in

Q-n-A: Waarom staat GTA V nog overal in de Top 10 bestverkochte games?


Ron Vorstermans

GTA is een sterke mainstreamnaam die jong en oud kent. De game is goed beschikbaar op zowel jonge als oude platformen en GTA Online wordt op alle platformen nog steeds continu geüpdatet door Rockstar. Bovendien heeft de game een levendige community op sites als YouTube en Twitch, waardoor zo’n oude game nog steeds nieuwe kinderen/jongvolwassenen kan bereiken.

gta online

Dennis Mons

Ik denk dat het voornamelijk komt door het feit dat deze game ook steevast in de top tien staat van PlayStation 4 of Xbox One-games die je moét hebben. Het is gewoon een ijzersterke titel met een enorme mainstream-aantrekkingskracht. Daar komt ook nog eens bij dat de game door GTA Online terug blijft komen in het nieuws. Daardoor blijft ‘ie constant top of mind bij mensen. En laten we eerlijk zijn: Rockstar weet precies welke snaar ze moeten raken om mensen naar de game te lokken, zelf door Role Playing/mods toe te laten in de pc-versie. Petje af voor ze wat dat betreft.

gta online

Michel Musters

Natuurlijk, GTA Online helpt enorm. Maar ik denk ook dat wanneer je een Xbox One of PS4 aanschaft (en dat doen nog steeds genoeg mensen), je een paar instant classics erbij wil kopen. Dan is GTA5 gewoon een inkoppertje. Het is zo’n evergreen die eigenlijk bijna iedereen wel in zijn collectie wil hebben.

GTA V

Jacco Peek

Mensen schaffen GTA 5 zonder na te denken aan bij een nieuwe console, omdat het nu eenmaal zo’n sterk merk is. Ze weten exact wat ze kunnen verwachten van de game, namelijk: ongekende vrijheid om te klooien, de optie om alles en iedereen kapot te schieten en tegenwoordig een hele online wereld om met vrienden in te hangen. Rockstar beantwoordt al jaren de vraag: wat als je een stad instapt en alle regels aan je laars lapt? Ook voor een jongere doelgroep overigens, want zo’n gewelddadige game voor volwassenen is razend interessant. Verder is GTA 5 al beschikbaar sinds 2013 en kopen mensen de game meerdere keren voor verschillende platformen. Zo kocht ik zelf de game driemaal en koop ik een eventuele Switch-versie blind.

gta

Er komt (natuurlijk) ooit wel een GTA VI. Lees hier alle geruchten over die game.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoe techniek en gameplay samenkomen in Call of Duty: Modern Warfare

FIA European Truck Racing Championship Review – Met de vlam in de pijp