in

Q-N-A: Wat zijn je favoriete 3DS-herinneringen?


Wat zijn jouw goede herinneringen? Laat het weten op Inside.Gamer.nl!

jacco peek

Ik heb zoveel goede herinneringen aan de 3DS. Zo was de eerste keer in 3D spelen een fantastische beleving, al heb ik het grootste gedeelte van mijn speeltijd in twee dimensies gespendeerd. Ook zijn er bijna te veel goede games op verschenen om op te noemen, maar Zelda: A Link Between Worlds, Pokémon Sun en Moon, Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire en Super Mario 3D Land moet ik even noemen als mijn favo titels. En dan te bedenken dat de 3DS ook nog backwards compatible is en je toegang hebt tot álle DS-games! Het platform mag dan niet meer worden ondersteund, ik speel nog regelmatig op de 3DS.

Pokemon Sun en Moon

thijs barnhard

De 3DS is echt een topding en in de loop der jaren zijn er zoveel goede games voor verschenen dat ik nauwelijks een favoriet kan kiezen. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds is op Breath of the Wild na misschien wel mijn favoriete game uit de reeks en Super Mario 3D Land is zwaar ondergewaardeerd. Het is daarnaast ook een handheld die het heel makkelijke maakte om allerlei Nintendo klassiekers opnieuw te ontdekken. Ocarina of Time en Majora’s Mask liggen natuurlijk voor de hand maar ook Star Fox 64 is ook fantastisch op de 3DS.

lars cornelis

Ik heb weinig 3DS-games gespeeld, maar er was één game die ik niet meer kon leggen: Nintendo Pocket Football Club. Mijn FC Balophetdak werd ieder seizoen beter en sterker en pakte steeds meer prijzen. Ik weet nog dat spits De Vries zelfs zijn hele carrière bij mijn club doorbracht, zelfs op hogere leeftijd. Wanneer komt er eens een Switch-versie van uit?

Michel musters

Genoeg goede games op de 3DS gespeeld, maar gek genoeg staat mij de onthulling van het apparaat nog het beste bij. Ik was toen namelijk in Los Angeles op E3. Na de presentatie kwamen er allemaal dames in de zaal met een soort metalen geraamte om hun middel waar de 3DS aan vast zat. De aanwezige pers mocht dus op de 3DS spelen, maar wel door je ongemakkelijk dicht in de personal space van de dame voor je te bevinden. Ik begrijp het idee erachter – zo kon de handheld niet gestolen worden – maar de uitwerking was zelfs voor die tijd al een beetje vreemd.

cody van den bogert

Ondanks het 3D-gedeelde van de 3DS niet voor mij is weggelegd, heb ik het toch altijd wel mooi speelgoed gevonden. Dat vind ik trouwens nog steeds. Al is het alleen al vanwege de rijke bibliotheek van het platform; The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, Samus Returns, Pokémon Sun en Moon, Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire etc. Mooie tijd!

Metroid Samus Returns

Lucas may

De komst van de Zelda-remakes van Ocarina of Time en Majora’s Mask waren voor mij magische momenten. Nooit eerder hebben we gezien dat geliefde klassiekers op zo’n rigoureuze manier werden aangepakt door Nintendo. Het herontdekken van je favoriete werelden in games vond ik echt fantastisch. Clock Town, Hyrule Field, Gerudo Desert… Alles zag er net iets gedetailleerder uit. De remakes waren zeker niet perfect, vooral die van Majora’s Mask was iets minder. Toch was het fantastisch om die games opnieuw te ontdekken. 

Hopelijk gebruiken ze deze remakes om nieuwere versies te ontwikkelen voor de Switch, want er is al veel goed werk geleverd door ontwikkelaar Grezzo. Voor de puristen is het toch altijd de beste oplossing om de originele game op de originele hardware te spelen, dus dan kunnen ze met eventuele remakes lekker gek doen. In de tussentijd pak ik gewoon nog m’n 3DS erbij om mezelf waar onder te laten dompelen in m’n favoriete games. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mini-Reviews #13: Chase H.Q., Pix the Cat & Girlfriend Cards

Q&A: Wat zijn je favoriete 3DS-herinneringen?