in

Rechtszaakdocumenten geven inzicht over wat Epic aan Fortnite verdient


Uit documenten die online zijn geplaatst – die overigens geen details geven over games en zakelijke beslissingen die na september 2019 zijn gemaakt – blijkt dat Fortnite in de eerste twee jaren sinds release een omzet van 9,2 miljard dollar opleverde. De totale omzet van Epic in die twee jaren – 2018 en 2019 – was 9,8 miljard dollar. De resterende 0,6 miljard dollar werd verdiend met de Unreal Engine, de Epic Games Store en andere games. 

Verder blijkt dat Epic Games in een periode van negen maanden – van 14 december 2018 tot 26 september 2019 – zo’n 11,7 miljoen dollar heeft betaald voor het weggeven van gratis games in de Epic Games Store. In die periode gaf het bedrijf 38 games gratis weg. Deze games werden 105 miljoen keer door mensen geclaimd en waren goed voor 4,9 miljoen nieuwe gebruikers. Onder andere de Batman-games en Subnautica waren erg populair.

Daarnaast zijn er ook details gegeven over games die (tijdelijk) exclusief via de Epic Games Store worden aangeboden. Zo stijgt de dagelijkse omzet die met de digitale winkel wordt gegenereerd op dagen dat er exclusieve games verschijnen. In 2019 was Borderlands 3 goed voor de hoogste piek in nieuwe gebruikers. Epic betaalde daar 115 miljoen dollar voor aan uitgever Take-Two Interactive.

De rechtszaak tussen Apple en Epic Games begon gisteren. Apple vraagt 30 procent commissie van grote ontwikkelaars om spellen op de Apple Store aan te bieden en Epic is het daar niet mee eens. Toen Epic Games een manier vond om gamers direct aan het bedrijf geld over te laten maken en daarmee de commissie aan Apple te omzeilen, verwijderde Apple Fortnite van de App Store.

Tijdens de eerste dag van de rechtszaak konden mensen die niet direct met de rechtszaak te maken hebben, meeluisteren. Zij konden door een technologische fout echter van zich laten horen in de rechtszaal. Daardoor riepen fans van Epic en diens games tijdens de rechtszaak ‘free Fortnite’. Ook werd er getrollt, onder andere door muziek van Travis Scott te draaien. Na verloop van tijd vond men een manier om het geluid dat fans maakten te muten.

Verwacht wordt dat de rechtszaak tussen Epic Games en Apple drie weken in beslag neemt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nintendo overweegt animatiefilms over andere franchises buiten Mario

Nieuwe Noclip-documentaire zoomt in op RollerCoaster Tycoon