in , ,

Q&A: Wat is je favoriete controller van dit moment?

Deze week hebben we een simpele vraag met potentieel complexe antwoorden: wat is je favoriete controller van dit moment?

LARS CORNELIS

Ik ben nog niet bepaald enthousiast over de DualSense. De weerstand in de triggers vind ik bijvoorbeeld tot nu toe vooral erg hinderlijk. Alleen Astro’s Playroom maakte vooralsnog goed gebruik van de DualSense. Nee, geef mij maar gewoon een Xbox-controller. Geen fratsen, dat scheelt.

Xbox Series X

CODY VAN DEN BOGERT

De DualSense is hands-down mijn favoriete controller van het moment. Sterker nog, het is wat mijn favoriete controller sinds die van de SNES. Ligt heerlijk in mijn hand, gek op de adaptieve triggers en de rumble mag er ook zeker zijn. Moet trouwens wel zeggen dat de Switch Pro-controller ook eigenlijk alles goed doet, hoewel ik de pookjes liever op dezelfde lijn zie. Goed weekend!

dualsense ps5

JACCO PEEK

Om de een of andere reden vind ik de DualSense niet zo lekker als de Dualshock 4. Het heeft te maken met de ergonomie en de knoppen, want die voelen zo verschrikkelijk stroef aan vergeleken met andere controllers. Ik vind de Switch Pro-controller stukken fijner, al mist die wel triggers – iets wat ik toch altijd lekker vind om te gebruiken in games. Daarom is de Series X-controller op dit moment mijn favoriet. Het voel lekker ‘snappy’, de knoppen klikken goed en door de textuur houdt ie lekker vast. Ik wen steeds meer aan de asymmetrische sticks, waar ik dat vroeger niks vond. Grappig hoe zoiets verandert.

LUCAS MAY

De DualSense is wat mij betreft een matige controller. De ergonomie is niet ideaal (vooral bij de triggers) en dat zorgt ervoor dat het niet comfortabel is om er mee te gamen. De Xbox-controller is voor mij fijner, maar maakt wel erg veel geluid als je de D-pad gebruikt. Doe mij ook maar een Switch Pro-controller!

Nintendo Switch Pro Controller

DENNIS MONS

Ik heb geen van die drie, maar laten we eerlijk zijn: De Xbox Elite Series 2 is de beste controller ooit gemaakt. Change my mind.

elite xbox

MARTIN VERSCHOOR

De Xbox Elite-controller is het voor mij. Die sticks veren zo lekker terug en voelen premium aan, ook al zijn de componenten aan de binnenkant hetzelfde als andere controllers. De triggerstops die je aan kan zetten is voor shooters heel fijn. Dus als ik een controller voor de rest van mijn leven zou moeten kiezen, is het de Elite. Dual Sense vind ik trouwens een prima controller hoor, niks mis mee.

Xbox One Elite controller

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
15 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gamerroelof
2 jaren geleden

Deze generatie zeg ik een foto-finish tussen Xbox controller en Pro controller voor Switch, waarbij de Xbox net wint. Allertijden? SNES: simpel, ergonomisch en onverwoestbaar.

coola
2 jaren geleden
Antwoord aan  gamerroelof

Allertijden is imho wel een heel erg moeilijke keuze. Ik neig vooralsnog naar de Snes controller, maar de Dual sense komt met elke keer dat ik hem gebruik telkens dichter in de buurt om de Snes controller van de troon te stoten. Andere top controllers vind ik de gamecube, switch pro en DS4 controller. Over de controllers die ik het slechtst vind ga ik het niet hebben ( heeft in ieder geval iets met het woord droom te maken)

gamerroelof
2 jaren geleden
Antwoord aan  coola

De gamecube-controller en ik hebben het nooit goed met elkaar kunnen vinden. Het was de layout van de knoppen, dat rare gele stickje… het deed het niet voor mij. De DS4 is fijn, maar zo brak qua kwaliteit. Ik ben inmiddels met mijn derde exemplaar al bezig. Hoewel ik nog geen PS5 heb kunnen bemachtigen, ben ik wel heel benieuwd naar de Dual Sense.

