in

Q&A: Wat vinden we van de Steam Deck?

Veruit het grootste nieuws deze week was Valve’s Steam Deck: een handheld-pc die moderne games uitermate soepel moet draaien. Maar voor wie is dat ding? En willen we er een? Dat vroegen we de redactie.

Martin Verschoor

Ik vind het wel een interessante machine en ook wat ze er in de toekomst wellicht nog mee kunnen doen. Het hangt wel van het gebruikersgemak af of het ook een groot ‘mainstream’ succes gaat worden. Maar ik wil ‘m zeker proberen en waarschijnlijk ga ik er ook wel een scoren.

Michel Musters

Ik vind het net als Martin wel interessant, met een flinke slag om de arm. Weet je wat het vooral is? Ik heb best een flinke Steam-verzameling maar ik kruip eigenlijk bijna nooit meer achter mijn pc om een game op te starten. Als het goed zit met het gebuikersgemak, zou de Steam Deck daar wel eens verandering in kunnen brengen. Ik zie het apparaat overigens niet echt als bedreiging voor het succes van de Switch.

Jacco peek

Het is een mooi apparaatje, dat zeker. Ik denk ook de eerste handheld-pc die echt een flink aantal exemplaren gaat verkopen, puur door hoe soepel alles lijkt te werken. Wel vraag ik me af voor wie het ding nu is. Pc-gamers hebben al een pc, en ik heb het idee dat Switch-bezitters die console bezitten voor Nintendo-games. Zelf ben ik in ieder geval niet in de markt ervoor.

Lars cornelis

Mijn handen jeuken om er eentje te bestellen, maar da’s eigenlijk vooral uit nieuwsgierigheid. Ik ben zelf toch meer een consolegamer; lekker hangend op de bank, controllertje erbij, en nooit druk met instellingen of systeemeisen (nou ja, dat argument gaat tegenwoordig ook steeds minder op, maar je snapt me). Toch zijn er ook pc-games die ik wel wil spelen. Is de Steam Deck dan het beste of toch het slechtste van twee werelden? Als er een reviewexemplaar binnenploft, wil ik dat best uitzoeken…. hint hint.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Ik speel sowieso geen pc games. Dit apparaat zal het best aardige gaan doen bij de die hards denk ik, maar ik ga m vast niet kopen.

adutchman
adutchman
2 jaren geleden

Ik wacht nog even met bestellen totdat ik de reacties van mensen zie in de 1e paar maanden. Als het een hit wordt ga ik hem zeker aanschaffen, hopelijk is ie rond die tijd wel een beetje normaal te verkrijgen…

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Net als Jacco vraag ik me dus ook af voor wie dit precies is bedoeld?

Het grappige is dat je nu veel en overal leest dat Nintendo grote concurrentie krijgt en gedwongen wordt met een Pro te komen, maar waarom dan? Want de meeste kopen een Nintendo console voor de games van Nintendo zelf. En diegene gaan dus niet ineens switchen maar een Steam Deck, want daar mis je nog steeds die Nintendo games.

Daarnaast ik heb een laptop en kan ik dus overal in huis of buiten spelen. Dus zie ik niet echt voor mezelf in waarom ik een Steam Deck zou moeten hebben.

Trein reizen doe ik toch niet en als ik op vakantie ga, ga ik ook echt op vakantie en ga ik niet ergens heen om daar te gamen. Dan kan ik netzo goed thuis zitten.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Gourami
Don Carpaccio
Don Carpaccio
2 jaren geleden

Ik was al een tijd op zoek voor een leuke handheld emulator. Nu Steam met deze handheld afkomt, moet ik niet meer verder zoeken. Dit in combinatie met mijn Steam-library, wat uiteraard de hoofdreden is voor mijn aankoop, maakt het er alleen maar beter op. Je moet niet opnieuw beginnen: Je aankopen en saves blijven gewoon verder werken op dat toestel. Geen WiiU-Switch verhaal van veel te dure dubbele aankopen.

tielo
2 jaren geleden

Ik vind ‘m nog oninteressanter dan de steam pc. Hoewel ik ‘m nu zou kunnen gebruiken nu ik ben geëvacueerd (Arcen).
En ik denk dat Gabe en z’n makker het ding net zo snel zullen laten vallen als de verkoop niet gigantisch is.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door tielo

Gezelligheid in games

Screenshot Sunday #18