in , ,

Review: Hotshot Racing

 • Titel: Hotshot Racing
 • Genre: Arcade racing
 • Platform gespeeld: Switch
 • Uren gespeeld: 4-5 uur
 • Prijs betaald: 6.79 (aanbieding eshop)

Ik had Hotshot Racing al een tijdje op de radar, maar ik vond de game eigenlijk steeds net te duur. De game kost normaal net geen 30 euro. Dus toen de game in de aanbieding was in de Nintendo eShop voor net geen 7 euro besloot ik de trekker over te halen.

Inleiding:
Hotshot Racing is een typische arcade racer met vibes uit de jaren 90 racing games. De polygone look is hier ook een duidelijke referentie naar. Games zoals Ridge Racer, Virtua Racing en zelfs een beetje Out Run zijn duidelijk een inspiratie geweest. 

Aangezien een video meer zegt dan woorden, hier kun je de trailer bekijken voor een snelle impressie:

Grand Prix:
De main mode is de Grand Prix mode, en dit is eigenlijk redelijk standaard. Je rijdt cups met daarin 4 tracks en 3 verschillende moeilijkheidsgraden. Er zijn in totaal 16 racetracks beschikbaar. Je kunt geld verdienen om zo auto’s en cosmetics te unlocken.

Je kunt daarnaast kiezen voor een driver met zijn eigen plus en minpunten, en deze driver heeft weer 4 type auto’s tot zijn beschikking. Elke auto heeft zijn eigen characteristics. Dit varieert in balanced, speed, acceleration, en drift.

Heb je een keuze gemaakt dan start je een cup en rijd je 4 races van 3 laps. Er zit ook een checkpoint mechanic in, maar die vind ik zelf een beetje overbodig, de checkpoints zijn zo geplaatst dat ik er eigenlijk nooit rekening mee heb hoeven te houden.

Eigenlijk is het allemaal redelijk recht toe recht aan. 

Gameplay:
De gameplay voelt erg goed en arcade-achtig aan. De auto voelt responsive en snel. Mijn grootste kritiekpunt is eigenlijk de rubberbanding van de AI. Als je mega snel rijdt blijft de AI in je buurt, rijdt je heel slecht, dan rijdt de AI er niet vandoor. 

Ik kan daar zelf niet zo goed tegen. Wat ik eigenlijk standaard doe, is de 1e twee laps gewoon rijden, plek 2-3 is dan prima, lekker mijn nitro boost balk opvullen door te driften. En dan in de laatste ronde het laatste stuk in 1x al mijn nitros gebruiken om flink van de AI weg te kunnen rijden. Deze tactiek zorgt ervoor dat eigenlijk alle races redelijk eenvoudig kon winnen. 

Multiplayer:
Het leuke van deze game is dat je 4 player couch coop kunt doen, en zelfs 8 player online! Dit leent zich dus erg goed voor een avondje met vrienden. De race mechanics zijn lekker arcade dus niet te moeilijk doen. Lekker gassen en driftend de bochten door om je turbo meter te vullen!

 • Pluspunten:
  + Mooie art style
  + Goede gameplay
  + Multiplayer opties
 • Minpunten:
  – Rubberbanding
  – Niet heel veel content
  – Geen car upgrades

Eindcijfer: 7

De game is net wat te simpel om echt hoog te scoren. De multiplayer maakt een hoop goed. Maar als solo race game is het gewoon ene goede voldoende. De graphics zijn voor mij wel echt erg tof. Maar het moet je wel aanspreken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Ik vond het een heerlijke game en speel de game al sinds release. Overigens vind ik wel dat de game eigenlijk iets te prijzig is. Max 20 was een betere prijs geweest. Niettemin heb ik me toch iets meer dan 20 uurtjes mee vermaakt.

Luigi1985
2 jaren geleden

Thanks voor de review. Voor zeven euro klinkt dit als een geinige game. Ben geen racefanaat maar arcade race ben ik wel voor de porren.

Rainking
2 jaren geleden

Het stijltje vind ik wel gaaf. Misschien dat ik die ook nog eens een keertje aanschaf.

LeegBlikjeWater
2 jaren geleden

Leuke review, misschien dat ik deze wel haal als couch game met wat maten!

Mogge! – Witcher-nieuws en PS4-cryptofarm opgerold

Videogamedunkey Ratchet & Clank Review