in , , ,

Q&A: Heb je weleens een tekort aan opslagruimte?

Deze week werd bekend dat bèta-leden op de PS5 eindelijk hun opslag kunnen uitbreiden met een M.2-ssd. Vandaar de vraag: heb je weleens een tekort aan opslagruimte in het algemeen, en hoe ga je daarmee om?

Lars Cornelis

Ik heb permanent ruimtetekort. Maar ik speel dan ook bovengemiddeld veel games – en veel door elkaar. Ik hang dus eigenlijk altijd een externe schijf aan mijn consoles. Op mijn PlayStation 5 speel ik ‘gelukkig’ niet zoveel waardoor ik daar nog wel uitkom met ruimte, maar op de Xbox Series X (Damn you Game Pass!) is het steeds dringen geblazen. Daar hangt dus al sinds launch een 2 TB schijf aan voor Xbox One-games en ouder. Maar eigenlijk wil ik toch wel graag die Seagate expansie hebben, dan kan ik er tenminste ook native Series X-games op kwijt. Ja, gamen is een dure hobby…

Jacco Peek

Vooral op PlayStation 5 zit ik steeds vol. Alleen Call of Duty neemt al 200 GB in beslag, dus heel veel grote games kan ik er niet meer op kwijt. Het helpt dat installeren veel sneller gaat dan voorheen, maar het liefst prop ik zo’n interne ssd erin. Dat wordt een dure grap!

Michel Musters

Voor de Nintendo Switch heb ik wel een kaartje gekocht die als extra uitbreiding dient, maar op andere consoles heb ik eigenlijk nooit een tekort aan ruimte. Dat komt vooral omdat ik het liefst zoveel mogelijk games fysiek koop. Natuurlijk zit je PS5 dan nog steeds binnen de kortste keren vol, maar ik speel nooit meer dan een paar games tegelijkertijd, dus op een aantal spellen die ik het hele jaar door speel na kunnen de rest van de titels er na het uitspelen weer af. Ik vind het goed dat het nu mogelijk is om de opslag uit te breiden hoor, maar ik ga er waarschijnlijk geen gebruik van maken.

Lucas May

Zo’n groot probleem is het voor mij niet wat betreft opslag. Op de Switch zijn de meeste games best klein waardoor ik belachelijk veel games op mijn SD-kaart van 256 GB kan zetten. Op Xbox en PlayStation moet ik vaker puzzelen, maar dat vind ik stiekem best leuk. Ik haal er een beetje genot uit om games die ik toch niet meer speel en veel ruimte opnemen snoeihard eraf te gooien!

Martin Verschoor

Ja, die SSD is zo vol, helemaal als je de Call of Duty-games erop hebt geparkeerd. Dus de kans is groot dat ik binnenkort een extra SSD erbij ga prikken. Nu is het vooral games verwijderen die ik dan het minste speel en als ik ze dan weer wil spelen, dan worden ze weer binnengehengeld en dat gaat op zich ook best snel, maar als ze gewoon op de extra SSD kunnen blijven staan, zou dat wel fijn zijn natuurlijk.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
RuanMoleman
1 jaar geleden

Ik speel vrij weinig games tegelijkertijd dus al was er maar 300 GB dan kwam ik wel uit de voeten. En soms laat je wel eens een game geinstalleerd staan “voor het geval dat” maar in werkelijkheid raak je die game gewoon niet aan.

Daarbovenop gaat het downloaden tegenwoordig erg snel. Al helemaal als je aan de kabel zit. Je kan zelfs downloads beginnen via de PS App. Ik was laatst onder de indruk toen ik zag dat als je iets wilt installeren via de PS App en je hebt ruimte te kort, dan kan je games verwijderen, vanuit de PS App!

Dus als jij weet dat je een game wilt gaan spelen vandaag of morgen of straks: een gemiddelde game kost echt niet veel langer dan 2 uur om te installeren. Met een beetje opslagmanagement en realistisch zijn over wat je eigenlijk kan verwijderen kom je al een heel eind!

Luigi1985
1 jaar geleden

Voor de switch had ik wat games digitaal gekocht, dus daar moest al snel een sd-kaart komen.

De Playstation 5 nog geen tekort. Voor de PS4 moest ik eigenlijk telkens iets verwijderen wanneer er een nieuwe game kwam.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Nooit. Dat is het voordeel van steeds maar één game tegelijk spelen. Na het behalen van de platinum gooi ik m eraf en installeer ik de volgende. Ideaal! 🙂

Dokter Caspari
1 jaar geleden

Ik lees de Q&A’s graag, maar dit vind ik een oninteressante en ietwat zwakke vraagstelling. Had eerder ‘ Gaat jouw voorkeur uit naar fysiek of digitaal bij de aankoop van games? Waarom heb je deze voorkeur?’. Dan ligt de vraag wat meer open. Niet zuurpruimerig bedoeld, enkel feedback. OT= Ik heb altijd ruimtegebrek, komtnomdat ik nogal van de digitale sales ben de laatste jaren. Net Untill Dawn gedownload, ben tot dusver best wel verrast!

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Het wordt tijd dat Sony de SSD unlocked in de ps5. Ik zit al maanden met opslagtekort en gebruik daardoor nu m’n ps4 voor de oudere games. Irritant, aangezien sommige games zoveel beter lopen op de ps5.

Gaaiz
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Is het dan niet een idee om een externe SSD aan te sluiten via de USB poort van de PS5, puur voor je PS4 games?

RuanMoleman
1 jaar geleden
Antwoord aan  Gaaiz

Of HDD zelfs, gezien PS4 games niet de snelheid van de SSD’s vereisen.

Weg van dat: Sony is begonnen met de uitrol van SSD ondersteuning! Al dan wel via het beta test programma.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Kijk aan, goed om te horen!

Gaaiz
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Dat wordt zeker niet vereist, klopt! Maar voor PS4 games heb je wel ongeveer “de zelfde” laadtijden op een goede externe SSD als de interne. En dat kan vaak een boel schelen!

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Gaaiz

Ehhh, dat had ik inderdaad kunnen doen. Helemaal niet aan gedacht 😐

Wat spelen we dit weekend? 21 juli en 1 augustus

Screenshot Sunday #19