in , , ,

Q&A: Lees/kijk je nog reviews voordat je een game aanschaft?

Deze week viel het velen op dat de reviews van Kena: Bridge of Spirits pas op releasedag verschenen. Sterker nog, wij (inclusief onze vrienden van Gamer.nl en PU) kregen de code pas eind deze week binnen. Vandaar de vraag: lees je nog reviews voordat je een game aanschaft, of maak je op basis van streams/trailers/previews je keuze?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.8/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
StefanKock
StefanKock
2 jaren geleden

Nee. Ik koop games op basis van mijn interesse in de game/genre en aan de hand van previews en trailers. Ik lees wel altijd reviews, maar gewoon omdat ik het leuk vind om te lezen van anderen van een game vinden.

TiRamySu
TiRamySu
2 jaren geleden
Antwoord aan  StefanKock

Idem, en na één gameplaytrailer weet ik het vaak wel. Vind GK ook altijd wel leuk om te kijken.

StefanKock
StefanKock
2 jaren geleden
Antwoord aan  TiRamySu

Die volg ik ook inderdaad 😀

Quirinius
Quirinius
2 jaren geleden
Antwoord aan  StefanKock

Toch heb je ook binnen elk genre ook rotte appels. Of ben je niet bang dat risico te lopen?

StefanKock
StefanKock
2 jaren geleden
Antwoord aan  Quirinius

Niet echt. Ik speel liever een slechte game, dan een game helemaal niet gespeeld te hebben. Als ik een game niets vind is dat in ieder geval uit eigen ervaring want ik heb ook games gespeeld die matig tot slechte reviews kregenen waar ik, persoonlijk, ontzettend veel plezier aan heb beleefd.

obi-twan kenobi
obi-twan kenobi
2 jaren geleden

Soms wel en soms niet. Bij bekende playstation exclusives als uncharted, last of us, spider-man, horizon, ratchet en god of war is het een instant buy en meestal ook een pre-order van de special edition. Bij wat onbekendere games of nieuwe ip’s wacht ik wel vaak de reviews af. Of het moet zijn dat de previews al heel veel vertrouwen wekken of een limited edition erg tof is, zoals nu bij far cry 6. Die staat wel al lange tijd in pre-order.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door obi-twan kenobi
Luigi1985
2 jaren geleden

Ik wacht altijd wel tot er reviews online staan. Sommige games zoals de Mario platformers, Zelda’s etc. zijn een soort van instant buy. Ik wacht dan altijd wel ff op scores, maar als die goed zijn, ga ik geen reviews lezen.

Ik wacht nu op Metroid Dread en als de game echt erg laag gaat scoren, dan koop ik m mss niet.

Ja als een Metascore boven de 8,5 zit dan geloof ik t meestal wel. Daaronder ga ik altijd wel naar de inhoud van reviews kijken.

Ik bestel eigenlijk zelden iets zonder ook maar iets te verdiepen in scores. Kan altijd tegenvallen.

adutchman
adutchman
2 jaren geleden

In het geval van Kena wachtte ik zeker op de reviews. Zodra het bleek dat het een goede game was, heb ik ‘m meteen aangeschaft. Zeker geen spijt van!

mole28
2 jaren geleden

Meestal wel. Zeker als het op voor mij onbekende ips aankomt.
Neem nu Aliens Fireteam. Leek me leuk maar uit de review bleek dat er veels te veel menuschermen waren voor wapen upgrades e.d.
Niet mijn ding dus blij dat ik de game niet gekocht heb.

coola
2 jaren geleden

Alleen bij games waarbij ik twijfel.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Vrijwel altijd. Niet alleen om te lezen of de game goed is qua gameplay etc. Maar ook om te lezen over de technische staat ervan (bugs). Verder vind ik de user reviews op Metacritic altijd heel erg interessant, omdat je vaak grote verschillen ziet tussen hoe ‘gewone’ gamers een game beoordelen en hoe de zgn. ‘professionals’ dat doen. Niet zelden vindt die laatste groep een game ‘goed’ omdat het bijvoorbeeld politiek correct is, het ‘zo lekker anders durft te zijn’ of het het zo’n beperkt budget had of een of andere hotemetoot-reden. Men praat elkaar ook veel na. De ‘gewone’ gamers zeggen doorgaans gewoon waar het op staat. Een game is leuk of niet met de argumenten daarvoor. Tuurlijk heb je veel gamers die bewust een 10 of een 0 geven en daar moet je een beetje doorheen prikken, maar ik heb er veel aan!

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Nee om eerlijk te zijn kijk ik wat trailers en gameplay en dan bepaal ik op gevoel als de game wat voor mij is. En verder natuurlijk als het een bekende game serie ia dan weet ik op voorhand wel genoeg.

SugarDaddy
SugarDaddy
2 jaren geleden

Vroeger las ik de power unlimited en het beinvloedde in zekere mate of ik het spel koopte of niet. Maar nu ik lees geen reviews meer. Ik kijk nu meestal gameplay videos van de developer. Cinematics are a trap!

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Als het om onbekende titels gaat dan kijk vaak even een gameplay video, en wacht ik tot er wat reviews online staan. Metacritic kijk ik vaak naar. Of ik spreek iemand die een game aanraadt, dan kijk ik alleen even gameplay.

Games zoals GT7, Metroid Dread of andere grote titels die ik sowieso zelf wil proberen preorder ik. Review gaat voor mij geen verschil maken. Ik lees dan vaker alleen een review om te kijken wat het algemene sentiment is rond een game.

De laatste tijd, jaren, is Howlongtobeat.com ook een belangrijke raadgever of ik een game moet kopen of niet 🙂 Ik heb te weinig tijd om story games van +10 uur te spelen. In reviews kun je vaak niet lezen hoe lang een game is namelijk.

Eastward twijfelde ik heel erg, de previews zeiden 30+ uur. Dus ik dacht laat maar. Maar op Howlongtobeat rapporteerde veel spelers tussen de 15-20 uur klaar te zijn. Ondanks dat de game langer is dan ik normaal zou spelen, toch gekocht.

Quirinius
Quirinius
2 jaren geleden

Voor games van mijn favoriete series (Final Fantasy) is het een no brainer. Die koop ik gewoon. Ik kijk dan wel trailers, maar niet met het de vraag of ik ze wil gaan kopen of niet, gewoon om mijn honger aan informatie een beetje te stillen.

Voor andere games kijk ik wel pre/reviews, maar daarbij geef ik dan wel de voorkeur aan een review met gameplay beelden erbij. Ik begrijp dat journalisten erg hun best doen de plus en minpunten van een game zo goed mogelijk te verwoorden, maar het zelf zien geeft toch het duidelijkste beeld.

Wat spelen we dit weekend? 25 en 26 september

Screenshot Sunday #27