in

rainking@themovies.ig – The Marvels

Het zal ondertussen geen verrassing zijn dat ik van comic books en superhelden hou. Ik volg het Marvel Cinematic Universe dan ook al vanaf het begin en heb alle films en de meeste series gezien. De Infinity Saga die uit de eerste drie fases bestond en liep van 2008 tot 2019 vond ik grootendeels erg goed. De Multiverse Saga die nu bezig is is wat meer hit or miss. De kwaliteit schommelt nogal. Deze week kwam The Marvels uit, wat min of meer een vervolg is op Captain Marvel uit 2019. Persoonlijk vond ik die film nog goed te pruimen, maar dat is zeker niet iedereen met me eens. Ik zag op YouTube ook al een paar reviews van de nieuwe film voorbij komen, waarbij uit de thumbnail op te maken is dat ze het behoorlijk slecht vonden. Ik heb er zin in, laat maar komen!

Mocht je één van de vier mensen zijn die niet bekend is met de Marvel Cinematic Universe, het is één grote wereld waar de meeste Marvel films en series zich in afspelen. In principe heeft alles dus met elkaar te maken. Dat betekent dat een karakter uit een serie later in een film voor kan komen, plotlijnen uit de ene film dat van een andere kunnen beïnvloeden, of films die niets met elkaar te maken lijken te hebben uiteindelijk toch samenkomen. Het begon allemaal met Iron Man in 2008 en het loopt nog steeds. Zoals ik eerder al zei besloeg de eerste verhaallijn maar liefst elf jaar en is behoorlijk geliefd bij de fans, enkele films daargelaten.

Ondertussen zitten we al een tijdje in de Multiverse Saga en ik moet bekennen dat ik tegenwoordig elke keer hoop dat het iets goeds is geworden. Dat gezegd hebbende ga ik toch liever zelf kijken dan dat ik van de mening van iemand anders uitga. Dan is er altijd nog de kans dat ik er hetzelfde over denk, maar dan heb ik het tenminste zelf gezien.

The Marvels gaat voornamelijk over drie karakters, Captain Marvel, Captain Rambeau en Ms. Marvel. Omdat het zich allemaal in hetzelfde universum bevindt, heb ik er vantevoren dus wat huiswerk voor gedaan. Ik heb de film Captain Marvel en de series WandaVision, Ms. Marvel en Secret Invasion nog eens gekeken. WandaVision omdat Monica Rambeau daarin voorkomt en Secret Invasion omdat ik gokte dat die verhaallijn nog in The Marvels voorbij zou komen.

Captain Marvel wordt natuurlijk weer gespeeld door Brie Larson. De rol van Monica Rambeau wordt vertolkt door Teyonah Parris en die van Ms. Marvel door Iman Vellani. Daarnaast is Samuel L. Jackson weer van de partij als Nick Fury.

Aan het begin van de film gaat Captain Marvel ergens naar op onderzoek uit. Door een voorval raken de krachten van de drie heldinnen op de één of andere manier met elkaar verstrengeld, wat regelmatig voor chaos en verwarring zorgt. Zoals gewoonlijk is er ook een vijand die uitgeschakeld moet worden voordat diens plan tot stand komt, maar dat is in hun huidige staat erg lastig.

Ik ga het gewoon zeggen. Ik vond deze film hartstikke leuk. En als ik zo een paar video reviews op YouTube ga kijken, dan zullen ze vast wel allerlei punten aanhalen waar ik het in principe niet mee oneens kan zijn, maar screw that, ik had het naar m’n zin. Één van die redenen? Brie Larson! Wie had dat gedacht? De Marvel actrice waar de afgelopen paar jaar het meest op geouwehoerd werd. Ik vond haar hier wel lekker vlot overkomen en ik had het idee dat ze wat meer plezier met de rol had. Het geheel heeft wat meer humor dan diepgang, dus ja, dan heb je dat misschien eerder.

Ms. Marvel kwam precies over zoals ik verwachtte. Als je de serie gezien hebt, dan weet je dat ze een Captain Marvel fan-girl is, dus die heeft de tijd van haar leven, met logischerwijze wat squee momenten. Ik vind de actrice ook wel likeable, dus dat heeft ze sowieso al mee.

En Monica Rambeau? Ik denk dat je maar gewoon moet gaan kijken, ghehehe.

Elke Marvel film eindigt natuurlijk met één of meer extra scènes in de credits, dus ook deze. Ik ga alleen maar zeggen dat ik benieuwd ben waar dat weer heen gaat.

Als laatste plaats ik er altijd een trailer bij. Ik kon er uit drie kiezen en van allemaal vond ik dat ze net iets teveel van de film lieten zien. De onderstaande vond ik het minst erg.

The Marvels trailer

Bedankt voor het lezen enneeeee… kijken op eigen risico, ghehehe.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
18 dagen geleden

beste rainking, ik heb maar 1 vraag…
grijp jij ieder excuus aan om maar niet thuis te hoeven zijn? heb je ruzie met de buren ofzo?

zijn het toch nog 2 vragen geworden 😀

nee dit soort films, alles superheroes, vind ik heel vermoeiend. ieder zn/haar smaak.

Kunstschilder1987
18 dagen geleden

filosofische vraag,
wanneer een superheldenfilm niet goed maar slecht is, is het dan nog wel een superheld en geen villain? hmmmmm…

Luigi1985
17 dagen geleden

Leuk stukje. Ik ben een beetje afgehaakt wat Marvel-films betreft. Ik ben sowieso geen groot fan van superhelden films, maar in de tijd van The Dark Knight en de jaren erna had ik pas een full HD tv en een mooie surround set, dus vond ik t altijd wel leuk om spektakelfilms te kijken.

De eerste films van Marvel uit die generatie waren ook echt wel leuk: Iron Man, de eerste twee Avengers, Guardians etc. Maar op een gegeven moment was ik wel klaar met het type humor en ik vind ook dat de meeste van die films te lang duurden.

De laatste die ik heb gezien was de laatste Avengers. Daarna heb ik niet meer de behoefte gevoeld om nog naar Marvelfilms te gaan.

Screenshot Sunday #130

PlayStation Portal