in , , ,

Razer Huntsman Tournament editie

Inleiding

2  jaar  geleden bij black friday was dit keyboard met TKL formaat  voor 59 euro bij de mediamarkt outlet.  Toen waren ze wel goedkoop tegenwoordig vragen wat een gek ervoor geeft   Ik gebruik het voor gamen maximum 2 uur per dag, sociale media en browsen en af en toe tekst verwerken.

Bouwkwaliteit

Het plastic is goed en switches zijn optical mechical waar je leert me om gaan. De toetsen zijn van slechtere kwaliteit doubleshot PBT maar vertonen nu na 2 jaar intensief gebruik al slijt vlekken of olie vinger vlekken.   De connectie is dik in orde omdat de eisen van de tijd zijn  door gevoerd zo heb je een afkoppelbare  usb-c kabel die dus te vervangen is.  Een groot nadeel is dat de switches niet hotswap zijn, een gemis . Je hoort aan het geclick dat deze switches niet zijn custom looped wat in geluid en soepelheid zou mee wegen.  Ook is er dempening foam zodat je geclick geluid zachter is. 

Het toetsenbord is erg clicky en de optical mechanical switches zijn erg snel en je doet meerdere acties achter elkaar met een single click. Dat is een nadeel van optical mechanical.  Wel is het heel snel in het gamen maar met minder plezier dan het andere toetsenbord van een msi low profile vigor 50 met kalih switches.  Voor je polsen is het razer toetsenbord prettig omdat hoger is en daardoor de lage knik je niet hebt dus minder kans op rsi.  Voor gamen is het plezierig om het msi toetsenbord te gebruiken omdat je preciezer acties kan uitvoeren , terwijl het razer toetsenbord voor ongeduldige mensen is die in met weinig latency een actie willen uitvoeren.  Racen met dit razer toetsenbord met toetsen gaat bijna niet omdat je teveel acties achter elkaar doet waardoor de race auto in F1 2022 en Dirt Rally 2 en WRC9 zwabbert. 

Functies

De RGB laat ik controleren door de OpenRGB software omdat die meerdere merken ondersteund en kleiner en slanker is dan de razer software. (ik weet niet of het wormen bevat volgens malware bytes niet) Vroeger kon per game de toetsen (per toets)  instellen maar dat is niet nodig en per game de RGB kleur instellen maar is bij het gamen alleen storend en afleidend. Nu heb ik gewoon witte toetsen die na het opstarten van de windows zich instellen.  De OpenRGB software ondersteund ook logitech en corsair  muizen maar niet msi en steelseries muizen helaas.   Ik heb met macro software het toetsenbord 1 keer ingesteld zodat ik een hoge volume en lage volume knop heb want op een TKl is dat de afwezige helaas. Het tekstverwerken of een e-mail schrijven is een grote afrader omdat je vaak verkeerde toetsen indrukt of  toetsen achter elkaar.  

Conclusie 

Voor de huidig e prijs  die wordt gegeven in de webshops zal ik niet aanraden en beter omkijken naar een goedkoper TKL msi gaming toetsenbord omdat die switches ook in orde zijn. Wil je professioneel gamen en is latency en geduld een ding dan is dit toetsenbord wel aan te raden.  En wacht je op black friday.  Het enige wat het toetsenbord goed doet is dat aan de tijdseisen van nu voldoet.  Zelf zal ik het niet meer kopen omdat de mechanical optische toetsen erg wennen is en je veel fouten maakt.  Ook zijn de   en andere tekens op een andere plaats wat ook wennen is.  Bovendien gamed het MSI Vigor toetsenbord gewoon lekkerder dan maar minder snel !!  Een aanrader voor de keyboard snoobs is nu de laatste aflevering van Linus Tech Tips over het bouwen van een custom toetsenbord, voor mij een stap te ver maar wel een droom !!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 1.3/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
TomKauw
10 maanden geleden

Persoonlijk vind ik de opto-mechanische schakelaars van Razer geen nadeel. Naar mijn idee zijn het de beste switches binnen de merknaam, vooral als we het over de lineaire smaak hebben. Die ‘dubbele acties’ onder dezelfde toets zijn puur optioneel, vind ‘t zelf veel fijner om gewoon een eigen schakelpunt in te kunnen stellen en al het macro-gedoe achterwege te laten.

Desalniettemin lijkt dit me een prachttoetsenbord voor deze prijs. Heb zelf twee full-size Huntsman-modellen liggen en imho zijn die (zeker de V2 Analog) te duur in de markt gezet, ook voor Razers doen. Zo’n soort mechanisch toetsenbord scoren voor zes tientjes is een prima koopje, lijkt me.

Screenshot Sunday #106

Heel fijn toetsenbord