in

Q-N-A: Wat is jullie favoriete film en serie van 2018?


thijs barnhard

Ik vind het raar om te zeggen maar een van de beste films van dit jaar staat alleen op Netflix. The Ballad of Buster Scruggs is een verzameling van korte Westerns. Stuk voor stuk compleet verschillende in stijl en inhoud, maar allemaal makkelijk te herkennen als het werk van de gebroeders Coen. De verhalen zijn afwisselend grappig, hoopgevend, inktzwart en tragisch. Als een lange film werken ze perfect samen.

Op het gebied van series vond ik Castlevania seizoen 2, American Vandal seizoen 2 en de nieuwste aflevering van Better Call Saul het beste. Had je mij tien jaar geleden verteld dat ik een nieuw seizoen van Arrested Development compleet was vergeten rond het einde van het jaar dan had ik je waarschijnlijk niet geloofd.

The Ballad of Buster Scruggs

wout van aken

Hoewel ik deze week erg heb genoten van Ralph Breaks the Internet, is mijn favoriete film dit jaar zeker Avengers: Infinity War. Niet vaak komt het voor dat ik twee keer in één week naar de zelfde film ga. Ik hoop erg dat de evenementen in Avengers: Endgame niet het eerste deel voor mij gaat verpesten.

Wat betreft series is mijn favoriet er eentje die ik niet verwacht op het lijstje van mijn collega’s. Terrace House: Opening New Doors heeft mij in 2018 uren vermaak geboden. Denk aan een soort Big Brother, maar dan minder sensatie, geen script en Japans. Ik kan er echt van genieten om een hele avond naar 6 Japanners te kijken die een vrij normaal leven leiden, hechte vriendschappen opbouwen, en op ongemakkelijke dates gaan.

Terrace House

dennis mons

Mijn favoriete film is simpelweg Avengers: Infinity War, vooral omdat ik had verwacht dat het een enorme clusterfuck zou worden met al die personages. Maar iedereen kreeg voldoende schermtijd, het verhaal was briljant (en zowaar gelaagd met intrigerende en pakkende emotionele momenten) en wat mij betreft heeft Josh Brolin zichzelf overtroffen met zijn rol als Thanos. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik (als enorme Star Wars-fan) eerder uitkijk naar Avengers: Endgame dan naar Episode IX. En dat wil wel wat zeggen.

Thanos

marcel vroegrijk

Mijn beste serie is makkelijk: Castlevania Season 2 op Netflix. Daar is toevallig vrijdag een artikel van verschenen op InsideGamer.nl. De beste film die ik dit jaar heb gezien is denk ik Searching, dat bijna volledig is opgenomen op een Macbook. Die insteek is al genoeg om de film een kans te geven en meer ga ik ook niet verklappen.

castlevania

lars cornelis

Avengers: Infinity War. Ik kijk niet vaak films twee keer in de bioscoop, maar voor deze maakte ik een uitzondering. Net als Dennis verwachtte ik ook eerlijk gezegd een puinzooi, want hoe geef je zóveel prominente personages allemaal goed schermtijd? Nou, zo dus blijkbaar. En dan ook nog eens zo’n einde, voor de verandering eens geen ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Ik ben uiteindelijk naar Ant-Man and the Wasp gegaan alléén maar omdat ik wou weten of en hoe die zou aansluiten op Avengers, en kijk om exact die reden behoorlijk uit naar Captain Marvel. Op naar Endgame!

Avengers: Infinity War

michel musters

Ik heb het al een keer in de Bioscoopstoel vermeld, maar mijn verrassing qua series was dit jaar Patriot. En ik kijk véél series, dus je moet iets speciaals doen om mij nog te kunnen verrassen. Het eerste seizoen kwam al in 2015 uit, het tweede seizoen dit jaar, en op aanraden van een vriend ben ik er aan begonnen. De serie draait om een geheim agent die voor de Amerikaanse overheid – en zijn vader, die daar werkt – allerlei rotklussen moet oplossen en daar zelf psychisch aan onderdoor gaat. De serie bevat heel veel duistere humor, goede muziek die speciaal voor de serie is geschreven en straalt door de locatie (Luxemburg) een fijn In Bruges-sfeertje uit.

Patriot

jacco peek

Ik denk dat The Haunting of Hill House mijn favoriete serie van het jaar is. Horror is absoluut niet mijn genre, maar daarom denk ik dat juist de combinatie met goed geschreven drama deze serie zo interessant maakt voor mij. Er wordt op zo’n slimme manier heen en weer gesprongen tussen het verleden en heden, soms zelfs in één shot, dat er een hele boeiende spanningsboog in de serie zit. Ik had nooit gedacht dat het me zo zou aanspreken en misschien is het daarom wel mijn serie van het jaar.

Qua films kan ik het kort houden, want Infinity War is mijn favoriete film. Wat is dat een epische samenkomst van al die Marvel-personages, die gek genoeg allemaal goed uit de verf komen. Ik kan ontzettend genieten van superheldenfilms en dit was echt mijn hoogtepunt.

haunting of hill house

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

10 van de beste games onder de 20 euro

Fitness Boxing review – bokst het niet voor elkaar