in

Q-n-A: Wat vinden we van de PlayStation 5 DualSense-controller?


Wesley Akkermans

Ik moet er even aan wennen en vind hem steeds meer op een Xbox-controller lijken. Maar dat vind ik helemaal niet erg, omdat ik de Xbox One-controller heel lekker in de hand vind liggen. De PS3-controller vind ik echt een onding en met de controller voor de PS4 ging het al de goede kant op (oftewel: zonder kramp kunnen gamen). Ik juig de vorm heel erg toe, maar hoop ook heel erg dat er gewoon een zwarte versie op de markt komt.

Michel Musters

Elke controller die wat wegheeft van Astro Bot krijgt van mij op voorhand al een dikke tien. Nee, maar serieus: ik vind hem er prachtig uitzien. Jammer dat de linkse analoge stick nog altijd op de verkeerde plek zit. Verder kan ik er niet zoveel zinnigs over zeggen tot ik hem zelf heb vastgehouden. Als de controller tekenend is voor hoe de console er uit gaan zien, vind ik dat helemaal prima!

Astro Bot

Cody van den Bogert

Ik ben er nog niet helemaal uit. Het ene moment vind ‘m prachtig, en een paar uur later vind ik het niks. Misschien moet ik er gewoon even aan wennen. Ik vind het het sowieso jammer dat er afstand wordt gedaan van de klassieke PlayStation-vorm. Hij zou zo wel een stuk lekkerder in de hand liggen, I guess. Ik ben in elk geval blij dat de linkse analoge nog op de juiste plek zit. Ik betwijfel trouwens of dit design heel veel zegt over het uiterlijk van de PS5. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat het vlaggenschipmodel straks ook wit van kleur is

dualsense ps5

Lars Cornelis

Dat ding lijkt op zo’n fake controller van de Mad Catz die Bart Smit vroeger dan gratis bij je console propte, omdat ze ze niet aan de straatstenen kwijtraakte. Ja, sorry, maar iemand moet dit gewoon gezegd hebben. Hij zal vast prima in de hand liggen en ik heb ook zeker geen moeite met de plek van de analoge sticks (zowel de PS- als de Xbox-configuratie werken gewoon prima, ik heb echt geen voorkeur), maar het ding ziet er gewoon niet uit. Maak ‘m zwart, geef de facebuttons hun vertrouwde kleurtje terug en het is al een stuk beter. En sloop die microfoon eruit. Echt, niemand zit te wachten op jankende kinderen of roepende partners in de achtergrond als je online aan het spelen bent – en dat is precies wat je gaat krijgen met zo’n microfoon.

Jolien Mauritsz

Ik vind hem er oprecht leuk uitzien! Sowieso is het dapper van Sony om af te stappen van de klassieke zwarte kleur voor de controller. Het heeft een futuristische vibe, die mij oprecht nieuwsgierig maakt naar het ontwerp van de console zelf. Nu de controller is onthuld kan dat niet al te lang meer duren voordat Sony eindelijk de PS5 in zijn geheel laat zien… toch?

dualsense ps5

Jacco Peek

Ik heb niet echt een sterke mening. Ik moet sowieso altijd wennen aan een nieuwe controller, maar deze ziet er lekker futuristisch uit. Wellicht zou ik eerder gaan voor matzwart, en iets zegt met dat die versie ook nog wel verschijnt. Ook features als haptic feedback klinken erg tof, want de toepassingen daarvoor zijn oneindig. Hopelijk kost dat ding alleen geen honderd euro, want dan wordt lokale co-op wel erg duur.

PS5

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Review: Batman: Arkham Knight

Uncharted: The Nathan Drake Collection en Journey zijn gratis op PS4