in , , ,

Q&A: Wie is je favoriete badguy?

Deze week hebben we een lekkere random vraag: wat is je favoriete badguy uit een videogame?

MICHEL MUSTERS

Dan kom ik toch snel uit bij de Metal Gear Solid-reeks, waar ik zoveel goede herinneringen aan heb – vooral Metal Gear Solid, dat vol zit met iconische slechteriken. Mijn favoriet in die game is dan Sniper Wolf. Niet alleen vond een veertienjarige Michel het heel stoer dat een vrouw de rol als badguy bekleedde, de scène die zich afspeelt nadat Solid Snake haar verslaat zit bomvol emotie en gaf mij kippenvel!

Sniper Wolf

CODY VAN DEN BOGERT

Heb altijd wel een behoorlijke zwak gehad voor Handsome Jack, zo lekker charismatisch. Zonder Jack was ik geen fan geweest van Borderlands destijds. S/o naar Andrew Ryan trouwens, van BioShock. 

Handsome Jack

LARS CORNELIS

Als ik aan badguys denk, kom ik toch ook snel uit bij Metal Gear Solid. Mijn favoriete bossfight is die met The End in Metal Gear Solid 3. Dat gevecht waarin je op elkaar jaagt in de bushbush is geweldig, en nog grappiger is dat je het gevecht ook op alternatieve manieren kan winnen, waaronder door te saven en een week te wachten. Zo’n bossfight vind je niet in andere games. Maar goed, dat kan ook gezegd worden over The Sorrow of Psycho Mantis. Eindbazen maken, dat kan die Kojima wel.

JACCO PEEK

Is Joel een slechterik? Eigenlijk wel, en misschien wel de beste ooit. De laatste jaren lijken er steeds minder échte villains in videogames te zitten, en steeds meer boeiende slechteriken die niet inherent kwaadaardig zijn. Waarschijnlijk omdat ontwikkelaars begrijpen hoe je een goede slechterik neerzet. Ze moeten complex zijn en begrijpelijke motivaties hebben, en Joel is wat dat betreft het ultieme personage. Ook al is het slecht, je begrijpt volledig waarom Joel doet wat hij doet.

The Last of Us

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
2 jaren geleden

Grappig. Ik heb net de vier single player Ratchet & Clank spellen doorgespeeld om voorbereid Rift Apart in te gaan en ik vind Dr. Nefarious echt geweldig in die spellen. Hij is echt evil, maar de meltdowns als er iets fout gaat zijn echt lachen. Zeker als er weer eens een tandwiel blijft hangen en er opeens een aflevering van Lance And Janice voorbij komt, waarna Lawrence hem een klap moet geven, zodat hij weer “normaal” functioneert. Hij komt ook weer terug in Rift Apart, dus ik heb er weer zin in.

comment image

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking
Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Leuke keuze!!! En ik kijk ook echt uit naar Ratchet and Clank: Rift Apart! 🙂

Luigi1985
2 jaren geleden

Oh dat vind ik een erg lastige vraag. Als ik aan een bad guy in videogames denk, denk ik direct aan Bowser en daarna aan Dr. Eggman. Kan zo 1,2,3 ook niet een bad guy opnoemen die me meer bij staat.

Joel uit TLOU een bad guy noemen vind ik discutabel. Hij heeft wat ‘slechte’ beslissingen genomen die zwaarder wegen in eigen belang, maar t is niet dat t iemand is met een voorop gezet plan om slecht te zijn.

Ik weet wel dat ik Gustavo Fring van Breaking Bad en Better Call Saul de meest bad ass bad ass ooit vind buiten het gamen om.

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Akkoord, ik zou Joel eerder “menselijk” noemen. Zoals iedereen in die game draait het eerder om overleven. En overleven kan je vaak het beste door beslissingen te nemen uit eigenbelang. Eten of gegeten worden.

HanTheMan
2 jaren geleden

Een goede badguy maakt alles imho beter, mijn favoriet is toch wel glaDOS van portal.

Don Carpaccio
Don Carpaccio
2 jaren geleden

Clockwerk uit de allereerste Sly Cooper. Het is een kinderspel, maar toch scheppen ze een enge en mysterieuze sfeer rond dat figuur. Ik bespeur veel humor in het spel, maar niet bij deze badguy!

TiRamySu
TiRamySu
2 jaren geleden

Sephiroth

Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Voor mij is dat toch wel Shang Tsung uit Mortal Kombat.

Mister Frowdo
2 jaren geleden

Voor mij is dat misschien Rafe Adler, van Uncharted 4. Ik blijf dit zo’n cool personage en episch eindgevecht vinden. Ook een erg ondergewaardeerde slechterik.

Het is eigenlijk een beetje vreemd dat ik maar heel weinig voorbeelden kan vinden over “bad guys” die memorabel blijven. Voor velen is het op het internet precies altijd “Vaas” uit Far Cry 3 of “Dutch Van Der Linde” uit Red Dead Redemption.

Voor mij moet een slechterik er niet altijd afschrikwekkend uitzien. Aan veel psychopaten en narcisten kan je vaak niet eens zien dat ze werkelijk slecht zijn, pas wanneer ze uiteindelijk ontploffen en “mood swings” hebben. Die ongecontroleerde emoties vind ik persoonlijk altijd veel enger, zoals bv. bij Rafe.
comment image

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Mister Frowdo
Don Carpaccio
Don Carpaccio
2 jaren geleden
Antwoord aan  Mister Frowdo

Red Dead Redemption II heeft een goeie badguy!

Mister Frowdo
2 jaren geleden
Antwoord aan  Don Carpaccio

Ja, ik drukte me mogelijk verkeerd uit hier. Dat heb je soms achter het klavier. 😉

Ik bedoelde eerder dat het de meer voor de hand liggende keuzes zijn. Erg populaire “slechteriken” geliefd bij het grote publiek. Natuurlijk is Dutch Van Der Linde een fantastische antagonist én zeker memorabel. Ik wou een minder voor de hand liggende “bad guy” kiezen.

Red Dead Redemption II is een meesterwerk. 😉

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Mister Frowdo
wiebeamalur
wiebeamalur
2 jaren geleden

Mijn favoriete badguy in games kan ik hier eigenlijk niet noemen. Ik spoil dan namelijk een plot twist. Maar als ik ‘mr. Pancakes’ van Persona 5 zeg snappen de mensen die de game uitgespeeld hebben mij wel. 😉

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Dat zijn voor mij denk ik de Reapers uit Mass Effect. Vermakelijkste bad guy is natuurlijk GLADOS 😉

Q-N-A: Wat is je favoriete badguy?

Gameplaybeelden The Division Heartland uitgelekt