in , , ,

Q&A: wat is de stomste eindbaas ooit

Er zijn genoeg geweldige eindbazen waar we goede herinneringen aan hebben. Een groot deel is echter ook best wel stom, op allerlei manieren. Welke kan jij je nog herinneren?

Lars Cornelis

Lastige vraag, want ik denk dat de meeste stomme eindbazen me niet bij zijn gebleven – ze waren immers stom. Ik herinner me nog wel een confrontatie met Warden Eternal in Halo 5: Guardians die ik op Legendary maar niet voor elkaar kreeg. Omdat de Boss zich opdeelt in drieën, over one-hit-kills beschikt, je teamgenoten waardeloos zijn én er nog turrets om de arena heen staan, bleek dat gevecht zelfs voor deze toch wel doorgewinterde Halo-fan onmogelijk. Gelukkig bleek je via een van de speedjumps gewoon uit de arena te kunnen springen en dan gaat het spel vanzelf door. Bye, Warden Eternal.

Jacco Peek

Ik weet niet precies meer waarom, maar ik heb nachtmerries aan de walrus uit Donkey Kong: Tropical Freeze (Big Tp Bop). Misschien moest ik gewoon wennen aan de moeilijkheidsgraad, misschien was het m’n broertje die liep te kutten, maar ik vond hem ontzettend frustrerend. Na tientallen pogingen heb ik bijna m’n Wii U gamepad (en m’n broertje) uit het raam gegooid, om vervolgens de game nooit meer op te starten. Dat ik de Tropical Freeze op de Switch volledig heb uitgespeeld (en NIET als Funky Kong) was daarom een hele overwinning. Lekker voor je, stomme walrus.

Lucas May

De Imprisoned uit Zelda: Skyward Sword is wat mij betreft de slechtste baas in een game ooit. Het is een lelijk ontworpen monster en je moet ’em ook nog eens DRIE KEER verslaan, wat elke keer langer duurt en nog irritanter is. Deze hadden ze wel mogen schrappen voor Skyward Sword HD..

Maarten van der Vlugt

Het eerste wat me bij deze vraag te binnen schoot was de “eindbaas” van Fable II, Lucien Fairfax. In het begin van de game schiet hij jou en je zus neer in de hoop zijn snode plannetjes zonder problemen uit te kunnen voeren. Gedurende de game vecht je jezelf een weg naar hem toe maar op het moment van de waarheid komt het niet eens aan tot een gevecht. In plaats daarvan schakel je de inmiddels bejaarde badguy met één simpele klap uit. In het geval dat je te lang wacht met actie ondernemen wordt de kill je zelfs ontnomen door mede-held Reaver..

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.7/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michael-Raymond-Clayton
11 maanden geleden

Vermoedelijk een wat impopulaire mening, maar ik vond het in God of War wel heel jammer dat al die reuzen met hamers (meer tussenbazen dan eindbazen) eindeloos worden gerecycled in een iets andere skin. Hebben meer games last van (looking at you Fenyx Immortals Rising o.a.) maar van zo’n grote productie had ik meer verwacht.

rpenning
rpenning
11 maanden geleden

Helemaal mee eens!!! Denk je eindelijk een baas gevecht komt er een blauwe trol aan lopen in plaats van een rode spannend!! Haha

Kaskarion
11 maanden geleden

Helemaal mee eens, los van de spectaculaire battle tegen Baldur in het begin vond ik de meesten erg tegenvallen in God of War. Terwijl dat juist een van de dingen is die die franchise zo vet maakt.

Luigi1985
11 maanden geleden

Erg lastige vraag. Recentelijk heb ik Crash Bandicoot gespeeld en ik vond de eindbazen in die game grotendeels saai of of frustrerend.

Meesterkerel
Meesterkerel
11 maanden geleden

Ik ben zo blij dat dat einde van Fable II er instaat. Best vermaakt met de game, helemaal in coöp doorgespeeld en toen was dat het einde. Oioioi.

Mister Frowdo
11 maanden geleden

De eindbaas in Doom:Eternal vond ik irritant.

rpenning
rpenning
11 maanden geleden

Ik kan eigenlijk weinig bedenken want slechte bazen vergeet je snel weer denk ik.
Ik weet nog wel nioh 1 die had een eindbaas met een slang met 8 koppen die allemaal dingen op je afvuren super oneerlijk en wat een shit baas.
Maar laatst nioh 2 gespeeld en ik kom bij de eindbaas 3x raden haha een grote slang met 8 koppen die ook dingen op je af schiet.

TheRock
TheRock
11 maanden geleden

The Rock vond die gasten met rock-Paper-scissors uit de originele Alex the Kidd echt heel debiel.

PietS.
PietS.
11 maanden geleden
Antwoord aan  TheRock

The Piet vindt die gasten in de remake nog steeds debiel.

Laatst bewerkt 11 maanden geleden door PietS.
wiebeamalur
wiebeamalur
11 maanden geleden

Matador in Shin Megami Tensei: Nocturne.

Ik snap dat het een baas is om te testen of je de game snapt. Maar deze Skeleton hit zelfs met de juiste tactieken nog oneerlijk hard. Ik heb 10x liever Minotaur van SMT IV

Laatst bewerkt 11 maanden geleden door wiebeamalur

Jackbox-sale

Screenshot Sunday #21