in , , ,

Q&A: Heb je weleens een tekort aan opslagruimte?

Deze week werd bekend dat bèta-leden op de PS5 eindelijk hun opslag kunnen uitbreiden met een M.2-ssd. Vandaar de vraag: heb je weleens een tekort aan opslagruimte in het algemeen, en hoe ga je daarmee om?

Lars Cornelis

Ik heb permanent ruimtetekort. Maar ik speel dan ook bovengemiddeld veel games – en veel door elkaar. Ik hang dus eigenlijk altijd een externe schijf aan mijn consoles. Op mijn PlayStation 5 speel ik ‘gelukkig’ niet zoveel waardoor ik daar nog wel uitkom met ruimte, maar op de Xbox Series X (Damn you Game Pass!) is het steeds dringen geblazen. Daar hangt dus al sinds launch een 2 TB schijf aan voor Xbox One-games en ouder. Maar eigenlijk wil ik toch wel graag die Seagate expansie hebben, dan kan ik er tenminste ook native Series X-games op kwijt. Ja, gamen is een dure hobby…

Jacco Peek

Vooral op PlayStation 5 zit ik steeds vol. Alleen Call of Duty neemt al 200 GB in beslag, dus heel veel grote games kan ik er niet meer op kwijt. Het helpt dat installeren veel sneller gaat dan voorheen, maar het liefst prop ik zo’n interne ssd erin. Dat wordt een dure grap!

Michel Musters

Voor de Nintendo Switch heb ik wel een kaartje gekocht die als extra uitbreiding dient, maar op andere consoles heb ik eigenlijk nooit een tekort aan ruimte. Dat komt vooral omdat ik het liefst zoveel mogelijk games fysiek koop. Natuurlijk zit je PS5 dan nog steeds binnen de kortste keren vol, maar ik speel nooit meer dan een paar games tegelijkertijd, dus op een aantal spellen die ik het hele jaar door speel na kunnen de rest van de titels er na het uitspelen weer af. Ik vind het goed dat het nu mogelijk is om de opslag uit te breiden hoor, maar ik ga er waarschijnlijk geen gebruik van maken.

Lucas May

Zo’n groot probleem is het voor mij niet wat betreft opslag. Op de Switch zijn de meeste games best klein waardoor ik belachelijk veel games op mijn SD-kaart van 256 GB kan zetten. Op Xbox en PlayStation moet ik vaker puzzelen, maar dat vind ik stiekem best leuk. Ik haal er een beetje genot uit om games die ik toch niet meer speel en veel ruimte opnemen snoeihard eraf te gooien!

Martin Verschoor

Ja, die SSD is zo vol, helemaal als je de Call of Duty-games erop hebt geparkeerd. Dus de kans is groot dat ik binnenkort een extra SSD erbij ga prikken. Nu is het vooral games verwijderen die ik dan het minste speel en als ik ze dan weer wil spelen, dan worden ze weer binnengehengeld en dat gaat op zich ook best snel, maar als ze gewoon op de extra SSD kunnen blijven staan, zou dat wel fijn zijn natuurlijk.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

10 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Wat spelen we dit weekend? 21 juli en 1 augustus

Screenshot Sunday #19