in

Q&A: Wat vonden we van de Nintendo Direct?

Deze week kregen we eindelijk weer een Nintendo Direct. Maar was het een teleurstelling of zijn we enthousiast? We vroegen het de redactie.

MICHEL MUSTERS

Ik vond de Direct matig kijkend naar mijn persoonlijke smaak – ik heb zelf weinig met Japanse rpg’s of games in een anime-stijltje, en dat genre en die stijl zag je deze Direct nou nét best vaak terug. Maar op zich heeft Nintendo geen slechte line-up voor de Switch voor het eerste halfjaar, en dit najaar heeft het vast weer enkele toppers staan die het pas tegen de zomer onthult. De Direct was niet spectaculair, maar wel nodig om de line-up wat meer vlees te geven.

THIJS BARNHARD

Dit was ook niet mijn soort Direct. Op het gebied van Nintendo games worden het voor mij een beetje saaie maanden, maar wie weet wat voor indie games er nog in de wacht staan. Het zou mij niet verbazen als we binnenkort daar weer een Direct over krijgen. Het is namelijk weer de hoogste tijd dat we weer iets van Hollow Knight: Silksong gaan zien.

Hollow Knight: Silksong

JACCO PEEK

Mja, het viel een beetje tegen. M’n verwachtingen waren natuurlijk veel te hoog, maar ik miste wel echt het nieuws van Breath of the Wild 2 of een andere grote klapper. Splatoon 3 is tof, maar geen idee wat er precies nieuw gaat zijn, en de game komt pas in 2022. Mario Golf Super Rush heb ik wel heel veel zin in en Project Triangle Strategy ziet er lekker uit. Hopelijk volgende week nog een leuke Pokémon-aankondiging.

Mario Golf

MARTIN VERSCHOOR

Ik vond het mooiste van deze direct, dat iedereen van tevoren helemaal lijp werd en dacht dat ze Breath of the Wild 2 kregen te zien. Voor de rest deed deze Direct precies van wat ik er van had verwacht. Niet heel veel, maar dat is prima, want ik had er dan ook niet heel veel van verwacht.

Zelda

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Teleurstelling overheerste bij mij. Had echt gehoopt op een of twee AAA-titels. De hele rits aan 3rd party die de lieten zien vond ik sowieso niks.

Skyward sword heb ik natuurlijk al en in eerste instantie stond ik nog niet te springen om Mario golf. Splatoon 3 lijkt nog ver weg. Ik heb de eerste twee delen nooit gespeeld dus ook dat maakt me niet direct blij.

Na een paar dagen ben ik wel iets positiever. Mss wordt Golf toch wel leuk bijv? Ik wacht het even af hoe die game ontvangen wordt. Skyward sword is een misschien. Ligt er een beetje aan wat er rond die tijd nog meer uitkomt en waar ik dan mee bezig ben.

Eigenlijk had ik zin in een nieuwe Metroid (2D),een dkc en uiteraard in Hollow Knight silk song.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Luigi1985
Rainking
1 jaar geleden

Het ging. Legend Of Mana zal ik wel kopen, ook al heb ik ‘m al digitaal op de PlayStation 3 en fysiek voor de amerikaanse PlayStation. En de japanse, maar dat is meer om uit te stallen, want die kan ik toch niet lezen. Leuk dat die eindelijk naar europa komt. Skyward Sword heb ik nog nooit gespeeld en zonder motion controls lijkt me dat wel lekker spelen, dus die zie ik er ook wel komen. Project Triangle is helaas niet mijn ding. Normaal turn-based vind ik leuk, maar tactical niet. Jammer, want dat stijltje van Octopath Traveler vind ik erg mooi. Verder zat er voor mij niet zo veel bijzonders bij.

Rahl
Rahl
1 jaar geleden

Ik sluit me volldig aan bij Michel.

Monojaxx
Monojaxx
1 jaar geleden

Vond alleen de aankondiging van Zelda: SS een erg leuke boodschap, de rest kon me echt gestolen worden. Sowieso erg jammer dat Nintendo de meer hardcore gamers bot laat vangen. Wat meer Zelda remakes, of van mij part opgepoetste versies, Metroid, nog een leuke Mario game… en ze hadden best iets kunnen laten zien van BOTW 2. We wachten nu al zolang. Ik vind, ondanks dat de Switch zo goed loopt, het aantal games wat er tot nu toe op is verschenen erg middelmatig. Op BOTW na. Dan kijk ik met een warmer hart terug naar de tijden van de Snes, Gamecube en Wii.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Monojaxx

Na Astral Chain, Links awakening en Luigis mansion (die ik alle drie rond een 8 zou geven als ik ze moest reviewen en dus niet zo goed waren als bijv. Mario odyssey en Botw), kwam er nog een mager jaar met games die me niet aanspraken (Animal Crossing en Hyrule warriors) en Paper Mario (die was wel leuk, ook niet top). Dan hoop je dat 2021 een top jaar wordt en dan beginnen ze weer met games aan te kondigen in het net niet rijtje (gevoelsmatig). Gelukkig is er nog een leeg najaar.

Ik vind de switch een geweldige console en aan toppers heb ik er al super veel gespeeld:

Botw
Mario Kart
Odyssey
Hollow Knight
Cuphead
Celeste
New super Mario bros.
DKC tropical freeze
Ori 1 en 2
3D World + Bowsers fury
Smash ultimate

En dan de zogenaamde 8jes:
Luigi’s mansion
Links awakening
Astral chain
Paper Mario
Rabbids + Mario
Rayman legends
South Park fractured but whole

Zijn toch al een hoop mooie titels die ik in iets meer dan drie jaar tijd gespeeld heb. Ik ben dus qua totaal plaatje nog wel erg positief over de console en ik denk dat ie nog wel ff meegaat en er echt nog wel veel op uit gaat komen. Denk dat Corona ook games in de wachtkamer heeft gezet.

Trouwens ik kijk ook nog uit naar Spelunky 1+2. Die schijnen ook tof te zijn.

Monojaxx
Monojaxx
1 jaar geleden

Gaat nu iedereen reageren middels dit nw. platform? Vind het maar een onoverzichtelijk zooitje. Jammer dat het niet gewoon bij Insidegamer.nl blijft.

PietS.
PietS.
1 jaar geleden
Antwoord aan  Monojaxx

Insidegamer wordt binnenkort ook doorgelinkt naar inside.gamer, dus bereid je maar voor. 😛

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  Monojaxx

Ik vind dit eigenlijk wel geinig. Ja het is nog niet moeders overzichtelijkste, maar het interactieve gedeelte vind ik wel wat. Had van mij niet ten koste van IG hoeven gaan, maargoed.

PietS.
PietS.
1 jaar geleden

De Direct had van mij mogen bestaan uit: Mario Golf, Splatoon 3, Miitopia, AoC DLC & SS HD. De rest hadden ze mooi achterwegen mogen laten. Dat had toch zeker 35 minuten en daardoor een hoop verwachtingen gescheeld.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door PietS.

Q-N-A: Wat vonden we van de Nintendo Direct?

Volgende Steam Game Festival vindt in juni plaats