in

Q&A: Wat vinden we van de Switch OLED?

We hebben er even rustig over kunnen slapen en zijn eindelijk tot bezinning gekomen over de aankondiging van de Switch Oled. Daarom nu de vraag: wat vinden we van het apparaat? Is het een luie upgrade of valt het wel mee? En ga je er eentje halen? We vroegen het de redactie, maar we zijn natuurlijk ook benieuwd wat jullie denken!

Jacco Peek

Het is bijzonder teleurstellend dat de Oled geen 4K ondersteunt. We zijn natuurlijk lekker gemaakt door de geruchten, maar ergens is daar iets misgegaan. Het is ook best logisch: Nintendo wil geen nieuwe chips laten maken, want daar is namelijk een tekort aan.

Verder is ben ik best blij met het grotere oledscherm, want daardoor oogt het ding toch een stuk moderner en Nintendo’s kleurrijke games zien er ongetwijfeld beter uit. Ergens hoop ik dat dit nieuwe model daarom ook iets zuiniger is en de batterijduur langer is dan Nintendo suggereert. Al met al een leuke upgrade, maar niet essentieel.

Oh, ik heb er al eentje besteld. Misschien had ik daarmee moeten beginnen…

Martin Verschoor

Ik snap het wel. Het lijkt erop dat er regelmatig nieuwe modellen van deze console uitgebracht zullen worden, zodat de consument zelf een keuze kan maken, voor welk model hij of zij wilt gaan. Alle software werkt er gewoon op, dus je hebt ook geen gelazer dat je moet uitleggen dat die ene nieuwe game niet op de vorige generatie Switch werkt. Het is wat het is en ik snap het wel.

Lucas May

De Switch OLED is een minimale upgrade. Het is natuurlijk jammer dat er nul verbetering is wanneer je via de dock speelt en eerlijk gezegd zal het OLED-scherm geen wereldschokkende verbeteringen teweegbrengen. En toch heb ik er vandaag eentje in de pre-order gezet. M’n launch-Switch werkt nog prima, maar een betere batterij is zeker geen straf. Ik ben me er enorm van bewust dat er niet veel reden is om deze te kopen, maar ik houd nou eenmaal van de nieuwste consoles in huis hebben. Daarnaast speel ik zo veel op m’n Switch in handheld dat ik wel redelijk profijt heb van de OLED. Kortom: niet nodig, toch in de bestelling gedaan!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Janucci
2 jaren geleden

Persoonlijk bezit ik nog niet zo heel lang een Nintendo Switch, ik ben daarom deels opgelucht dat het nieuwe model niet zoveel verbeteringen gaat brengen dat ik hem daarvoor zou moeten halen! Voor Switch bezitters van het eerste uur is dit wel een tegenvaller, geen hardware verbeteringen op het gebied van prestaties…

Zelf speel ik bij voorkeur in TV-modus, dus het nieuwe scherm is voor mij niet doorslaggevend. Als ik fanatieker met een game als Smash of Splatoon geweest zou zijn had de ethernet kabel mij misschien nog aan boord kunnen trekken..

Teleurstellend als je het mij vraagt!

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Ik vind het erg matig dat er na 2 jaar (wat ook een kleine upgrade was) een nieuwe upgrade komt en het enige eigenlijk een iets groter scherm is.

Mensen die 3 maanden geleden de nieuwe bundles hebben gekocht (Mario, Monster Hunter) zullen zich ook wel genaaid voelen.

Een verbeterde Joycon had een leuke tegemoetkoming geweest bijv. Daarnaast vind ik dat ze deze upgrade net zo duur hadden moeten maken als de adviesprijs van een normale Switch. De oude Switch gaat dan in de uitverkoop en is de OLED straks gewoon het gangbare als de oude niet meer te krijgen is. Het ziet er nu naar uit dat ze gewoon naast elkaar te koop zullen zijn.

En joh ja, ik heb er ook eentje gepreordered

Luigi1985
2 jaren geleden

Ben wel blij dat t maar een beperkte upgrade is. Hoewel ik denk ik 70-80% in handheldmodus speel, denk ik toch niet dat ik m ga halen.

Ben er wel gevoelig voor overigens. Toen ik laatst Samus Returns had gekocht, heb ik zelfs nog getwijfeld om voor de heb een 3DS XL te kopen. Heb nu de eerste versie van de 3DS.

Uiteindelijk niet gedaan, want ja… toch wel zonde. Speel er nauwelijks op. Alleen nu toevallig. Bovendien heb ik nu tijdens het spelen nooit zoiets: had ik t toch maar gedaan.

Maargoed. Heb ook wel eens gewoon zin om iets leuks voor mezelf te kopen en dan kom ik meestal toch uit bij games oid dus er blijft altijd een kans dat ik eind vh jaar toch een keer de drang krijg om die switch te halen. Hopelijk kan ik me dan inhouden.

kayaboy
kayaboy
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik moet wel zeggen dat er een erg groot verschil zit in launch 3DS (die ik ook heb) en mijn New 3DS XL. Sowieso is hij natuurlijk groter, maar ook qua snelheid is het niet te vergelijken! Al blijven de games en de content natuurlijk wel gewoon gelijk 😉 At the end of the day is het belangrijk waar jij je goed bij voelt!

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Het gemis van 4K is gewoon een pijn als docked-speler. Voor mij zit er geen vernieuwing in t.o.v. mijn huidige switch. De handheld ervaring zal niet een wereld van verschil zijn door het iets grotere scherm met mooier beeld. Het is fijn, maar niet een must have voor mij.

Ik wacht nu met geduld af op een echte Super Switch Advanced Pro Max & Knuckles: Definitive GOTY Edition HD. Dan maar in 1080p blijven gamen, de games worden er niet saaier van.

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Ik/wij spelen toch wel 90% van de tijd in handheld mode. Dus misschien dat we er wel 1 aanschaffen. Vind het alleen super jammer en ook zeer teleurstellend dat ze niet gewoon ervoor gezorgd hebben dat deze Switch versie (handheld mode) evenveel power heeft dan docked. Dan was de keuze om aan te schaffen tenminste nog wat zinvol geweest.

Is Assassin’s Creed Infinity een goed idee?

Screenshot Sunday #17