in

Regisseur claimt dat Resident Evil Village-monster uit zijn film komt


Dat claimt de Nederlandse regisseur Richard Raaphorst. Volgens hem heeft Capcom een monster uit zijn in 2013 verschenen horrorfilm ‘Frankenstein’s Army’ een-op-een gekopieerd.

In die film zit er een mensachtig monster met een propeller als hoofd. Hieronder is een scène van het monster uit de film te zien. Volgens Raaphorst is dit monster gekopieerd voor een monster in Resident Evil Village genaamd Sturm. Om zo weinig mogelijk van het pas uitgekomen spel via dit nieuwsbericht te spoilen, is het monster uit de game via deze link te zien.

“Het is dezelfde scène als in mijn film, behalve dat men in de film de gastubes los moest snijden”, aldus de regisseur tegen Eurogamer. “Dat is het enige dat mist (in de game). Maar alles gaat in vlammen op, dan explodeert het, en dan draait het door de camera – het is precies hetzelfde. Zelfs de omgevingen en het kleurgebruik. Het ziet er uit als een animatie voor mijn film.”

Capcom zou Raaphorst niet hebben benaderd – de regisseur zou er afgelopen vrijdag, op de release van de game, achter zijn gekomen door berichten van fans. “Eerst was ik pissig. Daarna was ik trots. Nu zie ik alle reacties en ben ik weer pissig, en beledigd. Het is moeilijk om een goed ontwerp te bedenken. (…) Ze pakken het en plaatsen het in de game. Het is creatieve mishandeling.”

Raaphorst meldt dat hij niet verwacht dat hij royalty’s ontvangt, omdat hij niet de rechten van zijn film in het bezit heeft. Die liggen bij MPI Media Group, het Amerikaanse bedrijf dat de film heeft gefinancierd. Hij zou echter wel een vermelding in de game willen krijgen. “Ik bekijk mijn opties. Als ze mij hadden gevraagd of ze mijn design konden gebruiken in ruil voor een vermelding in de credits of royalty’s, dan was ik gevleid en trots geweest. Het was dan een superpositieve ervaring geweest.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

That Damn Dam-missie uit Shadow Warriors 3 uitgelicht

Call of the Sea komt vandaag uit op PlayStation-consoles