in

‘Remedy werkt voor Epic Games aan Alan Wake 2’


Dat claimde GamesBeat-journalist Jeff Grubb, die de laatste jaren wel vaker op voorhand correcte informatie omtrent aankomende games naar buiten heeft gelekt, tijdens een Twitch-stream afgelopen woensdag.

“Ik heb gehoord dat Remedy aan Alan Wake 2 voor Epic werkt”, zo meldde Grubb. “Het zou om een vervolg gaan die de fans van de franchise graag willen zien.”

Over het feit dat Epic de game uitgeeft, vertelt Grubb: “Er werd om geboden, maar Epic had de beste uitgeversdeal. Het lijkt er dus op dat Alan Wake 2 er aan zit te komen.” Grubb laat weten dat hij geen idee heeft van wanneer het spel wordt aangekondigd.

Alan Wake is een actie-adventuregame met horrorelementen die in 2010 op Xbox 360 en pc verscheen. Het spel wordt geprezen om het spannende verhaal en de duistere setting, dat vaak vergeleken wordt met schrijfwerk van Stephen King.

Remedy verkreeg in 2019 de uitgeversrechten voor het origineel van Microsoft. Remedy’s Same Lake liet eerder al weten dat hij graag ooit een vervolg zou maken. 

Eerder dit jaar bleek al dat Remedy, dat tegenwoordig vooral bekend is van Control, aan vijf verschillende games werkt, waaronder twee voor Epic Games. Laatstgenoemde betaalt alle ontwikkelings- en uitgeverskosten, en zodra die terugverdiend zijn wordt alle winst fiftyfifty verdeeld.

Alan Wake

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sam and Max: This Time It’s Virtual! komt in juni uit

Dead or Alive-regisseur vertrokken bij Koei Tecmo