lang kunnen zijn?

Er zijn een aantal momenten geweest dat de laadtijden wat lang waren. Zo moest de game zeker wel even zijn tijd nemen als ik de trein pakte naar andere gebieden. Toch waren de laadtijden niet extreem lang. En daarnaast speelde ik natuurlijk ook de laatste ‘build’, zoals ontwikkelaars dan noemen. Dat is een fase van de game als die nog niet af is.

Ik durf niet te zeggen of de game sneller laadt als je hem speelt op een gewone PlayStation 4 of Xbox One, omdat die natuurlijk niet 4K hebben. Of dat misschien de snellere PS4 Pro en Xbox One X rapper zijn. Dat is even afwachten.

Nick Roos (Facebook)

Hoe groot is het? Heb namelijk het idee dat we een overkill aan map krijgen. En leeft alles een beetje?

Red Dead Redemption 2 is gigantisch en sowieso groter dan GTA V. Er zijn een aantal gamers die dat inderdaad zorgelijk vinden, en dat is te begrijpen. In tegenstelling tot GTA V heb je hier geen heli’s, vliegtuigen, straaljagers of snelle auto’s en motoren. Je paard is je voornaamste vervoersmiddel. Na het bezoeken van een grotere stad in de game, het levendige, industriële Saint-Denis vond ik het een intrigerend idee om te paard het hele stuk terug te rijden naar mijn kamp in de buurt van de veestad Valentine (ik kwam per trein). En dat hele stuk rijden duurde lang, héél lang.

Gelukkig hoef je je niet te druk te maken dat je veel tijd gaat verdoen met paardrijden, omdat er wel degelijk fast travel in Red Dead Redemption 2 zit (unlock je na een tijdje) en kan je ook treinen gebruiken om snel van A naar B te komen, vergelijkbaar met de taxiritjes in GTA. Je krijgt dan een korte animatie te zien en bent rap waar je zijn moet. Door over te stappen op verschillende stations kan je dus snel de hele kaart over. Hoewel Rockstar niet concreet kon zijn over hoe fast travel toegepast gaat worden, is het vermoeden dat je het kunt gebruiken tussen de verschillende kampen die je in verschillende gebieden start tijdens het verhaal.

Red Dead Redemption 2

Hoe dan ook draagt dat gevoel van grootsheid juist wat bij. En waarschijnlijk kan niet iedereen dat bekoren. Dit is nu eenmaal geen snelle shooter, maar een gigantisch avontuur waarin je echt het gevoel krijgt dat alles om je heen een eigen leven leidt. De dieren om je heen hebben een eigen ecosysteem, het weer kan zo veranderlijk zijn als in de echte wereld en natuurlijk trekken de mensen (NPC’s) hun eigen plan. En vooral dat laatste is een wonderlijk ding om te observeren. Geen dag in Red Dead Redemption 2 is hetzelfde, en ik had nooit het gevoel dat de game dingen ‘opstartte’ als een ergens kwam of een bepaalde handeling verrichte. Dus de wereld van Red Dead Redemption 2 is hoe dan ook een van de meest levende werelden waar ik ooit in heb rondgelopen.

CHARLIE MOPPS

Ik wil je graag geloven, maar dit wordt geen betere versie van red dead redemption voor mij.

Quote: ‘Het is inderdaad een game die je best als simulator kán spelen, maar het mooie is: het hoéft niet’.

Dit betekent dat ik mijn paard gewoon op elk gewenst moment kan terugfluiten en mijn bendeleden niet hoef te vermaken voor extra missies? Als ik de antwoorden erop na lees is dat niet het geval. Wat er dan voor mij over blijft is een simulator of een lege huls.

Er schiet mij wel een vraag te binnen: zijn er direct cheats/opties beschikbaar waarbij je het borstelen, pistolen schoonmaken e.d. kan omzeilen?

Zover ik heb kunnen zien is dat niet helemaal te vermijden nee. Maar dan nog is het zo’n kleine handeling waar je makkelijk even tijd voor hebt in het kamp of in een stad. Het ziet ernaar uit dat jij niet veel waarde hecht aan het customizen en bijhouden van de wapens, maar dan kan je makkelijk gewoon poen er tegenaan gooien om nieuwe aan te schaffen. Datzelfde geldt voor het paard, die kan je in een stal laten verzorgen en voeren, of je steelt gewoon een nieuwe.

Het gaat Rockstar erom dat je ondergedompeld wordt in een wereld die vol, echt, en levend aanvoelt. Het is dus wat mij betreft precies het tegenovergesteld van een lege huls. Ik heb natuurlijk ook artikelen van collega-journo’s gelezen en die hebben vrijwel allemaal de game op dezelfde manier ‘gevoeld’ maar op hele andere wijzes de steden, mensen en missies ervaren.

050RVE

Waarschijnlijk heb je alleen de PS4 Pro versie kunnen spelen, maar is er veel kwaliteitsverschil in de normale PS4 versie vergeleken met de PS4 Pro? Ik heb een normale PS4 en geen 4K tv. Zou jammer zijn als je dat gaat merken in de gameplay en dingen die je minder kan doen op de normale PS4. Beetje kwaliteitsverlies in beeld is niet erg. Als de features en verdere gameplay maar hetzelfde blijft.

