in , ,

Q&A: Hoe kijk jij nu naar Rockstar?

Rockstar was jarenlang een studio waar je alleen maar bewondering voor kon hebben. Met parels als Red Dead Redemption en Grand Theft Auto zijn ze misschien wel de ontwikkelaar die het grootste publiek aanspreekt. Echter slaan ze nu met de GTA 5-remaster de plank volledig mis. De trailer van de game kreeg zelfs bijna 200.000 dislikes op YouTube. Hoe kijk jij op dit moment naar Rockstar en de weg die ze zijn aangeslagen door GTA 5 compleet uit te melken?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.6/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mister Frowdo
10 maanden geleden

Volgens mij is het allemaal niet zo simpel als het lijkt. Vergeet niet dat Take-Two de grote baas van Rockstar is. Volgens verschillende bronnen is er best wat intern geruzie over de manier waarop men het franchise uitmelkt met het hele online gebeuren. Creatieve meningsverschillen tussen de designers met liefde voor het product en het contrast met de grote baas aan de top die in dollartekens denkt. Dit probleem komt al jaren voor bij zoveel bedrijven en omdat de game-industrie zo gegroeid is, zijn videogames een cash cow geworden. De online modus van RDR II was eveneens een poging tot extra winstbejag.

Ik denk dat we vrij gerust mogen zijn over het feit dat we een zesde GTA-game mogen verwachten. Wanneer die komt is echter de grote vraag. Ja, het duurt heel erg lang, weliswaar een beetje té lang, maar het is duidelijk dat men bezig is aan GTA VI. Ik deel vast en zeker je teleurstelling en woede over de zoveelste uitgave van deze game, het valt niet goed te praten. Toen ik de trailer zag moest ik zelfs lachen, het leek wel een grap. Eveneens was er ook speculatie over de GTA remaster trilogie waar we ondertussen ook niets meer van horen…

Ik geloof ergens dat Rockstar een slechte naam krijgt omwille van beslissingen die hogerop genomen worden. Het is sowieso geen zwart-witsituatie. De creatieve geniën hebben niks te zeggen als het gaat over zuiver winst maken. Het draait bij zoveel andere bedrijven ook niet langer over wat de klant wilt. Aan het einde van de dag is het enige wat telt dat jouw centen in de broekzakken belanden van de CEO. Zo hoopte ik persoonlijk op een soort RDR Undead Nightmare II, allicht brengt dit niet genoeg geld in het laadje voor de grote baas.

Het is niet langer wat de fans willen, het gaat over wat het opbrengt.

Laatst bewerkt 10 maanden geleden door Mister Frowdo
Luigi1985
10 maanden geleden
Antwoord aan  Mister Frowdo

Ik kan me wel in jouw verhaal vinden. Er moet geld verdiend worden en het liefst zo
snel en zo veel mogelijk. Het is jammer, want volgens worden de kosten van dit soort projecten vaak alleen al met pre orders meer dan terugverdiend.

Maarja, er zal druk van alle kanten zijn. Take two is een beursgenoteerd bedrijf. Aandeelhouders hebben dus ook nog wat te zeggen enz.

Zelf vind ik de meeste Rockstar games wel tof, maar het is niet een van mijn favoriete ontwikkelaars ofzo. Al zal GTA VI ongetwijfeld in mijn collectie komen. Al dan niet tijdelijk.

Michael-Raymond-Clayton
10 maanden geleden

Tja, ‘we’ hebben dit helemaal aan onszelf te danken. Natuurlijk deugt het niet. Maar dat geldt ook voor microtransacties, lootboxes, DLC, remasters en noem al die ‘verdienmodellen’ maar op. Zolang ‘we’ dat massaal blijven kopen, verandert er niks en kun je dat ontwikkelaars/uitgevers niet kwalijk nemen. Dus richt de pijlen liever op je mede-gamers zou ik zeggen 🙂 hadden zij GTA V al een poos geleden geboycot, had nu versie 47 van hetzelfde spelletje niet in het verschiet gelegen.

Gourami
Gourami
10 maanden geleden

Nou dit dus eigenlijk. Het is niet de ontwikkelaar zijn schuld, maar die van de kopers. Zolang het blijft verkopen en ze eraan blijven verdienen, natuurlijk gaan ze er dan mee door.

Wie zou dat niet doen als eigenaar van een product. Dan zal je ook zoiets hebben van als de verkopen nog zo hoog zijn, dan ga ik hier nog mooi mee door.

Laatst bewerkt 10 maanden geleden door Gourami
Erik07
Erik07
10 maanden geleden
Antwoord aan  Gourami

Ik snap Rockstar niet zo. Als je zo extreem veel verdient als Rockstar met GTA, zou je dan niet wat meer $ in de game steken om een echt goeie remaster te maken zodat er ook een hoop spelers terugkomen? Is het dan echt zo dat ze zo veel mogelijk geld willen verdienen door zo min mogelijk te doen? Ik word er een beetje treurig van..

RuanMoleman
10 maanden geleden

Mooi gezegd. Het aantal mensen die boos worden op Rockstar terwijl ze zelf nog de game elke dag spelen blijft ook geinig. Je vraagt er zelf om.

SamuraiPizzaCat
10 maanden geleden

Je bent als bedrijf niets verplicht. Als ze geen GTA6 willen uitbrengen dan zijn ze dat aan niemand verplicht om dat wel te doen.

Het enige dat wij kunnen doen is onze centen laten spreken en de urgentie van een nieuwe GTA verhogen door geen geld uit te geven aan remasters en microtransacties. Op het moment dat er geen centen meer verdiend worden met remasters of microtransacties dan dwing je het bedrijf om op zoek te gaan naar andere inkomsten stromen.

Verder neem ik Rockstar niets kwalijk. Er zal degelijk onderzoek gedaan worden naar potentie in de markt. Low effort high impact. Geef ze eens ongelijk. Pas als de Low effort ook low impact wordt worden ze gedwongen wat anders te gaan doen.

Gerucht: Een Star Wars-game van Quantic Dream

‘Star Wars-game van Quantic Dream legt focus op actie en ontdekking’