in

Q-n-A: Wat is de vaagste game die je ooit hebt gespeeld?


Michel Musters

Tja, Death Stranding komt zeker in de buurt, maar dat is logisch, want dat is de aanleiding van deze vraag. Als ik Deadly Premonition ooit had gespeeld, had dat mijn antwoord waarschijnlijk geweest, afgaande op alle reacties over die game. Als we het hebben over vage games, dan zouden ook spellen van Suda 51 (No More Heroes, Killer 7) niet mogen ontbreken. Persoonlijk ben ik echter vooral fan van ‘vage’ games die mij in een trance kunnen krijgen. Rez en Lumines bijvoorbeeld, maar misschien nog wel meer een andere game van dezelfde maker: Tetris Effect. Met een PSVR op mijn hoofd, de prachtige muziek die via een headset in mijn oren vloeit en de even simpele als verslavende gameplay, staat Tetris Effect spelen haast gelijk aan een religieuze ervaring.

Dagmar de Groot

Hatsenu Miku: Project X. Het concept van het spel is vrij simpel en zeker vaker gedaan. Je moet op het ritme van haar prachtige liedjes de knopjes indrukken zodat ze goed danst, doe je dit dan wordt het een flop. Waarom ik dit een super vage game vind is omdat ze zoveel meer kunnen doen met de Japanse idol Hatsenu Miku. In plaats daarvan krijg je een game die al tienduizend keer op een andere manier is gemaakt en het eerste level gaat al veel te snel. Of misschien is dat mijn oog-handcoördinatie… Dat laat ik even in het midden liggen.

Lars Cornelis

Ja Death Stranding is zonder meer top 3 materiaal voor deze vraag, maar daar lees je alles maar over in mijn review. Rez en Tetris Effect zijn zeker ook bizarre, hypnotiserende ervaringen, maar ik gooi het even over een andere boeg: Octodad. Als een octopus vermomd in een driedelig pak zo onopvallend mogelijk proberen alledaagse dingen te doen, zoals ontbijt maken of boodschappen doen door ieder ledemaat met een andere knop te bedienen. En als dat niet gestoord genoeg voor je is, dan kun je in coöp spelen en bedien je allebei verschillende ledematen. Ineens is als postbode een beetje steden verbinden met een baby op je buik zo raar niet meer.

Death Stranding

Dennis Mons

Hoewel de gameplay van Rez eigenlijk niet echt vaag is, is dat hele filosofische aspect dat je als een soort energievorm uitgroeit tot een bewuste levensvorm is wel heerlijk zweverige natuurlijk. Gooi daar ook nog eens een heerlijk meeslepende soundtrack overheen en je bent op een gegeven moment echt fantastisch aan het spacen. Mocht je die game nog niet gespeeld hebben, is het dus sowieso een aanrader.

Wesley Akkerman

Vreemd is misschien niet het goede woord: opmerkelijk en creatief passen er meer bij. Ik moet vooral denken aan WarioWare: Smooth Moves voor de Wii. De hoeveelheid creativiteit in die game is niet ongeëvenaard, maar wel heel bijzonder. Nintendo heeft een paar toffe dingen bedacht om te doen met de Wii Remote. Eén van de dingen waar ik destijds van onder de indruk was, was de telefoonminigame. Ik vond het prachtig dat je de telefoon op kon nemen en dat er dan ook iemand wat te zeggen had terwijl je de speaker tegen je oor hield. Ik weet het niet, misschien had ik destijds m’n vrienden wat vaker moeten bellen.

warioware

Jacco Peek

Ik denk dat het Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is. Het is een van de beste, maar tegelijkertijd ook de vaagste games die ik heb gespeeld. In ieder geval het verhaal dan, want hoewel ik m’n best had gedaan om me in te lezen in de franchise is het verhaal zó vaag dat ik je niet zou kunnen vertellen waar het over gaat. Iets met een ziekte die zich verspreidt via praten ofzo.

Thijs Barnhard

Ik heb een enorm zwak voor de Zelda spin-off Freshly Picked: Tingle’s Rosy Rupee Land. Dit is technisch gezien geen goede of leuke game, maar ik heb hem wel heel veel gespeeld omdat het een zeldzaam spel is met nul respect voor de speler. Je moet in deze game een overduidelijke oplichter aan geld hebben en dat doe je door allerlei troep bij elkaar te verzamelen. Werkelijk alles in dit spel draait om geld. NPC’s willen pas met je praten als je ze eerst wat Rupee’s geeft, maar nergens maken ze duidelijk hoeveel ze precies willen hebben. Je moet dus op gevoel bieden. Bied je te weinig dan pikken de dorpsbewoners alsnog je geld in, maar krijg je geen advies. Combineer dit met Tingle’s rare outfit en strijdkreet en je hebt een Nintendo game die wel lijkt gemaakt door aliens.

rupeeland

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Modern Warfare moet wat doen aan campers – Column

Review: MediEvil – Retro revival gaat fout