in , , ,

Q&A: Zoek je weleens een uitleg van een game-einde op?

Deze week hebben we een simpele vraag, met wellicht een complex antwoord: zoek je weleens een samenvatting of uitleg van het einde van een game op? En in welke situaties?

MICHEL MUSTERS

Ik zoek nooit ‘verhaalspoilers’ op in ieder geval – ik vind er niets aan om een verhaal samengevat te lezen, en wie weet ervaar ik het ooit nog zelf. Wel google ik soms naar walkthroughs van games, bijvoorbeeld om moeilijk te vinden sterren in Mario-games te vinden. Maar alleen als ik ze écht niet zelf kon vinden natuurlijk!

mario 3d all stars

LARS CORNELIS

Ik mijd spoiler als een hoestend persoon in coronatijd, maar als ik een game eenmaal uit heb gespeeld, zoek ik nog weleens wat op op het internet. Games als Metal Gear of Death Stranding laten genoeg ruimte open voor interpretatie, dus dan ben ik altijd wel even benieuwd wat andere mensen ervan denken. Maar ook als games meerdere eindes hebben en ik weet dat ik geen zin heb ik een tweede playtrough, dan is het makkelijk om gewoon even op YouTube een ander einde te checken. Toch wel handig hoor, dat internet.

Death Stranding 7

JACCO PEEK

Als ik er zo over nadenk doe ik het best regelmatig. Sommige eindes zij zo vaag of verwarrend dat ik even opzoek of ik het allemaal wel begrepen heb. Bij sommige games, denk aan Bayonetta, heb ik niet eens tijd om te begrijpen wat er allemaal gaande is, dus komt een uitlegvideo prima van pas. Ook voor titels als Life is Strange zoek ik weleens de verschillende eindes op, zeker als je daarvoor de game opnieuw moet doorlopen.

life is strange 2

MARTIN VERSCHOOR

Oh jawel, als ik echt niet weet hoe ik verder moet in een game, dan is YouTube al snel aangeslingerd. Dan moet je je eerst door de “hej what’s up guys?!” heenworstelen, maar al snel kom je bij dat ‘oh ja’-moment. Heb dit wel gedaan bij Ori, bij verhalende games eigenlijk nog nooit.

Ori and the Will of the Wisps

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
HanTheMan
2 jaren geleden

Ja absoluut, en het helpt ook om details van een verhaal die ik blijkbaar heb gemist helder te krijgen. Bloodborne is bijv zo vaag dat een beetje hulp wel gewenst is. Maar ook het al eerder genoemde Death Stranding wordt nog een stuk toffer als je er met meerdere mensen over kan praten.

Silverwolf
2 jaren geleden
Antwoord aan  HanTheMan

Bij Bloodborne is het een wonder als je het verhaal zelf volledig uit zou vogelen! Ik heb vaak op YT gezocht naar uitleg over bepaalde personages, gebeurtenissen en locaties. Wat een game.

Kaskarion
2 jaren geleden
Antwoord aan  Silverwolf

Bloodborne was ook het eerste waar ik aan moest denken toen ik deze thread zag! Heel chill om na je playthrough een video van VaatiVidya te checken om te kijken wat er nou precies gaande is daar in Yharnam.

Sowieso zitten FROMsoftware games vol met details die je gemakkelijk over het hoofd ziet!

DopieJopie1
DopieJopie1
2 jaren geleden

Hier zeker. Als ik iets echt tof vind, wil ik meer verdieping qua story. Zoals Ori, Star Wars, Resident Evil. Veel video’s geven veel meer diepgang, waardoor je de films/games nog meer gaat waarderen.

Mijn favoriete franchise, The Legend Of Zelda, heeft ook zo veel diepgang. Ik heb boeken, en lees daar graag over. Ook hier ga je de games gewoon beter op waarde schatten.

Luigi1985
2 jaren geleden

Zeker. Ik heb bijv. Killer 7 eens opgezocht. Daar had iemand een gigantisch verhaal van gemaakt. Tijdens het spelen was er voor mij nauwelijks een touw aan vast te knopen, maar ik vond de game en de sfeer zo vet dat ik toch wel benieuwd was.

TheGoldenKid
TheGoldenKid
2 jaren geleden

Ik doe hetzelfde als Lars en ook voornamelijk voor dezelfde games. Soms zoek ik ook weleens op hoeveel chapters een game heeft (FF en Death Stranding), wel spoiler-vrij overigens. Met een gezin en het hebben van een full-time baan kan ik voor mezelf een beetje inschatten hoever ik ongeveer ben in een game.

coola
2 jaren geleden

Echt een uitleg zoek ik niet op. Wat ik wel doe is zodra ik een game heb uitgespeeld mijn bevindingen delen met andere mensen en daarna met mensen die andere bevindingen hebben discussiëren en meestal eindigd dat in een common ground. Zo heb ik aardig leuke discussies gehad over Death Stranding en Assassin’s Creed.

Pyaan123
Pyaan123
2 jaren geleden

Bij race games heb ik soms echt het idee, Waar gaat dit over? Rondjes rijden tot daar aan toe, maar bij Rally snap ik er niets van. Ineens houdt het rijden op. Einde van de stage?! Hoezo dan? En waarom daar en niet 100 meter eerder of later…. pffft. Nou dan ga ik direct op youtube kijken of iemand hier chocolade van kan maken….

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Als ik een einde niet begrijp, ga ik er niet vanzelf achter komen. Of dat nou bij films is of games; ik ben er inderdaad ook zo een. Soms waardeer ik een einde/game/film alleen maar meer als ik de juiste uitleg heb gekregen.

Bij games heb ik het wel minder dan bij films. Een voorbeeld van een film dat ik zo 1 2 3 voor de geest kan halen is Enemy, met Jake Gyllenhaal. Aparte film maar na een explanation-video was ik behoorlijk weggeblazen.

Dokter Caspari
2 jaren geleden

Wel bij games als Dark Souls, vraag mij ook echt af waar anderen hun info vandaan halen. Uit deze games haal ik het niet iig.

Luigi1985
2 jaren geleden
Antwoord aan  Dokter Caspari

Ik ook niet. Heb laatst Dark Souls 3 gespeeld maar geen idee waar t over gaat. Vond t wel een van de beste games van afgelopen generatie.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Voor het spel Gris is het leuk om na uitspelen een YouTube te kijken met de uitleg van het verhaal. Dan denk je ineens, wow dit spel is veel dieper dan je dacht

Fox-One
Fox-One
2 jaren geleden

Ik betrapte mezelf erop dat ik er bij AC Odyssey een walk-through naast had liggen… die game was zo achterlijk groot dat ik geen zin had om drie eilanden verder er achter te komen dat er achter één of andere dorre struik op berg X een zwaard lag, waardoor ik weer 3 uur moest varen, schepen moest afschudden, everzwijnen moest ontwijken, mercenaries moest vermoorden, en zo voort en zo verder…

Q-N-A: Zoek je weleens een uitleg van het einde van een game op?

Xcom: Chimera Squad beoordeeld voor consoles