coola
2 jaren geleden

De Dual sense controller voor mij. Hij ligt heerlijk in de hand en die haptic feedback en adaptive triggers zijn goddelijk ( bijna elke game die ik heb gespeeld maakt er gebruik van)

TiRamySu
TiRamySu
2 jaren geleden

Dual sense voor mij.
Echt een vooruitgang ! Hoop dat zie die habtic feedback en adaptive triggers ook goed gaan gebruiken bij de meeste games. Het verbaasde me hoe goed het werkte in astrobod.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door TiRamySu
Dokter Caspari
2 jaren geleden

comment image

Deze

adutchman
adutchman
2 jaren geleden

De Dualschock 4 vind ik beter dan de Dualsense en de nieuwe Xbox controller ligt zo lekker in de hand dat ik daar voor moet gaan. Maar eigenlijk is ook bij mij de SNES controller de favoriet, wat een mooie kleuren had die.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Xbox Elite-controller is het voor mij tot nu toe. De nieuwe PS5 controller nog niet in mijn handen gehad, dus kan ik niet over oordelen.

Kwolly
Kwolly
2 jaren geleden

Erg lastig kiezen. Het grote probleem is dat de perfecte controller nog steeds niet bestaat. Switch controllers hebben geen analoge triggers, Xbox controllers hebben (wat ik me heb laten vertellen) nog steeds geen goede d-pads en wat PlayStation controllers betreft: breek alsjeblieft m’n bek niet open over die puinhoop. Het lijkt wel haast een samenzwering om maar niet de perfecte controller te maken.

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Het was voor mij altijd de Switch Pro, maar de Dualsense heeft daar verandering in gebracht. Voornamelijk door wat Cody zegt; de sticks liggen op 1 lijn. Nu ben ik niet iemand die de andere layout afschuwelijk vind. Kwestie van voorkeur.

Mister Frowdo
2 jaren geleden

De DualSense!

Luigi1985
2 jaren geleden

Ik heb nog geen nestgen console, dus ik weet niet wat ik de fijnste vind. De Switch Pro ligt veruit het lekkerst in de hand, maar zoals ik eerder in een artikel beschreef, voelt het alsof je een wat langzamer bent, omdat die knoppen zo hard/ver ingedrukt moeten worden.

De PS4-controller speelt gewoon lekker, maar die rubbers van de sticks gaan bij mij altijd naar de *& (thanks EA+FIFA).

Die goede oude GameCube controller was toch wel het fijnst, ondanks de merkwaardige keuze om voor drie schouderknoppen te gaan.

MelvinChowder
MelvinChowder
2 jaren geleden

Ben erg blij met mijn Scuf Prestige (Op de Xbox series S), maar de DualSense van PS5 zit ook wel erg lekker in de hand! Kan niet kiezen maar ga toch voor de Scuf (door de extra buttons, erg handig!).

Gaaiz
2 jaren geleden

Zolang er geen issue’s zijn voor mij de Elite (v2). Maar voor zo’n dure controller vind ik dat er veel te veel issues zijn. Voorheen met de One/PS4/360/Gamecube nooit problemen gehad met controllers, maar de Elite v1 en v2 hebben bij normaal gebruik veel te snel last van defecte knoppen, stickdrift en zelfs loslatende grips..

edwinkox
2 jaren geleden

Ik had een xbox one controller gekocht voor de pc maar die beviel niet en gelukkig heeft microsoft gefixed dat de draadloze xbox360 controller weer wordt ondersteund. Dus mijn controller is nog steeds ouderwetse witte xbox360 controller

Mod maakt Half-Life: Alyx speelbaar zonder vr-bril

Screenshot Sunday #5