in

Q&A: Wat vinden we van de Steam Deck?

Veruit het grootste nieuws deze week was Valve’s Steam Deck: een handheld-pc die moderne games uitermate soepel moet draaien. Maar voor wie is dat ding? En willen we er een? Dat vroegen we de redactie.

Martin Verschoor

Ik vind het wel een interessante machine en ook wat ze er in de toekomst wellicht nog mee kunnen doen. Het hangt wel van het gebruikersgemak af of het ook een groot ‘mainstream’ succes gaat worden. Maar ik wil ‘m zeker proberen en waarschijnlijk ga ik er ook wel een scoren.

Michel Musters

Ik vind het net als Martin wel interessant, met een flinke slag om de arm. Weet je wat het vooral is? Ik heb best een flinke Steam-verzameling maar ik kruip eigenlijk bijna nooit meer achter mijn pc om een game op te starten. Als het goed zit met het gebuikersgemak, zou de Steam Deck daar wel eens verandering in kunnen brengen. Ik zie het apparaat overigens niet echt als bedreiging voor het succes van de Switch.

Jacco peek

Het is een mooi apparaatje, dat zeker. Ik denk ook de eerste handheld-pc die echt een flink aantal exemplaren gaat verkopen, puur door hoe soepel alles lijkt te werken. Wel vraag ik me af voor wie het ding nu is. Pc-gamers hebben al een pc, en ik heb het idee dat Switch-bezitters die console bezitten voor Nintendo-games. Zelf ben ik in ieder geval niet in de markt ervoor.

Lars cornelis

Mijn handen jeuken om er eentje te bestellen, maar da’s eigenlijk vooral uit nieuwsgierigheid. Ik ben zelf toch meer een consolegamer; lekker hangend op de bank, controllertje erbij, en nooit druk met instellingen of systeemeisen (nou ja, dat argument gaat tegenwoordig ook steeds minder op, maar je snapt me). Toch zijn er ook pc-games die ik wel wil spelen. Is de Steam Deck dan het beste of toch het slechtste van twee werelden? Als er een reviewexemplaar binnenploft, wil ik dat best uitzoeken…. hint hint.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

5 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Gezelligheid in games

Screenshot Sunday #18