Red Dead Redemption 2

Ik kan je daar inderdaad lastig antwoord op geven. Tijdens mijn sessies deed ik dat op een PS4 Pro dev kit, en ook nog eens een build die nog niet helemaal klaar was. Hoe dan ook was het wel in 4K (maar niet helemaal zeker of het checkerboarded was). Vermoedelijk is de Xbox One X wel gewoon native 4K.

BARTON

Ik ben een groot fan van westerns en een belangrijk aspect daarbij vind ik ook de muziek (m.n. ennio morricone heeft erg mooie stukken gecomponeerd). Wat voor rol heeft muziek in RDR2? Ik snap dat een paard geen radio heeft, dus het zal vast overwegend stil zijn (ook inherent aan de westernsetting), maar kom je bijvoorbeeld wel eens bandjes of eenzame gitaristen tegen? Of komt er wel eens muziek aanzwellen zoals dat ook bij RDR gebeurde toen je voor het eerst op het paard stapte in Mexico? En hoe is deze muziek?

Kun je de moeilijkheidsgraad van de game aanpassen?

Kwam je veel vreemde personages tegen tijdens deze sessie?

In de GTA-serie is het nog wel eens zo dat je eerst te weinig geld hebt om de dingen te kopen die je wilt, terwijl je richting het einde juist zoveel geld hebt dat je niet meer weet wat je ermee moet doen. Mogelijk komt deze vraag te vroeg, aangezien je nog niet de hele game hebt kunnen spelen, maar hoe is dat in RDR2?

Ik ben trouwens enigszins sceptisch over het feit dat de hele kaart van RDR ook in het tweede deel zit. Ik snap deze keuze wel, want het is immers een prequel en ik ben ervan overtuigd dat het gebied een rol in het verhaal gaat spelen, maar ik ken het gebied al.

De rol in de muziek is heel belangrijk en het vette is ook dat het zich volledig en naadloos aanpast aan de situaties en gebieden waar je je in bevindt. De soundtrack is (vermoedelijk) onder andere gedaan door Gustavo Santaolalla en varieerde van die typische Leone/Morricone-sound tot lekkere, relaxte Americana en folk. Ik heb trouwens geen bands of muzikanten gezien, maar er werd bijvoorbeeld wel door de dames van het kamp gezongen dus ik vermoed dat je in sommige saloons of theaters wel wat muzikaal vertier gaat meemaken. In Mexico ben ik trouwens niet geweest, zelfs in die zes uur kwam ik amper uit het gebied rondom Blackwater.

Wat de moeilijkheidsgraad betreft kan ik alleen zeggen dat ik dingen als auto-aim kon aanzetten. Dus er zijn hulpmiddelen beschikbaar om het spelen makkelijker te maken.

Geldtechnisch had ik inderdaad in het begin bar weinig. Ik denk dat het ook ligt aan hoe je het speelt. Als je veel banken overvalt of mensen berooft zal je wel de nodig centen gaan verdienen ja (en waarschijnlijk ook na hele grote missies met hoge opbrengsten. Als je het allemaal rustig aan doet en vooral geld verdient met de jacht, zal dat niet enorm snel gaan. Maar durf dat nog niet met zekerheid te zeggen.

ERIK07

In GTA vond ik het niet lekker spelen dus: Hoe voelt first person aan?

Smooth! Je kan wel zien dat Rockstar deze game ‘van de grond omgoog’ heeft opgebouwd voor de nieuwe generatie consoles. Probleem hier is alleen dat ik zelf nooit first person-games speel (word ik misselijk van, heel irritant en jammer. Ben dus bang dat je dat zelf even moet testen als de game uitkomt.

Red Dead Redemption 2

AWESOMEDUDE3

Een aanzienlijk gedeelte van de map van GTA SA zit ook (deels) in GTA 5, op zich een prima combinatie. Persoonlijk vind ik het wel tof om bepaalde iconische gebieden te herontdekken.

Toch deel ik enigszins jouw mening, ondanks ik genoten heb van deel 1 kijk ik toch uit naar een nieuwe omgeving.

Ben benieuwd of er weer een mogelijkheid komt om op een van de Four Horses Of The Apocalypse te kunnen rijden.

Kan en wil hierover alleen zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken dat dingen te veel herhaald worden. En precies wat jij ook zegt, het gaat om het ontdekken en laten we eerlijk zijn: al deze steden zaten bijvoorbeeld niet in het eerste deel en deze gebieden ook zeker niet. Je gaat echt wel héél lang zoet zijn met RDR2. (En geen idee of de Horses terugkeren.)

Red Dead Redemption 2

Wil je meer weten over Red Dead Redemption 2? Lees dan ook de zeer uitgebreide preview op PU.nl.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nintendo Labo Vehicle Kit – Hoogvlieger die ook de diepte in gaat

Het mysterie rondom de cube in Fortnite: Battle Royale