in

Abandoned is een realistische horrorgame voor PlayStation 5


De game speelt zich af in een gedetailleerde open wereld – in de eerste trailer is in ieder geval een bos te zien. De game draait om Jason Longfield, die plotseling ontwaakt in dit bos. Hij herinnert zich niet hoe hij hier komt, maar herinnert zich uiteindelijk dat hij is ontvoerd. Zijn hoofddoel is te ontsnappen.

Realisme moet een belangrijke rol in Abandoned spelen. Zo schiet Jason minder accuraat wanneer hij buiten adem is – bijvoorbeeld van het rennen of door angst. Daarbij moet het schieten realistisch aanvoelen en dus niet snel en gemakkelijk verlopen.

De game moet gebruikmaken van de speciale mogelijkheden van de DualSense-controller. Door de haptic feedback moeten spelers allerlei verschillende trillingen kunnen voelen – bijvoorbeeld om het verschil te ervaren wanneer men de trekker overhaalt van een geladen of ongeladen geweer. 3D-audio moet daarbij helpen om accuraat te achterhalen waar een geweerschot vandaan kwam.

Abandoned wordt ontwikkeld door Blue Box Game Studios, een ontwikkelaar uit Nederland. Het spel moet ergens in het vierde kwartaal van dit jaar op PlayStation 5 verschijnen. Op PlayStation Blog is meer informatie over de game te vinden. Een gameplaytrailer moet ergens binnenkort volgen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Capcom upload nieuwe Resident Evil Village-demo naar PSN

Xbox-hoofd Phil Spencer in zijn nopjes met de terugkeer van E3