in , ,

Q&A: Welke franchise zou op mobiel een daverend succes worden?

Deze week werd bekend dat Apex Legends en Battlefield een mobiele versie krijgen. Met het oog op de alsmaar groeiende mobiele markt daarom de vraag: welke franchise zou nog meer een daverend succes worden op mobiel?

LARS CORNELIS

Noem me ouderwets, maar ik vind gamen op een mobiel maar niks. Klein scherm, onnauwkeurige besturing… Waarom zou ik mezelf dat aandoen? Waarom doen anderen zichzelf dat aan? Goed, je kan een controller koppelen, maar als ik dan toch bezig ben kan ik ook Game Pass opstarten. Daar heb ik geen aparte mobiele release van Halo of Rainbow Six voor nodig.

CODY VAN DEN BOGERT

Volledig eens met Lars, mobiel gamen vind ik niets. Begrijp me niet verkeerd, speel hier en daar wel eens zo’n karig voetbal spelletje, of Doodle Jump, maar daar houdt het mee op. Ik heb dus niet echt een mening omtrent deze vraag.

Doodle Jump

MICHEL MUSTERS

Als zelfs Mario Kart mij niet aan het mobiel gamen krijgt, dan gaat het volgens mij geen één game lukken. Dat is een saai antwoord dat een beetje in het verlengde zit van anderen hier, maar ik heb er een tijdje over nagedacht, en ik kan mij werkelijk géén game bedenken die ik liever op een mobiel apparaat speel. Ik heb gedacht over Lumines en Animal Crossing, maar die hébben al mobiele versies… en ook die speel ik niet!

Animal Crossing

MARTIN VERSCHOOR

Turn based RPG zouden goed werken op mobiel. Nou zit ik al jaren te wachten op een nieuwe Advanced Wars, dus breng deze game gewoon speciaal voor mij naar mobiel. Gewoon doen. Andere franchise die ik ook zou checken op dat ding in m’n broek is de sniper mode van Hitman. Zo tappen op het scherm en dan hop, weer een headshot.

hitman 3

JACCO PEEK 

Ik denk dat er heel veel franchises en games zijn die een groot succes zouden worden op mobiel. Met de uitbreiding van Final Fantasy 14 naar next-gen lijkt een mobiele versie me de volgende stap. Het is misschien een klus om alle systemen van de game te integreren, maar als je kijkt naar Runescape moet het mogelijk zijn.

Ook lijkt Rainbow Six me een typische franchise die de overstap naar mobiel maakt. Het is Ubisofts grootste militaire franchise momenteel en twee jaar terug moest het bedrijf zelfs een mobiele kloon genaamd Area F2 aanklagen. Uiteraard wordt crossplay met pc een moeilijk verhaal, maar een eigen ecosysteem met toernooitjes lijkt me echt geen verkeerde zet.

rainbow six siege

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Mehh alle mobiele games die ik gespeeld heb, vond ik minder leuk dan de games die ik op de consoles speel.

Heb wel eens een angry birds, Super Mario run, candy crush of sudoku gespeeld, maar dat is echt op momenten van pure verveling. In de trein bijv, maar dat is nu met de switch ook verholpen. Of met gewoon een boek ofzo sowieso al.

COSMIC_TSAR
2 jaren geleden

Ik geloof meer in oplossingen zoals xCloud dan mobiele ports. De ervaring op een klein scherm verschilt per game, maar voor een aantal genres is het een erg goede aanvulling voor onderweg of bij de (schoon)familie. Laatst in de auto via console streaming vanaf m’n Series X gewoon de disc versie van Yakuza Like a Dragon prima kunnen spelen bijvoorbeeld.

Q-N-A: Welke franchise zou op mobiel een daverend succes worden?

Naraka: Bladepoint-bèta behaalt ruim 120.000 spelers