in , ,

Q&A: Welke studio moet er uit de dood opstaan?

Deze week verscheen het nieuws dat Free Radical Design plotseling opnieuw wordt opgericht voor een nieuwe Timesplitters-game. Daarom de vraag: welke studio mag nog meer op wonderbaarlijke wijze opstaan uit de dood, en voor welke game?

JACCO PEEK

Het voor de hand liggende antwoord is natuurlijk Visceral Games. Met name die Uncharted-achtige Star Wars-game, met de codenaam Project Ragtag, klonk ontzettend tof. Uiteraard hebben we Jedi: Fallen Order gekregen die qua opzet in de buurt komt, maar met Amy Hennig aan het roer had het wel iets kunnen worden. Ook verdient Visceral Games natuurlijk een tweede kans voor een Dead Space-game, al gaat The Callisto Protocol hopelijk dat gat opvullen.

Een recenter voorbeeld is Vicarious Visions, dat nu min of meer onderdeel is van Blizzard. Hoewel ze aan een gave remaster mogen werken (Diablo 2), had ik deze studio maar wat graag een remake van Tony Hawk’s Pro Skater 3 en 4 zien maken. Misschien gebeurt het alsnog, maar de studio lijkt momenteel morsdood te zijn.

LARS CORNELIS

Een naam is ook maar een naam, dus dat zo’n studio een bekende naam draagt is nog geen garantie voor kwaliteit. Maar als we de fantasie de vrije loop laten mag Sony van mij ogenblikkelijk Japan Studio weet heropenen en opschalen. Daar kwamen zóveel geweldige games vandaan, dat ik niet eens weet waarmee ze zouden moeten beginnen. Een nieuwe LocoRoco? Een nieuwe Patapon? Of toch weer een compleet originele ervaring zoals Puppeteer, Rain en Tokyo Jungle dat waren? Chris Sawyer Productions zou van mij trouwens ook wel terug mogen leren voor een kersverse Tycoon-game. Maar dat is natuurlijk al helemaal een onwaarschijnlijke droom.

LocoRoco

MARTIN VERSCHOOR

Bullfrog productions was een beetje mijn jeugd. Het logo kwam meer op mijn scherm dan die van EA Sports. De Syndicate-game was fantastisch, Dungeon Keeper idem dito en Theme Park! Hallo! Aan het roer stond Peter Molyneux, die natuurlijk later verder is gegaan met Lionhead.

dungeon keeper

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
okidokie-1
2 jaren geleden

Westwood mag wel weer terug komen om een nieuwe C&C te maken.

Dokter Caspari
2 jaren geleden

Bullfrog/lionhead S. sowieso, en Apogee ook goede herinneringen aan (maar geen idee of dit bedrijf een doorstart onder een andere naam gemaakt heeft).

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Yes, Bullfrog! Dungeon Keeper & Theme Park waren geweldig.

Apogee is trouwens 3DRealms

COSMIC_TSAR
2 jaren geleden

Team Bondi voor een (spirituele) opvolger van LA Noire.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden

Oh ja, Syndicate! Dat waren nog eens tijden. Eerlijk gezegd let ik nooit zo op de studio’s. Meer op de IP’s.

Don Carpaccio
Don Carpaccio
2 jaren geleden

Pandemic!

Ik zou nog wel eens een nieuwe Star Wars Battlefront, Lord of the Rings Conquest of een remake van The Saboteur willen zien.

PietS.
PietS.
2 jaren geleden

Rareware! O, wacht…

Eurokok
Eurokok
2 jaren geleden

EA Sports Big! Waar zijn toch die over-the-top extreme sports games gebleven? Je zou denken dat met het succes van de Tony Hawk remake hier een markt voor is? SSX Tricky of 3 remake in 60 fps… Eens mens mag dromen!

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Eurokok

Twitch over hot tub-streams: ‘sexy gevonden worden is niet tegen de regels’

Obsidian zoekt medewerkers voor onaangekondigde openwereldgame