in

Q-N-A: Welke studio mag opstaan uit de dood?


Laat jouw antwoord weten op Inside.Gamer.nl!

Jacco peek

Het voor de hand liggende antwoord is natuurlijk Visceral Games. Met name die Uncharted-achtige Star Wars-game, met de codenaam Project Ragtag, klonk ontzettend tof. Uiteraard hebben we Jedi: Fallen Order gekregen die qua opzet in de buurt komt, maar met Amy Hennig aan het roer had het wel iets kunnen worden. Ook verdient Visceral Games natuurlijk een tweede kans voor een Dead Space-game, al gaat The Callisto Protocol hopelijk dat gat opvullen.

Een recenter voorbeeld is Vicarious Visions, dat nu min of meer onderdeel is van Blizzard. Hoewel ze aan een gave remaster mogen werken (Diablo 2), had ik deze studio maar wat graag een remake van Tony Hawk’s Pro Skater 3 en 4 zien maken. Misschien gebeurt het alsnog, maar de studio lijkt momenteel morsdood te zijn.

Lars cornelis

Een naam is ook maar een naam, dus dat zo’n studio een bekende naam draagt is nog geen garantie voor kwaliteit. Maar als we de fantasie de vrije loop laten mag Sony van mij ogenblikkelijk Japan Studio weet heropenen en opschalen. Daar kwamen zóveel geweldige games vandaan, dat ik niet eens weet waarmee ze zouden moeten beginnen. Een nieuwe LocoRoco? Een nieuwe Patapon? Of toch weer een compleet originele ervaring zoals Puppeteer, Rain en Tokyo Jungle dat waren? Chris Sawyer Productions zou van mij trouwens ook wel terug mogen leren voor een kersverse Tycoon-game. Maar dat is natuurlijk al helemaal een onwaarschijnlijke droom.

LocoRoco

Martin verschoor

Bullfrog productions was een beetje mijn jeugd. Het logo kwam meer op mijn scherm dan die van EA Sports. De Syndicate-game was fantastisch, Dungeon Keeper idem dito en Theme Park! Hallo! Aan het roer stond Peter Molyneux, die natuurlijk later verder is gegaan met Lionhead.

dungeon keeper

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Crytek hint mogelijk naar remaster van Crysis 2

Netflix breidt ‘interactief entertainment’ uit