in

Resident Evil Village komt op 7 mei uit, een demo staat nu op PS5


Dat werd gisteravond tijdens de Resident Evil Showcase aangekondigd. Het spel komt op 7 mei uit voor pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

De speelbare demo is alleen op PS5 beschikbaar en staat los van het daadwerkelijkse spel. De demo heet ‘The Maiden’ en laat spelers met The Maiden ontsnappen uit het kasteel van de hoofdgame. Spelers hoeven niet tegen vijanden te vechten in deze demo. Ergens deze lente moet er een andere demo naar alle systemen komen.

Tijdens de Showcase werd tevens uitgebreide gameplay van Resident Evil Village getoond, waarbij het kasteel en het omliggende Europese dorpje centraal staan. Spelers besturen net als in Resident Evil 7 Ethan Winters. Aanvallen blokken wordt een belangrijk element van de game. Ook keert inventory management uit eerdere games terug.

Er komen diverse edities naast een standaard editie van Resident Evil Village uit. Zo is er een Digital Deluxe Edition, waarin een uitdagende Max Difficuly zit, alsmede een Mr Everywhere-wapencharm en wat andere extra’s. Een fysieke Collector’s Edition bevat dezelfde virtuele extra’s en daarbovenop een poster, artbook, steelbook en figurine van Chris Redfield. Ook komt er een bundel met daarin zowel Resident Evil 7 als Resident Evil Village.

Capcom onthulde tijdens de Showcase ook de multiplayergame Re:Verse Resident Evil, dat gistermiddag al uitlekte. Hierin nemen spelers het tegen elkaar op in bekende locaties uit de Resident Evil-franchise, en bestuurt men allerlei bekende personages uit de reeks. Er is nog geen releasedatum, maar mensen die Resident Evil Village kopen ontvangen de multiplayergame gratis.

Ook werd er een trailer getoond voor de aankomende CGI-serie Resident Evil: Infinite Darkness. Het verhaal speelt zich enkele jaren na Resident Evil 4 af en draait om Leon S. Kennedy en Claire Redfield. De serie moet later dit jaar op Netflix te zien zijn.

Tot slot is er een Resident Evil-crossover met Tom Clancy’s The Division 2 aangekondigd. Vanaf 2 februari zijn er diverse outfits gebaseerd op Resident Evil in de Ubisoft-actiegame te ontgrendelen. Iedereen ontvangt Leons Raccoon City-politiepak.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Multiplayermodus Resident Evil Village mogelijk gelekt

Apple werkt mogelijk aan vr-headset