in , , ,

Q&A: Gaan we upgraden naar de Switch Pro?

Bloomberg meldde deze week dat we dit najaar een beter variant van de Switch kunnen verwachten. De console krijgt waarschijnlijk 4K-graphics en een 7-inch OLED-scherm van Samsung. Is het genoeg reden om te upgraden?

THIJS BARNHARD

Op de tweede dag dat ik de Switch in huis had heb ik hem keihard laten vallen. De schade viel gelukkig mee, maar er zit wel een duidelijk zichtbare kras op het scherm. Het is de voornaamste reden dat ik al heel lang zit te wachten op een nieuw model van de Switch want ik gebruik dat ding nog steeds super vaak. Dat OLD-scherm en die 4K-graphics zijn dan vooral mooi meegenomen.

switch rood

MICHEL MUSTERS

Hoewel mijn Switch nog wél in perfecte staat is, wil ik toch wel graag upgraden. Ik ben inmiddels wel gewend aan de Switch-resolutie op mijn OLED-scherm, maar een 4K-resolutie, ook al is het upscaled, is toch wel een flinke verbetering. De aanpassingen aan de handheldmodus (mogelijk een groter scherm) boeien mij niet zoveel, want ik speel altijd docked eigenlijk. Ik ben wel voor één ding bang: ik vind het verslavend om in mijn Switch-menu bij te houden hoelang ik games heb gespeeld – zo zie ik dat games als The Witcher 3, Hollow Knight en Breath of the Wild ver bovenaan staan en houd ik tijdens het spelen van nieuwe games in de gaten in hoeverre deze spellen in mijn ‘ranglijst’ stijgen. Het schijnt dat wanneer je met je account van Switch wisselt, dat verloren gaat. Kom op Nintendo, fix dat even voordat het nieuwe model uitkomt!

The Witcher 3

LARS CORNELIS

Ik speel eigenlijk zelden op mijn Switch, dus ik denk niet dat ik zo snel zal upgraden. Ik ben wel benieuwd hoe Nintendo de stap naar 4K zou aanpakken. Als het apparaat immers alleen maar de resolutie upscaled, vraag ik me af hoe groot het verschil is ten opzichte wat mijn tv of AVR doen, die upscalen het signaal immers ook al. Dat OLED-scherm triggert me dan weer wel trouwens. Al sinds de PlayStation Vita zweer ik bij OLED-schermen, dus misschien is dat voor mij nog wel meer reden om te upgraden dan een 4K output.

PS Vita

JACCO PEEK

Ik denk dat gamen in 4K de Switch erg goed zal doen, ook al gaat het nooit concurreren met de PS5 en Series X. Het is vooral bedoeld om de meer veeleisende consument, die zich hard afvraagt waarom de Switch niet hoger kan dan 1080p, een modernere console te geven. Ik kijk er in ieder geval naar uit om titels als Breath of the Wild in een hogere resolutie te checken, en te profiteren van eventuele boosts wat framerate betreft.

Het is wel een beetje spijtig dat het scherm geen 1080p lijkt te gaan worden, maar OLED is een fijne upgrade. Handheld gaming wordt daardoor niet alleen mooier, maar doet ook nog goede dingen voor de batterijduur van de Switch. Dus ja, voor mij is er reden genoeg om te upgraden.

zelda: breath of the wild

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
1 jaar geleden

Eigenlijk weet ik nog niet wat ik ga doen. Ik had op wat meer gehoopt en dus ook wat meer power, maar dat lijkt er niet in te gaan zitten, dus vraag ik mij af als deze upgrade wel groot genoeg is voor mij om nog een keer een dan nieuwere versie Switch te gaan aanschaffen.

Ik speel overigens bijna nooit docked altijd handheld.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Gourami

Ik weet het ook nog niet. Mijn switch was een cadeau van m’n vriendin, dus om dan een nieuwe te kopen… en we hebben ook al een lite thuis.

De PS4 heb ik ook nooit geüpgraded, maar mij DS destijds meerdere malen. Ik zie het tzt wel.

Dokter Caspari
1 jaar geleden

Alleen als ik ertoe gedwongen wordt, dus ze games gaan richten op de nieuwe hardware waardoor ze belabberd lopen op de oude. Of wanneer die van mijn het begeeft, wat goed mogelijk is gezien de speeluren 😉

Kwolly
Kwolly
1 jaar geleden

Ik kan nu simpelweg nog niet zeggen of ik voor de nieuwe Switch ga omdat ik er nu praktisch niks van weet en eerst meer info wil hebben. We weten dat er volgens deze geruchten (en let wel: het zijn geruchten) dat er een 4K mogelijkheid is, maar verder weten we niets van de extra mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan extra power voor betere graphics of speciale gimmics (zoals betere haptische feedback of een tweede scherm (Klik hier voor meer info)

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Kwolly
Don Carpaccio
Don Carpaccio
1 jaar geleden

Als ie er komt, koop ik hem direct!

Ik hoop alleen dat er genoeg kracht is in de handheldmodus zodat de resolutie van het scherm gehaald kan worden. Nu gebeurt het vaak niet en daar stoor ik me sinds de PS Vita aan: handheldgames die er blurry uitzien.

MeesterGeekInstagram
1 jaar geleden

Ik zou de upgrade meteen aanschaffen! Elke kans om Nintendo games in mooiere beelden te aanschouwen, grijp ik met beide handen aan

RuanMoleman
1 jaar geleden

Absoluut. 1080p is een beetje ondermaats op m’n 4K-tv. Het 720p-scherm op de console zelf heeft me nooit echt gestoord maar als het scherm ook nog eens bijna een inch groter gaat worden mag het toch wel 1080p worden van mij.

Snuivert
Snuivert
1 jaar geleden

Ik houd het lekker bij m’n huidige. Switch is zo ongeveer de laatste console die ik zou kopen voor graphics. 😛

Snafu9
Snafu9
1 jaar geleden

Als het puur alleen deze verbeteringen zijn laat ik hem lekker links liggen. Of GameMania moet weer met een actie komen dat we hem in kunnen ruilen voor €100,- en dan heb je het betere model.

Daarnaast speel ik bijna nooit docked want daar heb ik mijn PS5 voor als ik spellen docked wil spelen. first party spellen van Nintendo zie ik bijna geen verschil in docked of handheld. Dit komt ook omdat Nintendo games het niet van de graphics moeten hebben en alles al een mooi uiterlijk heeft. Ook weet je bij de koop van de Switch dat je hem niet koopt voor de graphics maar voor het gemak en natuurlijk de first party spellen. Deze zullen altijd optimaal werken voor elk Switch model wat er is.

El hunterr
El hunterr
1 jaar geleden

IK ga wel voor een Switch Pro als de volgende Nintendo console geen Switch games support of als me switch het dan begeeft. Begint rare dingen te doen bij de ventilator en joy cons sucks. Ga geen nieuwe van 70 euro betalen met zen poep kwaliteit.

Q-N-A: Gaan we upgraden naar de Switch Pro?

Tale of Immortal verkoopt 1,8 miljoen exemplaren