in

Q-N-A: Wat is de beste gamesoundtrack aller tijden?


Wesley Akkerman

Waar ik vrijwel elke dag naar luister is geremixte muziek van de Sonic the Hedgehog-serie. Ik weet het, het sluit misschien niet helemaal aan bij de vraag, maar het is wel het eerste waar ik aan denk. Als kind opgegroeid met Sonic (en Mario, hoor, geen paniek), waardoor veel muziek me terugbrengt naar simpelere tijden. En ik denk dat dat nu iets is waar we allemaal een beetje behoefte aan hebben.

michel Musters

Er gingen talloze games door mij hoofd toen ik naar een antwoord op deze vraag zocht, want ik ben een groot liefhebber van goede gamemuziek. Ik heb getwijfeld over de heerlijke country-achtige instrumentals van Banjo-Kazooie, de toffe soundtracks van de Tony Hawk-games die mijn muzieksmaak hebben gevormd, of de lekker swingende muziek van het recente Animal Crossing: New Horizons die elk uur wisselt – vooral het nummer van 5 uur ‘s nachts lijkt te passen bij een nachtje dronken gamen – maar uiteindelijk ben ik toch voor Hollow Knight gegaan. Dat is namelijk nog altijd de enige gamesoundtrack die ik regelmatig luister zonder dat ik de game speel. Die muziek is zó ongelooflijk sfeervol. Vooral City of Tears is prachtig, maar ik kan ook erg genieten van Greenpath, waarbij ik de zompige plassen water en struiken bijna kan ruiken door alleen maar naar de soundtrack te luisteren. Heerlijk!

Zoë Bonefaas

Er zijn meerdere gamesoundtracks die ik echt geweldig vindt, Journey en de Assassin’s Creed-games hebben goede muziek, net als Skyrim en ESO. Voor mijn favoriet zat eerst enorm te denken aan de Ori soundtrack (van beide games), toch is mijn favoriet Pillars of Eternity. De game heb ik nog nooit gespeeld, maar de soundtrack vind ik enorm tof om naar te luisteren. Is die keuze beïnvloed door hoe goed deze soundrack is voor mijn dungeons and dragons games? Misschien…

Jacco Peek

Er zijn veel soundtracks die ik heel hoog heb zitten, zoals die van m’n favoriete games – Pokémon Ruby en Sapphire, The Witcher 3, Uncharted, Celeste, God of War – maar ook games als Ori, Killzone 3, Bastion, Undertale, Zelda: Twilight Princess en sinds kort Final Fantasy 7.

De beste soundtrack blijft voor mij echter die van NieR Automata, want ik heb gewoon nog nooit zoiets gehoord. De bombastische, opzwepende koren, gecombineerd met elektronische muziek en scheurende gitaren maken gevechten een nog tien keer mooier schouwspel dan ze al zijn, terwijl muziek op emotionelere momenten heel fijn, minimalistisch en bijna tranceverwekkend is.

Jolien Mauritsz

Als er één soundtrack is die een speciaal plekje in mijn hart heeft is het wel van die Harvest Moon: Friends Mineral Town. Dit was de eerste game die ik van mijn eigen geld kocht en ik herinner dat ik af en toe met mijn oortjes in mijn Gameboy Advance neerlegde om gewoon naar de muziek te luisteren. De muziek heeft één soundtrack per seizoen, waar duidelijk aan te horen is of het lente, zomer, herfst of winter is. Deze soundtrack is misschien iets gedateerd in vergelijking modernere soundtracks, maar toch blijft de muziek uit deze game één van mijn favorieten.

Bert de Vries

Eigenlijk wilde ik wat anders zeggen dan The Flame in the Flood, namelijk Bastion, maar dat doe ik lekker niet. Want iedereen kent die game en diens meesterlijke soundtrack inmiddels. Daarom een game die waarschijnlijk niet heel veel mensen hebben gespeeld over overleven in het wild. De game is misschien niet de meest diepgaande die je ooit zult spelen, maar de combinatie van de prachtige visuele stijl en de muziek van Chuck Ragan maken het spelen ervan een genot. De stijl van de soundtrack is normaliter niet echt mijn smaak, maar in The Flame in the Flood heb ik er intens van genoten.

Kleine edit: ik luister nu net nog even de soundtrack van Bastion, en die is toch eigenlijk beter… Maar speel vooral ook The Flame in the Flood!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

PUBG Global Series wordt vervangen met online evenementen

Consolegamers schakelen crossplay uit in Warzone vanwege cheaters