in ,

Review: Slay the Princess

Ik probeer de laatste tijd wat vaker kortere games tussen de lange RPG’s door te spelen. Ik ben op zoek gegaan naar wat minder bekende AA of indie games die goede scores hadden en me interessant leken. Zo stuitte ik op Slay the Princess.

Wat is Slay the Princess?

Slay the Princess is een horror avonturen spel gemaakt en uitgegeven door Black Tabby Games. Het spel is uitgebracht op 23 oktober 2023 en is uitgegeven op PC (Steam en GOG). 

Gameplay

De gameplay van Slay the Princess is vrij eenvoudig. Het is namelijk een visuele novelle, wat betekent dat het verhaal wordt verteld door tekst, beelden en in dit geval een narrator. Deze narrator begint het verhaal door te vertellen dat je je op een weg in het bos bevindt. Deze weg leidt naar een huisje waar de prinses zich bevindt. Jouw opdracht is simpel: vermoord de prinses voordat ze de wereld ten onder laat gaan. Je krijgt vervolgens een aantal dialoog en actie opties voorgeschoteld waarbij jij je vervolgstappen moet kiezen. Zo kan je kiezen te vragen waarom ze wereld wil vernietigen, waarom jij het per se moet doen of ervoor kiezen om gewoon weg te lopen. 

Wat zich verder afspeelt is afhankelijk van de keuzes die jij maakt. Kies je ervoor om de prinses te vermoorden of probeer je haar te verleiden tot een romantisch onderonsje? Pak je het mes mee om haar te bevrijden of juist te vermoorden? Tijdens deze keuzes voer je ook een gesprek in je hoofd met meerdere stemmen. Afhankelijk van de keuzes die je maakt hebben die stemmen een andere rol. Zo heb je de stem van de held, de romanticus of de twijfelaar en nog veel meer. De narrator doet ook mee in deze gesprekken  en deze zijn van serieus tot spannend tot enorm hilarisch van aard.

Als je eenmaal je keuze gemaakt hebt ben je nog niet klaar. Het spel speelt zich af in een tijd loop. Op de Steam pagina van Slay the Princess zegt de ontwikkelaar daar gekscherend op: Hoezo tijd loop? Dat bestaat niet! Tijd is een linear principe, doe niet zo mal. Dit geeft ook wel een beetje de toon van de game aan. Het is een parodie op het standaard ” red de prinses”  principe wat je vaakt ziet in verhalen en games. 

Wat vind ik ervan?

Slay the Princes is een hilarische parodie op het standaard red de prinses principe. De art style is simpel, maar past goed bij het vertellen in visuele novelle stijl. De voice acting wordt door slechts 2 acteurs gedaan, maar is zo goed, dat het niet erg is dat deze 2 personen alle stemmen doen. Het spel heeft 100en keuzes die je kan maken, waardoor het spel elke keer anders verloopt. Het voordeel daarbij is dat het spel vrij kort is. Na 4 uur heb je de aftiteling wel gezien. Maar daarna wil je toch nog wel even graag weten wat de uitkomst was geweest als je net even die andere optie had gekozen. Het spel en verhaal zit zo goed in elkaar dat je het ook in 1 ruk wil uitspelen en graag die 2e playthrough er direct achter aan wil doen. Als je een kies je eigen avontuur visuele novelle je niet afschrikt is dit een absolute must play.

Cijfer:  9 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
aRc
1 maand geleden

Bedankt voor deze toffe review Lavalera.

Zelf heb ik wel wat visuel novels gespeeld, met name van de Science Adventure series (Robotic;Notes, Steins;Gate , Chaos;Child)

Tevens wat minder bekend vermoed ik, maar Sorcery Jokers en Cho Dengeki Stryker was ik al aardig wat uren in onderweg maar de save files van kwijt geraakt.

Slay the Princess lijkt me erg leuk alleen als er iets is waar ik niet echt van hou is het horror. Aangezien dat wel duidelijk vermeld staat als thema zal ik het zeer waarschijnlijk niet gaan spelen.

CarnifeX
1 maand geleden

Goede review. Tof dat je er zo veel plezier mee hebt beleefd. Visual novels zijn niet mijn ding. Wel eens wat geprobeerd, maar ik haak snel af. Gaat me net ff te traag en te weinig gameplay voor mij. Jammer, want visueel spreken er voldoende mij aan.

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

“Na een drukke stressvolle dag op het werk wil ik dan graag even chillen en niet te veel actie en dat zijn de momenten dat ik dit soort spellen oppak als handheld gaming.”

Toevallig Journey al gespeeld?

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik kan me voorstellen dat dit relaxed is na een stressvolle dag. Ik kies dan zelf meestal voor niet gamen, maar een serie of iemand op YouTube die een game speelt

Luigi1985
1 maand geleden

Leuke review wederom, maar wederom
Is dit een game die mij waarschijnlijk niet kan bekoren.

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Een spel dat jullie allebei erg leuk zouden kunnen vinden? Ik ga gewoon een gokje doen.

https://www.youtube.com/watch?v=I5f3nazmUgA

Rainking
1 maand geleden

Dit klinkt als een heel apart en erg origineel spel. De naam kende ik wel, maar verder wist ik er niets vanaf. Zeker voor tussendoor (of voor de indie fanaat) is dit wel een geschikt spel, denk ik. Leuke review van een interessant spel. Keep it up!

Doki Doki Literature Club heb ik fysiek op de PS5, maar moet ik ooit eens aan beginnen. Zoals gewoonlijk, zal ik maar zeggen, ghehehe. Ik heb wel een Popup Parade statue van Monika hier voor me staan. En nog dertien andere Popup Parade beeldjes, waaronder Aigis van Persona 3. Ik… eeeeehhh… ik denk dat het tijd wordt om contact op te nemen met een praatgroep, want het lijkt erop dat ik een PPP heb. Een Popup Parade probleem, lol.

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Uitspelen zal altijd wel een probleem blijven, ben ik bang, ghehehe.

Ik heb Queen en Oracle van Persona 5, twee Lucy’s en drie Erza’s van Fairy Tail, een Cammy en Chun-Li van Street Fighter en nog een paar. Die statues zijn relatief goedkoop, dus wel mooie instapmodellen.

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Van doki doki heb ik de Lets play van game grumps gekeken. Die was hilarisch door de stemmetjes en andere ongein van de twee gasten.
Is sowieso een game kanaal die ik regelmatig kijk op youtube

Screenshot Sunday #146

Stelling van de week: Lara Croft is nog steeds het tofste vrouwelijke gamepersonage